Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

αγρότες

Σε συντονισμό των κινητοποιήσεων τους καλούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου, τονίζουν ότι: «Ο αγώνας των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και αγροτών είναι δίκαιος, τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας, αυτά είναι που μας βγάζουν στο δρόμο, αυξάνονται καθημερινά, με πολύ μεγάλη δυσκολία κρατούμε το βιος μας, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ελάχιστες καθημερινές απαιτήσεις, δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου του δήμου Αμαρίου καλεί την Παρασκευή 31-1-2020 στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στις Μάντρες.
Στην παραπάνω συγκέντρωση συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος των Μελάμπων του δήμου Αγ. Βασιλείου.

Η Επιτροπή Αγώνα των κτηνοτρόφων στα Ανώγεια καλεί την ίδια μέρα στο Μετόχι (Δισταύρι) στις 12 το μεσημέρι.

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μας βρίσκει σύμφωνους. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις εξής άμεσες διεκδικήσεις:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Πολιτική μείωσης του κόστους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
  • Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ