Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο απορριμματοφόρο

Σε αυξήσεις των δημοτικών τελών λόγω ακρίβειας και αύξησης του λειτουργικού κόστους, ειδικά των υπηρεσιών καθαριότητας, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία αφού τις αυξήσεις ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Γιώργος Βλαστός. Η παράταξη του Θοδωρή Νίνου ψήφισε παρόν και όχι ψήφισαν οι παρατάξεις του Σταύρου Βουρβαχάκη και του Μανούσου Μανουσογιάννη (ΚΚΕ).

Με την αιτιολογία της σοβαρής επιβάρυνσης του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας κατά 1,9 εκατομμύρια ευρώ,  κυρίως λόγω καυσίμων αλλά και της εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Αμαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε της κάτωθι αυξήσεις:

  1. Την αύξηση του επαγγελματικού συντελεστή στην πόλη του Ρεθύμνου (εξαιρούνται οι επαγγελματικοί χώροι με δραστηριότητα αμιγώς παροχής υπηρεσίας) από 3,64€ σε 4€/τμ το έτος. Δηλαδή μια επιχείρηση επιφάνειας 100 τμ στο Ρέθυμνο θα πληρώσει επιπλέον το μήνα 3€.
  2. Την αύξηση του συντελεστή των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ από 4,52€ σε 5€/τμ το έτος.
  3. Την εξομοίωση και για λόγους δικαιοσύνης, του επαγγελματικού συντελεστή των κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων (αφορά κυρίως αυτούς του βόρειου θαλασσίου τουριστικού μετώπου) με τον αντίστοιχο συντελεστή της πόλης του Ρεθύμνου από 1,70€ σε 4€/τμ το έτος. Δηλαδή μια επιχείρηση επιφάνειας 100 τμ θα πληρώσει επιπλέον το μήνα 19€ ή μια ξενοδοχειακή μονάδα 150 περίπου κλινών θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον 60€ το μήνα. Και εδώ εξαιρούνται οι επαγγελματικοί χώροι με δραστηριότητα αμιγώς παροχής υπηρεσίας.
  4. Την αύξηση του οικιακού συντελεστή κατά 0,08€/τμ το έτος. Για παράδειγμα ένα σπίτι 100 τμ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον το 2023 μόλις 0,65 λεπτά του € το μήνα.

Συνεχίζει να παρέχεται μείωση στα ανωτέρω τέλη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με ποσοστό έκπτωσης:

  • 50% για την κατηγορία των ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω
  • 30% στην πρώτη κατοικία των πολυτέκνων, τριτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με προστατευόμενα τέκνα εφόσον το συνολικό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 14.000,00 € προσαυξανόμενο κατά 1.000,00 € για κάθε ανήλικο τέκνο που τους βαρύνει
  • 50% για τους δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
  • 50% για τους μακροχρόνια άνεργους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται από την κείμενη νομοθεσία και εφόσον το συνολικό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 14.000,00 € προσαυξανόμενο κατά 1.000,00 € για κάθε ανήλικο τέκνο που τους βαρύνει.

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ