Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου κάνουν επίδειξη της Ιπποκρατικής μάλαξης! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Ξεκίνησε η πολυήμερη έκθεση του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου με καταρτιζόμενους τμημάτων που παρουσιάζουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες από τις σπουδές τους στο ΔΙΕΚ. Επισκέφτηκα το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας, στο σπίτι του πολιτισμού στην αίθουσα θεάτρου και παρακολούθησα μια παρουσίαση Ιπποκρατικής και Σουηδικής μάλαξης από τους καταρτιζόμενους του τμήματος.

Η τέχνη της μάλαξης σε μια συνάντηση του χθες με το σήμερα, αφού όλες οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΚ βασίζονται σε «ένα ταξίδι στο χρόνο» που μας ταξιδεύει σε όλες τις ειδικότητες μέσα από την ιστορία τους. Μέσα σε μια ατμοσφαιρική σκηνή με αναμμένα κεριά και απαλή μουσική το κοινό απόλαυσε τεχνικές που μπορούν να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν αλλά και να θεραπεύσουν τον οποιονδήποτε.

Υπεύθυνες εκπαιδεύτριες του τμήματος είναι οι Ελένη Στάμου, Χρυσούλα Φοβάκη, Μαρίνα Ροδιτάκη, ενώ πολύτιμες πληροφορίες για την Ιπποκρατική μάλαξη δόθηκαν από τον βοηθό φυσικοθεραπείας Χρήστο Τρουλλινό. Όλοι οι καταρτιζόμενοι του τμήματος βοηθών φυσικοθεραπείας συμμετείχαν στην επίδειξη και έδειξαν στο κοινό τα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η μάλαξη στη μείωση του πόνου και σε διάφορες διαταραχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές ή και συναισθηματικές.

Σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη ότι αποτελεί το αρχαιότερο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την ανακούφιση του πόνου. Τα ευεργετικά αποτελέσματα αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που οι καταρτιζόμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap