Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Διαρρήξεις και κλοπές σε ναούς του Αμαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Αμάρι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση επικρατεί στο Αμάρι αφού τις τελευταίες εβδομάδες τα παγκάρια των Ιερών Ναών έχουν γίνει στόχος επιτήδειων κλεφτών ή κάποιου κλέφτη. Ουσιαστικά, κανένας δεν ξέρει, περί τίνος πρόκειται. Ξέρουν όμως πολλοί, πως τα περιστατικά είναι απανωτά και τα παγκάρια των εκκλησιών έχουν απολέσει μεγάλα ποσά. Από κάποιες εκκλησίες έχουν κλέψει πάνω από 1000 ευρώ και από άλλες ό,τι βρήκαν να υπάρχει στο παγκάρι κατά την διάρρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος ή άγνωστοι δράστες επιχείρησαν και διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στον Μέρωνα, τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στο ομώνυμο χωριό, το ναό της Παναγίας στην Βισταγή και ένα ναό στο χωριό Άγιος Ιωάννης.

Οι κλοπές αυτές σημειώθηκαν πριν τα Χριστούγεννα ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί παλαιότερα και στο Άνω Μέρος.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών που έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι πληροφορίες θέλουν κλέφτες ή κλέφτης να έχει μπει σε καφενείο στην Βισταγή, από το οποίο έκλεψαν ελαιοραβδιστικά μηχανήματα και τσουβάλια ενώ από αποθήκη σπιτιού σε άλλο χωριό έκλεψαν λάδι και άδειασαν ένα καταψύκτη γεμάτο τρόφιμα.

Τα μικρά και ολιγάριθμα χωριά του Αμαρίου, φαίνεται πως έχουν γίνει στόχος ενός ή περισσότερων απατεώνων που εκτός της «εύκολης λείας» φαίνεται πως εκμεταλλεύονται την κακή συνήθεια των κατοίκων της Κρητικής υπαίθρου να μην καταγγέλλουν στην Αστυνομία αυτά που συμβαίνουν.

Είναι αμφίβολο αν από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι οποίες συζητούνται στις τοπικές κοινωνίες, έχουν φτάσει μία ή δύο επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία. Οι περισσότερες δεν έχουν καταγγελθεί αλλά αποτελούν θέμα συζήτησης και ανησυχίας που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και από χωριό σε χωριό.

Θα πρέπει, ωστόσο, να γίνει κατανοητό, ότι όταν τέτοια περιστατικά δεν καταγγέλλονται, τότε είναι σαν να μην υφίστανται. Άρα, το όποιο πρόβλημα και ο όποιος κίνδυνος, συνεχίζει να υπάρχει και φυσικό είναι να εκδηλώνεται και πάλι σε χώρο και χρόνο κατάλληλο.

Στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι, όμως, ένα ή δύο περιστατικά. Είναι αρκετά μαζί και έχουν συγκεκριμένη λογική. Άρα, πρόκειται για ένα οργανωμένο δράστη ή ομάδα δραστών, που εφόσον δεν καταγγέλλει κανένας τις πράξεις τους, τότε, φυσικό επακόλουθο είναι να συνεχίσουν τις διαρρήξεις και τις κλοπές σε εκκλησίες, σε σπίτια και σε επιχειρήσεις.

 

Πηγή: rethemnosnews

Αμάρι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap