Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αγνώριστο έγινε το δημαρχείο Ρεθύμνου – Δείτε φωτογραφίες μετά την ανακαίνιση

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

δημαρχείο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
411 Shares

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ενεργειακής στατικής και αισθητικής αναβάθμισης στο κτήριο του δημαρχείου Ρεθύμνου στο κέντρο της πόλης μας μετά από τις εργασίες που ξεπέρασαν σε χρονική διάρκεια το έτος.

Εντυπωσιακές είναι οι αλλαγές ιδιαίτερα στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου φιλοξενούνται η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και το γραφείο δημάρχου, με τους χώρους να έχουν αλλάξει εντελώς.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα έδρανα του προεδρείου του Δ.Σ. έχουν αλλάξει θέση και η αίθουσα πλέον έχει μια νέα διάταξη.

Ανάλογες είναι οι αλλαγές στο γραφείο του δημάρχου αλλά και στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης, ενώ η δημιουργία μιας αίθουσας συσκέψεων με οπτικοακουστικά μέσα αποτελεί σημαντικό απόκτημα για το δήμο και τις ανάγκες του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα κτήριο που είχε ξεπεράσει την πεντηκονταετία συνεχούς χρήσης και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν πλέον ορατά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου κ. Άγγελο Μαλά: «Το κτήριο του δημαρχείο εντάχθηκε σε μία λογική ενεργειακής αναβάθμισης και μπήκε σ’ ένα πρόγραμμα επιδότησης σύμφωνα με τα νέα πρότυπα και τις διαδικασίες που ακολουθούνται». Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, αυτό ήταν κάτι σημαντικό, γιατί το δημαρχείο χρειαζόταν οπωσδήποτε αναβάθμιση. «Ωστόσο από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι θα απαιτηθούν και κάποια άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα και γενικότερα με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου κτιρίου» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, όταν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος έγινε μία ειδική μελέτη και διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές έπρεπε να δοθεί μία νέα πνοή και μια στατικότητα στο συγκεκριμένο χώρο. Στη συνέχεια ο κ. Μαλάς πρόσθεσε: «Προβήκαμε συγχρόνως σε μία στατική αναβάθμιση με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ήταν απόρροια της ενεργειακής αναβάθμισης. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τη διαδικασία ώστε το κτίριο αυτό να είναι ασφαλές για τη λειτουργικότητα ενός δημοσίου χώρου».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ο ίδιος: «Το δημαρχείο δεν είναι απλό κτίριο, είναι ένα κέντρο συγκέντρωσης και οφείλει να έχει καλύτερη στατικότητα. Ταυτόχρονα, είδαμε ότι πέρα από τη λειτουργική αναβάθμιση, έπρεπε να δώσουμε και κάποιες καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στους εσωτερικούς χώρους που γίνονται χρήση από τους δημότες. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και μελέτες και προβήκαμε σε προμήθειες και βελτιώσεις στους χώρους ώστε σήμερα να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα», υπογράμμισε ο ίδιος τονίζοντας ότι «το δημαρχείο πλέον λειτουργεί με σύγχρονες προδιαγραφές και νομίζω ότι άξιζε και η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία λόγω του καλού αποτελέσματος».

Ωστόσο, όπως τόνισε το κτίριο του δημαρχείου όταν κατασκευάστηκε, είχε συγκεκριμένες προδιαγραφές και για τα δεδομένα της εποχής εκείνης ήταν κάτι καινοτόμο. Το κομμάτι της αρχιτεκτονικής ενός κτιρίου με μεγάλη τζαμαρία και με ενιαίους χώρους ήταν κάτι που δεν μπορούσες κάποιος να το βρει εύκολα, τότε.»

Αυτό που μένει πλέον είναι οι κάποιες λεπτομέρειες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών έχει επιστρέψει ή επιστρέφει και σε μικρό διάστημα και πάλι όλα θα λειτουργούν κανονικά.

Κλείνοντας ο κ. Μαλάς υπογράμμισε: «Επιδίωξη μας ήταν να φαίνεται ότι κάτι άλλαξε και εσωτερικά και αποφεύγοντας τις υπερβολές κάναμε τα απαραίτητα για το συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: rethemnosnews

δημαρχείο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap