Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

“Αυτοί που νομίζουν ότι τέλειωσε η δίκη κάνουν λάθος”-Η απάντηση του πατέρα της Στέλλας Ακουμιανάκη

Δημοσιεύτηκε

στιςΑθώους έκρινε, το περασμένο Σάββατο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά, τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το θάνατο της ανήλικης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε αθώο και τον τρίτο κατηγορούμενο.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή των συγγενών του αδικοχαμένου κοριτσιού, με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, να ανοίγει, ακόμη περισσότερο, τον «ασκό του Αιόλου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το αλκοόλ ήταν αυτό το οποίο σκότωσε το νεαρό κορίτσι και ο θάνατός της «σε καμία περίπτωση δεν οφείλονταν σε λανθασμένη ιατρική ενέργεια ή αμέλεια των γιατρών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με τη φράση «Ο ένοχος σε αυτή τη δίκη ήταν το αλκοόλ, αυτό σκότωσε τη Στέλλα».

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV αναφέροντας – μεταξύ άλλων – ότι για την εν λόγω απόφαση «θα ασκηθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα».

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη ανέφερε: «Αυτοί που νομίζουν ότι τέλειωσε κάνουν λάθος. Έχουμε ένα ακόμα δικαστήριο για δύο ακόμα γιατρούς τον Οκτώβριο και για την απόφαση του εφετείου θα ασκηθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Ας μην βιάζονται οι γιατροί να βρίσκουν ενόχους στο αλκοόλ και η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου:

«Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 τελείωσε επιτέλους ο 7χρονος δικαστικός Γολγοθάς για τους δύο συναδέλφους μας, που κατηγορούνταν άδικα για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η αθώωση των δύο γιατρών μας στο Εφετείο Χανίων βάζει ένα τέλος στις κατηγορίες για πλημμελή άσκηση  της ιατρικής αλλά και οδηγεί στην αποκατάσταση του νοσοκομείου μας που τόσο πολύ απαξιώθηκε μέσα από αυτές τις κατηγορίες.

Ο θάνατος της Στέλλας που τόσο συγκλόνισε την πόλη μας, οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την τοξική δράση της αλκοόλης στον εγκέφαλο και την καρδιά της.

Ένα γεγονός πού δεν μπορούσε να προβλεφτεί και να αναστραφεί και σε καμία περίπτωση δεν οφείλονταν σε λανθασμένη ιατρική ενέργεια ή αμέλεια των γιατρών.

Αυτό αποδείχτηκε κατά τη δικαστική διαδικασία. Ας δούμε λοιπόν κατάματα την αλήθεια και ας μην ψάχνουμε πια εξιλαστήρια θύματα και ενόχους για να καλύψουμε την παθογένεια της κατανάλωσης αλκοόλ κυρίως από τους νέους.

Ο ένοχος σε αυτή τη δίκη ήταν το αλκοόλ, αυτό σκότωσε τη Στέλλα.

Αυτό ας μείνει ως μήνυμα προς την κοινωνία.

Το αλκοόλ δεν είναι κάτι αθώο και μπορεί να σκοτώσει.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση etem
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap