Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Περιορισμένες οι αγορές φέτος για τους Ρεθεμνιώτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί δεν άφησαν περιθώρια στους καταναλωτές για παραπάνω αγορές τις μέρες των Χριστουγέννων που πέρασαν, περιορίζοντας τους μόνο στα απολύτως απαραίτητα.

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα αγόρασαν και φέτος οι καταναλωτές και στο Ρέθυμνο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων κατέληξε στα ταμεία του κράτους. Αποτέλεσμα είναι, η αγορά, η οποία δε βοηθήθηκε ούτε από τις καιρικές συνθήκες, να παραμείνει παγωμένη, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την απογοήτευση των εμπόρων και των καταστηματαρχών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Πολιουδάκης αναφερόμενος στην κίνηση της αγοράς των Χριστουγέννων, είπε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς δεν πήγε καθόλου καλά. Εκτός του ότι ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα, έχει να πληρώσει κι ένα σωρό υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, Δόση Εισοδήματος, ΦΠΑ στους επιχειρηματίες κ.α.»

Ο κ. Πολουδάκης, ανέφερε ότι ούτε ο καιρός βοήθησε ώστε να βγει ο κόσμος έξω και να ψωνίσει: «Από την άλλη, δεν ήταν σύμμαχος μας ούτε ο καιρός, γιατί τις δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι οποίες είναι παραδοσιακά οι πιο εμπορικές μέρες του χρόνου, έβρεχε κι έκανε πολύ κρύο με αποτέλεσμα ο κόσμος που κινήθηκε να αρκεστεί στα απολύτως απαραίτητα. Δεν είχε δηλαδή, τη δουλειά που περιμέναμε ότι θα έχει και οι εισπράξεις έμειναν δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα».

Όσον αφορά στην αγοραστική κίνηση τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο κ. Πολιουδάκης, ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς όπως τόνισε δεν περιμένει να αλλάξει η εικόνα της αγοράς, ενώ αναφερόμενος  στις προβλέψεις της ΕΜΥ, που μιλούν πάλι για χαμηλές θερμοκρασίες, έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους, είπε: «Ελπίζουμε να πάει καλά, αλλά, όπως φαίνεται και τις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά ο καιρός δε θα βοηθήσει την εμπορική κίνηση».

Όσον αφορά τη σύγκριση της φετινής χρονιάς με τις προηγούμενες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε ότι η κίνηση στην αγορά ήταν περίπου στα περσινά και στα προπέρσινα επίπεδα.

Σύμφωνα, πάντως με τον ίδιο το ενδιαφέρον και οι αγορές του κόσμου εστιάστηκαν στα τρόφιμα και στα παιχνίδια, καθώς όπως τόνισε «προτεραιότητα είχε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα παιδιά τα οποία έπρεπε να πάρουν τα δώρα τους. Από κει και ύστερα ότι έμεινε, αν έμεινε κάτι, πήγε σε ένδυση και υπόδηση και πολύ λίγα σε άλλα δώρα».

Κλείνοντας, ο κ. Πολιουδάκης ευχήθηκε, χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους Ρεθεμνιώτες ενώ εξέφρασε την ευχή το 2017 να είναι καλύτερο από το 2016 που φεύγει».

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

 

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ