Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μόνο για προσημειώσεις ανοιχτά τα Δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε

στις

δικαστήρια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 28 Αρπιλίου η σταδιακή επαναλειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας, καθώς ανοίγουν Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μουνδριανάκη, η λειτουργία των Δικαστηρίων θα περιοριστεί αυστηρά μόνο για προσημειώσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων, χωρίς την παρουσία κοινού παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ενώ αυστηρή θα είναι και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας, δηλαδή χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Εξάλλου, η προεργασία για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων στο νομό έγινε σε συνεργασία της προέδρου Πρωτοδικών με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ενώ όπως τονίζεται τα Ποινικά Δικαστήρια θα καθυστερήσουν αρκετά να επαναλειτουργήσουν, δεδομένου ότι η αναστολή λειτουργίας τους έχει παραταθεί έως τις 15 Μαΐου, ενώ αναμένεται ότι θα παραταθεί εκ νέου και θα επαναλειτουργήσουν περί τις αρχές Ιουνίου.

Σχετικά τώρα με την επαναλειτουργία του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που αναφέρουμε παραπάνω (προσημειώσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων) η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μαρία Τσιάλτα εξέδωσε σήμερα Πράξη με την οποία ορίζονται οι κανόνες λειτουργίας και συγκεκριμένα:

  1. Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού, η οποία θα επιτρέπεται μόνον για τις διαδικασίες που ορίζονται ως εξαιρετέες κατά την ΚΥΑ, ή κατόπιν ραντεβού με τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου, ή την Πρόεδρο Πρωτοδικών για συγκεκριμένο λόγο. Προς τούτο, θα υπάρχει υποχρεωτικά ,είτε αστυνομικός είτε εκ περιτροπής ένας επιμελητής, εκ των υπηρεσιών ήτοι του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας και του Ειρηνοδικείου, στην κεντρική είσοδο κατά τις ώρες εξυπηρέτησης που θα ελέγχει τους εισερχομένους και τον λόγο για τον οποία εισέρχονται στο κτίριο.
  2. Κατά τις τυχόν γενόμενες διαδικασίες , όπως αυτές ορίζονται ως εξαιρούμενες της αναστολής, τόσον οι δικαστές της έδρας, ο γραμματέας της έδρας, όσο και οι δικηγόροι αλλά και οι διάδικοι (εφόσον επιτραπεί η παρουσία των τελευταίων) θα προβαίνουν σε χρήση μάσκας.
  3. Άπαντες οι εισερχόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνης, θα φορούν υποχρεωτικά γάντια, άλλως αμέσως προηγουμένως πρέπει να έχουν κάνει χρήση αντισηπτικού υγρού, η δε χρήση μάσκας (πλην του με αριθμ.2 οριζόμενου που είναι υποχρεωτική) , κατά την εξυπηρέτηση στα γραφεία, θα λαμβάνει χώρα ανά περίπτωση. Προς τούτο, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου θα υπάρχει συσκευασία γαντιών και αντισηπτικό, όπως και επάνω στα γραφεία του ορόφου. Ενημερώνουμε τους κ. συνηγόρους, ότι σε τέσσερα σημεία του κτιρίου, ήτοι α) στο διάδρομο του Ειρηνοδικείου, β) στο διάδρομο του Πταισματοδικείου, γ) στο διάδρομο του Πρωτοδικείου και δ) στον χώρο έξωθεν της εισόδου της Εισαγγελίας (στο σημείο μετά την άνοδο της κεντρικής σκάλας) έχουν ήδη τοποθετηθεί εντοιχιζόμενες συσκευές με αντισηπτικό υγρό, το οποίο κατά τακτά διαστήματα αναπληρώνεται.
  4. Λόγω των τ.μ. των γραφείων του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης, θα επιτρέπεται η είσοδος ενός επιπλέον ατόμου μόνον στο γραφείο 101 (Προέδρου Πρωτοδικών) και 102 (Προϊσταμένης Γραμματείας). Στα λοιπά γραφεία του Πρωτοδικείου, δεν είναι επιτρεπτή η είσοδος έτερου επιπλέον ατόμου, η δε αναγκαία αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση υποχρεωτικά θα λαμβάνει χώρα από έξωθεν των γραφείων , στο διάδρομο.
  5. Στα ακροατήρια, του Δικαστικού Μεγάρου, εφόσον πρέπει να γίνονται δικαστικές διαδικασίες, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων ορίζεται σε πέντε( 5) για το μεγάλο ακροατήριο και σε τρια-τέσσερα άτομα (3-4) για καθένα από τα λοιπά δύο ακροατήρια (Μονομελούς και Ειρηνοδικείου). Τυχόν υπέρβαση του αριθμού αυτού θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του διευθύνοντος τη διαδικασία.

Σε περίπτωση εξαιρετικών περιπτώσεων που απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό εισερχομένων, όπως λ.χ. εκδίκαση κακουργημάτων από το ΜΟΔ ή Τριμελή Πλημμελειοδικεία, ή κατ’ εξαίρεση εκδικαζόμενα ασφαλιστικά, κλπ ο τρόπος εκδίκασης των υποθέσεων του αριθμού των εισερχομένων στο ακροατήριο θα γίνεται από τον Διευθύνοντα την διαδικασία αφού σταθμίζονται οι εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες, ο αριθμός των παραγόντων της δίκης, η διάρκεια αυτής.

  1. Υποχρεωτική τήρησης φυσικής απόστασης 1,5 μέτρου.

 

Πως θα επαναλειτουργήσει από αύριο και το Υποθηκοφυλακείο Ρεθύμνου

Όπως ανακοινώθηκε χτες, οι υπηρεσίες του υποθηκοφυλακείου – κτηματολογικού γραφείου Ρεθύμνης για το χρονικό διάστημα από 28.4.2020 έως και 15.5.2020 θα λειτουργούν ως κατωτέρω:

1) όλες οι συναλλαγές και οι έρευνες των αρχείων του υποθηκοφυλακείου και κτηματολογικού γραφείου διενεργούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 9 – 12 π.μ.

2) για κάθε συναλλαγή καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

3) για κάθε συναλλαγή καθίσταται υποχρεωτική η χρήση γαντιών μιας χρήσης, τα οποία οι συναλλασσόμενοι θα προμηθεύονται στην είσοδο.

4) η κατάθεση και παραλαβή εγγράφων θα πραγματοποιείται αυστηρά ανά δυο άτομα και υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις (2) & (3)

5) η ερεύνα στα αρχεία του υποθηκοφυλακείου – κτηματολογικού γραφείου θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο της υπηρεσίας 2831022403 και: • μέχρι δυο άτομα ταυτοχρόνως. • διάρκεια ελέγχου κατ’ ανώτατο όριο μιας ώρας. • με την χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης σύμφωνα με τα παραπάνω (2) & (3)

Γίνεται γνωστό, επίσης, ότι σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών του υποθηκοφυλακείου – κτηματολογικού γραφείου θα διατίθενται αντισηπτικά. Επίσης στους χώρους των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/04/2020 απολύμανση.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ