Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το άθλημα που έχει αγαπήσει η πόλη του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γνωστό σε όλους πινγκ-πονγκ μπορεί να μην έχει κατακτήσει την Ελλάδα ως άθλημα, παρά περισσότερο σαν ευκαιριακό χόμπι, όμως σιγά-σιγά στις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, οι σύλλογοι αποκτούν μέλη όλων των ηλικιών.

Τα οφέλη πολλαπλά για τη σωματική και πνευματική υγεία, από μια αθλητική δραστηριότητα που έχει συνδυαστεί με τον όρο… “παιχνίδι” και μπορεί να προσελκύσει και παιδιά πιο διστακτικά ως προς την αθλητική δραστηριότητα.

Εξήντα πέντε μαθητές από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο συμμετείχαν στο παγκρήτιο τουρνουά μαθητικού πινγκ πονγκ που διοργάνωσε ο όμιλος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ρεθύμνου για να γιορτάσει το πρώτο έτος λειτουργίας του, φιλοδοξώντας παράλληλα να καθιερώσει αυτή τη γιορτή του αθλητισμού ως ένα δώρο στα παιδιά εν όψει Χριστουγέννων.

Το πινγκ-πονγκ είναι ολυμπιακό άθλημα, όμως δεν έχει διαδοθεί και τόσο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή οργανωμένων αθλητών με δελτίο. Στο Ρέθυμνο μέσα σε ένα μόλις χρόνο, με το άθλημα ασχολούνται επίσημα 38 παιδιά και 14 ενήλικες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενασχόληση με το πινγκ-πονγκ οξύνει την όραση και τα αντανακλαστικά, ακονίζει το μυαλό, διεξάγεται σε κλειστό χώρο και οι τραυματισμοί είναι λίγοι, ενώ πολλές φορές είναι και ένα ευχάριστο παιχνίδι, εκτός από αθλητική δραστηριότητα.

Στο σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ρεθύμνου, προπονητής είναι ο διακεκριμένος αθλητής, Σπύρος Κιούφης και ο χώρος προπονήσεων είναι το 14ο δημοτικό σχολείο στην Άνω Καλλιθέα Ρεθύμνου.

Ο δήμος Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια με τον δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο του τμήματος αθλητισμού, Δημήτρη Λαχνιδάκη να δηλώνει ευτυχής που άνοιξε τα φτερά του στην πόλη και αυτή η αθλητική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του ομίλου επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ρεθύμνου, Δημήτρης Καζιάλες, αναγνωρίζει και τη συμβολή των γειτονικών νομών, Ηρακλείου και Χανίων στην ανάπτυξη του νέου για το Ρέθυμνο αθλήματος, με τη δική μας ευχή να αποκτήσουν και οι πόλεις του Λασιθίου αντίστοιχους συλλόγους, δίνοντας νέες ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης με χαμηλό σχετικά προϋπολογισμό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ