Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Σημαντική απόφαση για αναπαλαίωση δημοτικών κτιρίων στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη σύμβαση για τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων και ακολούθως τη σύμβαση για την επέκταση του νέου δημοτικού νεκροταφείου στα Τρία Μοναστήρια, θα υπογράψει σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 2017, στις 10.30 το πρωϊ και στις 10.45 π.μ. αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τους  αναδόχους εργολάβους των έργων.

Αντικείμενο του πρώτου έργου είναι η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών συντήρησης – επισκευής δημοτικών κτιρίων του Δήμου Ρεθύμνης. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τμηματικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στα δημοτικά κτίρια:

Παλαιό Δημαρχείο (Ελ. Βενιζέλου και Α. Μελιδόνη γωνία, Ρέθυμνο):

Στατική ενίσχυση του κτιρίου, συντηρήσεις καθώς και αποκαταστάσεις σε φθορές και ζημιές.

Κληροδότημα Σμαραγδάκη (επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, Ρέθυμνο):

Αντικατάσταση ξύλινων κουφωμάτων  που παρουσιάζουν έντονη διάβρωση,  αποκατάστασή σιδερένιων κιγκλιδωμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί του κτιρίου.

Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»  (επί της Ηγουμένου Γαβριήλ, Ρέθυμνο).

Εργασίες αποκατάστασης επιχρισμάτων και οπλισμών στην νότια, δυτική και ανατολική όψη του κτιρίου, μόνωση σε τμήμα δώματος και ταράτσας, εργασίες στεγάνωσης στον αύλειο χώρο κι εξωτερικός  χρωματισμός  κτιρίου. Επίσης, προτείνεται η κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στην πίσω είσοδο του κτιρίου.

Μονάδα Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” (Επισκοπή)

Εργασίες συντήρησης – αντικατάστασής  ξύλινων κουφωμάτων και  στεγάνωσης της ταράτσας ενώ προτείνεται ο διαχωρισμός της αίθουσας λειτουργίας  της Μονάδας του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, με εσωτερικό κούφωμα αλουμινίου, ώστε να δύναται μελλοντικά να εγκατασταθεί κλιματιστική μονάδα.

Σε περίπτωση που κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της σύμβασης του έργου προκύψουν και άλλες ανάγκες για επισκευές – συντηρήσεις άλλων κτιρίων, αυτά θα αξιολογούνται από την Τεχνική Υπηρεσία και αναλόγως, θα προωθείται στον ανάδοχο σχετική εντολή για την εκτέλεση τους.

Η χρηματοδότηση των προαναφερόμενων παρεμβάσεων θα γίνει από πόρους του Δήμου.

Σε ότι αφορά το έργο επέκτασης  του νέου δημοτικού νεκροταφείου που βρίσκεται στην περιοχή Τρία Μοναστήρια του Δήμου Ρεθύμνου, με πρ/μο   270.000 Ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου (ανταποδοτικά τέλη νεκροταφείων) προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου ταφοπεδίου προς την βόρεια πλευρά του υφιστάμενου νεκροταφείου χωρητικότητας 200 τάφων.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται ο καθαρισμός και ισοπέδωση του χώρου, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους σε δύο επίπεδα, κατασκευή τοίχου από σκυρόδεμα, διάστρωση όλης της επιφάνειας, κατασκευή των τάφων (τοιχία και πλάκες) κ.α.

Πηγή:neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ