Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Μαγική βραδιά στον Άγιο Υάκινθο στα Ανώγεια-Διαβάστε τον «Ύμνο της Αγάπης» του π. Ανδρέα

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μια μαγική εμπειρία  υπό το φως των κεριών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι ανηφόρισαν εχθές βράδυ στον Άγιο Υάκινθο στα Ανώγεια. Κόσμος βρέθηκε εκεί από νωρίς με μεγάλο ενθουσιασμό, με ταπεινό βήμα στην φωτισμένη με κεριά διαδρομή και βλέμμα προς τον έναστρο ουρανό. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης  μετέφερε  λόγια αγάπης και πίστης προς  τα συναισθήματα. Την μυσταγωγική  βραδιά έκλεισαν  το φωνητικό σύνολο   «Θύραθεν» που άγγιξαν μελωδικά τις ψυχές όσων βρέθηκαν στο δάσος του Ψηλορείτη.

Η ομάδα των Υακινθείων ανανεώνει το ραντεβού της για τα τέλη Ιουλίου 26-27-28 με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο  χώρο του Αγίου Υακίνθου.

 

Ο «Ύμνος Αγάπης» του π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη:

Αδερφοί μου, Όταν ευλαβικά μπορούμε να στεκόμαστε μπροστά στην αγία μαρτυρία όλων όσοι υπερασπιζόμενοι την πίστη τους, άφησαν τη ζωή τους να πάρει άλλη διαδρομή, χωρίς αναπνοή και όνειρα, μιας και η αναπνοή τους ήταν η ανάγκη τους να μη χάσουν το θεό τους, το χριστό τους, τότε αδέρφια μου υπάρχει ελπίδα, η οποία είναι αναγκαία για να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε στη δύσκολη πορεία μας. Εμείς σήμερα, γιορτάσαμε, υμνήσαμε τον Άγιο Υάκινθο, τον άγιο που ως υπηρέτης του Αυτοκράτορα Τραϊανού, μόλις 20 ετών ομολόγησε την  πίστη του, περιέπεσε σε ασιτία, και χάθηκε η ζωή του, έσβησε, προκειμένου να μην σκύψει μπροστά στα είδωλα να μην τα προσκυνήσει.

Αυτή η αγάπη, αδέρφια μου, δε έχει ζύγι, δεν έχει τιμή, δεν πωλείται μήτε αγοράζετε.Αυτή η αγάπη για το θεό μας το μόνο που προσφέρει είναι η γαλήνη και η δύναμη, η ελπίδα και η ανάπαυση, το χαμόγελο και η ηρεμία που μέσα από αυτά μπορούμε και συνεχίζουμε τη ζωή μας, χωρίς να αρνούμαστε το συνάνθρωπο μας, χωρίς να θυμώνουμε, δίχως να αρνούμαστε τις μάχες για το ορθόδοξο, το δίκαιο, το ωραίο.Ο απόστολος Παύλος, για την αγάπη μας μιλάει μέσα από την πρώτη επιστολή προς τους Κορινθίους, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, δεδομένου ότι υπάρχει η ερμηνεία της στη Νεοελληνική μας γλώσσα οπότε το μοίρασμα αυτό θα ικανοποιήσει όλους μας αλλά και θα μας δώσει τη χαρά της ερμηνείας, ενός ύμνου στην αγάπη τον οποίο πρέπει να ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή, άσχετα αν αφορά στο γάμο μας, στην αδελφοσύνη μας, στους γονείς, στις φιλίες μας, στην κοινωνικότητα και επαφή με τους συνανθρώπους μας.

Αναφέρει λοιπόν ο Απόστολος Παύλος: 

Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων,αλλά  δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά,

αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται δεν καυχιέται, δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει

Η αγάπη αυτή όπως αποτυπώνεται από τον Παύλο των εθνών, είναι η ουσία της ύπαρξης μας. Ας κρατήσουμε λοιπόν όλη τη δύναμη που η αγάπη απλόχερα χαρίζει στους χρήστες της, σε εμάς δηλαδή, και ας μη ξεχάσουμε ποτέ μα ποτέ, πως στην Πατρίδα μας χωράει η Αγάπη, στις οικογένειες μας χωράει η Αγάπη, στην κοινωνία μας χωράει η αγάπη, στον καθρέπτη μας χωράει η αγάπη, στην ανυπομονησία μας, χωράει η αγάπη, στα πάθη μας χωράει η αγάπη γιατί τα γιατρεύει, όπως γιατρεύει όλα όσα μας πληγώνουν και αναζητούμε το φάρμακο για τη γιατρειά μας που δεν είναι άλλο από την αγάπη.

Με αυτή πορευόμαστε, με αυτή αποδεικνύουμε την ανθρωπιά μας, την πίστη και την υπέροχη απόφαση μας, να μαρτυρήσουμε και να μη νοιαστούμε για τη ζωή μας όταν απειλούν ότι αγαπούμε ότι μας κάνει και εμείς να συνεχίζουμε να αγαπούμε.Ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον όσο περισσότερο μπορούμε μιας και κάθε μέρα η ζωή αποδεικνύει ότι η κάθε μας στιγμή έχει την πολυτέλεια να είναι μοναδική και υπέροχη. Αυτή τη μοναδικότητα και αυτό το υπέροχο ντύστε το με αγάπη και βιώστε την ευτυχία και την απλότητα.Καλή δύναμη αδέρφια μου, πολύ αγάπη, μακριά από όλους μας οι μικρότητες και τα ανούσια…

Πηγή: anogi
Φωτογραφίες: Τζούλια Νταγιαντά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version