Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Όταν ο Ρεθυμνιώτικος «Τριζάλης» ξεσήκωσε ολόκληρη την Λάρισα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεθυμνιώτικος «Τριζάλης», ο παραδοσιακός χορός που χορευόταν στο Νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμπαδιάς, με μια ιδιαίτερη λαβή από τις παλάμες και με λυγισμένους τους αγκώνες των χορευτών.

Αν και δεν είναι από τους πιο γνωστούς χορούς της Κρήτης, έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και οι ερμηνείες του σε πολιτιστικά φεστιβάλ συχνά εντυπωσιάζουν το κοινό και ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Μια τέτοια περίπτωση ήταν το 1ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα όπου συνολικά εμφανίστηκαν στο κηποθέατρο 350 χορευτές εκ των οποίων οι 150 ήταν φιλοξενούμενοι από τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Παραγουάη, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία! Μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών. Μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών…

Ανάμεσα στους πάρα πολλούς χορούς και τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν, ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα προκάλεσαν τα παλικάρια και οι κοπελιές που χόρεψαν έναν εντυπωσιακό Ρεθυμνιώτικο «Τριζάλη». Συνολικά 32 νεαροί χορευτές και χορεύτριες πρόσφεραν έναν εξαιρετικό θέαμα και ξεσήκωσαν με Κρητικό ρυθμό την Λάρισα!

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση και καμαρώστε τους:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap