Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Βουβή διαμαρτυρία για την έξωση του ΚΨΥ Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η έξωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το κτήριο που στεγαζόταν, στην οδό Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των στελεχών του, που επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία, σημειώνοντας με έμφαση πως οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας την αφορούν.

Είναι άλλωστε εκατοντάδες οι άνθρωποι που στηρίζονται μέσα από τα προγράμματα του ΚΨΥ και «η έξωση προκάλεσε την βίαιη διακοπή των θεραπειών σε ανθρώπους που είχαν άμεση ανάγκη ψυχολογικής ή φαρμακευτικής υποστήριξης και βρέθηκαν σε μια συνθήκη ανασφάλειας όσον αφορά το πότε θα συνεχιστούν οι θεραπείες τους», όπως σημειώνουν οι άνθρωποι του Κέντρου.

Το Κ.Ψ.Υ. μεταφέρθηκε προσωρινά σε χώρο του ΚΕΦΙΑΠ στην Καλλιθέα και ελπίζεται ότι σύντομα θα βρεθεί ο χώρος, που θα φιλοξενήσει οριστικά το κέντρο.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας προς την κοινωνία και τη μετάδοση του μηνύματος για στήριξη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οι εργαζόμενοι του κέντρου και άνθρωποι που στηρίζουν τις δράσεις του συγκεντρώθηκαν, χθες το απόγευμα, στην Πλατεία Μικρασιατών.

Ένα «γιατί» απηύθυναν και έκαναν έναν μεγάλο κύκλο μέσα στον οποίο «έβαλαν» το Κ.Ψ.Υ. και την φροντίδα που προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον μη σεβασμό της ψυχικής υγείας και των υπηρεσιών της. Καλούμε τους ρεθυμνιώτες να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν υπηρεσίες που τις δικαιούνται, ιδιαίτερα σήμερα που γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της ψυχικής υγείας είναι στην πρώτη γραμμή.

Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κυρίως για παιδιά και εφήβους και ανθρώπους που μέσα σε αυτήν την κρίση αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και επομένως πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας σύντομα θα βρει τον δικό του χώρο και θα αναπτύξουμε όλες τις δραστηριότητες που μέχρι τώρα αναπτύξαμε, το δίκτυο εθελοντών για την ψυχική υγεία, το ιατρείο άνοιας, την κινητή μονάδα, την εκπαίδευση των φοιτητών, τις θεραπείες της κατ’ οίκον νοσηλείας και όλες τις δραστηριότητες που έχουν εξυπηρετήσει τόσο πολύ τους ρεθυμνιώτες», σχολίασε ο διευθυντής του κέντρου, Αντώνης Λιοδάκης.

Στο πλευρό των ανθρώπων του κέντρου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ, Δημήτρης Τσαχάκης, που στηρίζει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει προκύψει και αντιλαμβανόμενος ότι στο ΚΕΦΙΑΠ οι ελάχιστοι χώροι που διατέθηκαν στο Κ.Ψ.Υ. δεν είναι ικανοί να φιλοξενήσουν τις δράσεις του κέντρου.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap