Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ο Ρεθυμνιώτης συνθέτης Αντώνης Ζαχαράκης, εν μέσω πανδημίας συνθέτει το «Τούνελ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τούνελ
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το ποίημα της Kathleen Ο’ Meara (1839-1888) γραμμένο την εποχή τoυ «Μεγάλoυ Λιμού» (Great Famine του 1850 στην Ιρλανδία), που όμως σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ…

Ένα ποίημα σχεδόν 200 χρόνων που έχει να μας διδάξει τόσα πολλά: για τη Στέρηση, τη Απομόνωση, τη Σχέση μας με τον Εαυτό μας, τις Σχέσεις μας με τους άλλους, τις Προτεραιότητες μας, τι τελικά έχει αξία και το τι μετράει στη ζωή!

«…και οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι….» «…Και οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι….» & Διάβασαν βιβλία….&…Άκουσαν τα λόγια, και άκουσαν μουσική, ξεκουράστηκαν & εξασκήθηκαν…. και σκέφτηκαν και στοχάστηκαν αυτά που άκουσαν και τα ανέλυσαν και τα κατανόησαν με τα μάτια & τη γλώσσα της ΨΥΧΗΣ…. και αφουγκράστηκαν επιτέλους τη πολύτιμη εσωτερική τους φωνή, γιατί είχαν τη πολυτέλεια του χρόνου για να ακούσουν βαθύτερα, να ξεκουραστούν, να συλλογιστούν, να ασχοληθούν με τέχνη, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να ανακαλύψουν τον ΥΠΕΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΑΥΤΟ τους! και έμαθαν σε καινούργιους Ρυθμούς και Τρόπους Ύπαρξης…  και μερικοί Διαλογίστηκαν, και άλλοι Προσευχήθηκαν, και μερικοί έκαναν και τα ΔΥΟ: και Μίλησαν και Άκουσαν τον Θεό μέσα τους. Άλλοι χόρεψαν, άλλοι τραγούδησαν, άλλοι εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, άλλοι συνάντησαν τη ΣΚΙΑ τους, που είναι και αυτός ένας τρόπος ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ με τον Ανώτερο Εαυτό, το ΘΕΟ μέσα!»

Ακούστε το νέο τραγούδι του Αντώνη Ζαχαράκη:

Τούνελ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap