Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αναζητώντας ένα… εναλλακτικό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
49 Shares

Με στόχο να παραμείνει «ζωντανό» το Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια της επικείμενης καρναβαλικής περιόδου, η οποία παραδοσιακά θα είχε ξεκινήσει, καρναβαλιστές και δημοτική αρχή ενώνουν τις δυνάμεις τους προσαρμόζοντας στις συνθήκες της εποχής, τον οδικό χάρτη των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, με ναυαρχίδα, κορωνοϊού επιτρέποντος, το κυνήγι του θησαυρού!

Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή των φετινών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού, συνεπάγεται για μία ακόμη χρονιά σημαντική απώλεια πολλών εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της πόλης.

Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τις παρελάσεις, ο χρόνος τρέχει για καρναβαλιστές και δημοτική αρχή, οι οποίοι σχεδιάζουν ώστε μέχρι και τις 6 Μαρτίου να μην λείψουν από την πόλη οι καρναβαλικοί ρυθμοί και η πόλη του Ρεθύμνου να ζήσει την παράδοση μέσα από διοργανώσεις, χορούς, συγκεντρώσεις, θεατρικά και εκθέσεις.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι εισπράξεις των επιχειρηματιών σε διάστημα πρίπου 30 ημερών, ανέρχονται περίπου σε 6 έως και 10 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προστεθούν στις απώλειες των τελευταίων τριών ετών, που αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις, έως σήμερα έχουν χαθεί μόνο κατά την καρναβαλική περίοδο από 18 έως 30 εκατ. ευρώ. 

Με βάση τον σχεδιασμό η πόλη θα στολιστεί, θα πραγματοποιηθούν περιορισμένες εκδηλώσεις, όπως ο χορός των ομάδων, θα γίνει έκθεση καρναβαλικών στολών που μάλιστα θα παραμείνει στην Φορτέτζα και το καλοκαίρι, ενώ την ημέρα της μεγάλης παρέλασης στις 6 Μαρτίου, θα διεξαχθεί, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, το 32ο κυνήγι Θησαυρού από τους «Ανιχνευτές» που ήταν οι νικητές του 2020.

Και επειδή το καρναβάλι για το Ρέθυμνο μεταφράζεται σε περίπου 40 ομάδες, πάνω από 15.000 καρναβαλιστές και περίπου 50.000 επισκέπτες από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλοι , μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για το επικείμενο καρναβάλι του 2022.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap