Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Οι βάνδαλοι (ξανα)χτύπησαν στο Ρέθυμνο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
57 Shares

Οι εικόνες που παρατίθενται με το παρόν δελτίο, απεικονίζουν σημεία εκατέρωθεν της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου άγνωστοι, μετά τις 03:00 Δευτέρας 27/9/2021, βανδάλισαν και κατέστρεψαν ή προσπάθησαν να φθείρουν, ό,τι συνάντησαν στο διάβα τους, όπως καλαθάκια απορριμμάτων, ζαρντινιέρες, πληροφοριακές πινακίδες δημοσίου και ιδιωτών, οχήματα, κάδους απορριμμάτων.

Πέραν των προβλεπομένων ενεργειών για τον εντοπισμό και τιμωρία των παραβατών, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι ο δημόσιος χώρος είναι κοινό κτήμα και άρα πρέπει να απολαμβάνει κοινής μέριμνας για την λειτουργική και όμορφη εικόνα του.

Είμαστε βέβαιοι ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της πόλης μας και των επισκεπτών της, καταδικάζουν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών και αδιαφορίας, είτε πρόκειται για φθορές, είτε για σκουπίδια και ρύπους που οι Υπηρεσίες δεν μπορούν να επέμβουν άμεσα για να αποκαταστήσουν, αφού κάθε φορέας δημόσιος ή ιδιωτικός, έχει και οφείλει να έχει, πρόγραμμα εργασιών, με συγκεκριμένο προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υφίστανται.

Η άμεση επέμβαση προς αποκατάσταση επικροτείται πάντα, στην πραγματικότητα όμως πολλές φορές, απλώς καλύπτει τις απαράδεκτες συμπεριφορές και δεν τις αφήνει να εκτεθούν σε κοινή θέα ώστε να τύχουν και της κοινωνικής αποδοκιμασίας.

Όμως το δημόσιο χρήμα, οι δημόσιοι πόροι αλλά και η περιουσία του κάθε συμπολίτη μας, δεν είναι ανεξάντλητα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους που απαιτούν ευπρεπές δημόσιο περιβάλλον και το απολαμβάνουν στον περίπατο ή στην άθλησή τους, ή που επιθυμούν αγαστές και αρμονικές σχέσεις ως μέλη του κοινωνικού συνόλου που ήδη μαστίζεται από το περιβάλλον φόβου και ανασφάλειας λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε.

 

Για μία ακόμη φορά ευχόμαστε να είναι το τελευταίο περιστατικό βανδαλισμού, που στην πραγματικότητα είναι αδιαφορία για την ποιότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας.

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap