Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Το υπέροχο Μακρύ Στενό μέσα από 10 φωτογραφίες!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εξαιρετική παλιά πόλη στο Ρέθυμνο που άπειροι επισκέπτες έχουν λατρέψει και επιθυμούν να περπατήσουν μέσα από 10 εικόνες σε κάποια από τα ομορφότερα σημεία του θρυλικού Μακρύ Στενού.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Το μακρύ στενό το οποίο είναι η οδός Νικηφόρου Φωκά, υπήρξε ο κεντρικός δρόμος της παλιάς τουρκογειτονιάς του Ρεθύμνου. Θεωρείται το μακρύτερο στενό που υπάρχει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και αυτός είναι και ο λόγος που απέκτησε αυτό το προσωνύμιο.

 

Το στενό αυτό ξεκινάει από τον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου και καταλήγει στο φρούριο της Φορτέτζας.

Είναι από τα πιο όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης λόγω των βενετσιάνικων σπιτιών που μπορεί να συναντήσει κάποιος καθ’ οδόν με τα απίστευτα θυρώματα και τις παλιές πέτρινες κρήνες.

Οι εικόνες είναι αρκετές και πανέμορφες για να συγκινήσουν τον κάθε επισκέπτη. Για να αποτυπωθούν όλες αυτές οι πληροφορίες οι περισσότεροι που περνούν από το στενό κάνουν συχνές στάσεις για να φωτογραφίσουν τα αξιοθέατα.

Είναι γεγονός ότι όσοι επισκέπτονται την πόλη, για τη διαμονή τους αγαπούν ιδιαίτερα όλες αυτές τις μικρές πανσιόν που φιλοξενούν κόσμο.

Αμέσως μετά την παραλία του Ρεθύμνου, που αδιαμφισβήτητα προτιμούν οι περισσότεροι που έρχονται να περάσουν λίγες ημέρες στην πόλη, ως δεύτερη επιλογή έρχεται το μακρύ στενό.

 

Στο διάβα του στενού επίσης συναντάει κάποιος τον εξαιρετικό ναό της Κυρίας των Αγγέλων στην πλατεία, όπου είναι ένα σημείο με περισσότερο κόσμο, αφού είναι πέρασμα δυο στενών που διασταυρώνονται και συνιστάται μια μικρή στάση.

Σε κάθε περίπτωση, το Μακρύ Στενό αποτελεί ένα από τα ορόσημα της πόλης μας κι αν τα μπαλκόνια και τα παρτέρια του είχαν μιλιά, θα είχαν σίγουρα πολλά να μας διηγηθούν 🙂

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ