Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αύξηση στην τοπική αγορά του Ρεθύμνου με τους επισκέπτες χειμερινού τουρισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

 

Μια μικρή αλλά πολύτιμη «ανάσα» έχουν δώσει στην τοπική εμπορική αγορά οι απόκριες και οι επισκέπτες χειμερινού τουρισμού, που εν μέσω εκπτώσεων έχουν τονώσει τους τζίρους και έχουν αυξήσει την κίνηση στην τοπική αγορά.

Η εμπορική αγορά αλλά και οι περίοδοι των εκπτώσεων κινούνται τα τελευταία χρόνια σε ρυθμούς «χελώνας», ενώ, όπως έχουν επισημάνει οι εκπρόσωποι του κλάδο σε Πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, οι εκπτωτικές περίοδοι δεν φαίνεται να αποδίδουν στους τζίρους των καταστημάτων.

ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σε σχέση πάντως με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπου η εμπορική αγορά του Ρεθύμνου σημείωσε πτωτικούς τζίρους, τη φετινή χρονιά διαφαίνεται από τα πρώτα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου μια μικρή και παράλληλα απαραίτητη αύξηση στους τζίρους στη διάρκεια των εκπτώσεων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης κος Γιώργος Πολιουδάκης η ιδιαιτερότητα τη φετινή χρονιά έγκειται στο γεγονός πως την περίοδο των Χριστουγέννων διαδέχτηκαν οι προετοιμασίες για το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι και η περίοδος των αποκριών με αποτέλεσμα μετά από μια κατά κοινή ομολογία καλή κίνηση στην αγορά στη διάρκεια των Χριστουγέννων, να παίρνουν τη σκυτάλη τα εποχικά είδη. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού που μπορεί τη φετινή χρονιά να διανύει τα πρώτα του βήματα, ωστόσο οι επισκέπτες του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να κάνουν αγορές στα τοπικά εμπορικά καταστήματα. Την ίδια ώρα τα τρόφιμα θα έχουν τις επόμενες ημέρες την «τιμητική» τους και πάλι ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Προς την κατεύθυνση αυτή οι εκπτώσεις τη φετινή χρονιά δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν διάφορα είδη σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Όπως επεσήμανε ο κος Πολιουδάκης: «Τα εποχικά είδη κινούνται αυτήn την περίοδο και η κίνηση είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Δεν υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι που η εκπτωτική αγορά ήταν πτωτική, ωστόσο το καρναβάλι αλλά και το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού έχουν δώσε μια μικρή αύξηση που δεν μεταβάλλει αισθητά τις εισπράξεις, δίνει όμως μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με πέρυσι. Τουλάχιστον, δεν είναι πτωτική η κίνηση στην τοπική αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ενώ οι επαγγελματίες και στο Ρέθυμνο αναμένουν τον τελικό απολογισμό της εκπτωτικής περιόδου που θα καταδείξει αν και κατά πόσο έχει τονώσει τους τζίρους των επιχειρήσεων.

Κ.Κ.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap