Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αντιδράσεις στο Ρέθυμνο – Πάνε να καταργήσουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων;

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

στρατόπεδο Ρεθυμνο

Στην κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου, του μοναδικού αντίστοιχου Κέντρου σε ολόκληρη την Κρήτη, φέρεται κατά πληροφορίες που επικαλούνται τα Ρεθυμνιώτικα Νέα, να προχωρεί η Στρατιωτική ηγεσία της χώρας, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι πληροφορίες ενισχύονται και από το γεγονός ότι στην Διοίκηση του 547 ΑΜ Τάγματος Πεζικού, στο Ρέθυμνο, έχει αποσταλεί έγγραφο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να γίνει προγραμματισμός υποδοχής νεοσυλλέκτων μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Η επιχειρούμενη κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου, περιήλθε σε γνώση των τοπικών θεσμικών φορέων τις τελευταίες μέρες οι οποίοι τονίζουν πως δεν θα κάνουν ανεκτή και δεκτή την απόφαση όπως δεν την έκαναν δεκτή ούτε στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε δυο φορές η κατάργηση του ΚΕΝ, την οποία απέτρεψαν.

Φέρονται έτοιμοι να αντιδράσουν και αυτή την φορά δυναμικά με επιστολές διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αποφάσεις είχαν ληφθεί τόσο το 2012 όσο και το 2018,οι οποίες κατόπιν έντονων διαμαρτυριών και αντιδράσεων, δεν υλοποιήθηκαν.

«Επίσημα δεν γνωρίζουμε κάτι. Ήρθαν και σε δική μας γνώση σχετικές πληροφορίες. Ωστόσο για κανένα λόγο δεν θα δεχτούμε να καταργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό στην Κρήτη όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες νέοι από όλη την Κρήτη ετησίως όπου και παραμένουν μέχρι την ορκωμοσία τους. Δεν θα μείνουμε απαθείς και αδρανείς απέναντι σε μια τέτοια απόφαση εάν ευσταθούν οι πληροφορίες», απάντησε στα Ρ.Ν. η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή ερωτώμενη σχετικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ