Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Όταν ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου πάτησε στην κορυφή του Ψηλορείτη! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης

Στον Τίμιο Σταυρό… Εκεί πάνω να ανέβεις και να θωρείς την Κρήτη ολάκερη από τα 2.454 μέτρα! Αυτή ακριβώς την κουβέντα μου είχε πει κάποτε ένας φίλος ορειβάτης από το Ηράκλειο και αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, ακόμη δεν έχω καταφέρει να ανεβώ στην πιο ψηλή κορυφή του Ψηλορείτη. Το υψηλότερο σημείο του νησιού που μοιράζεται τον τίτλο με την κορυφή Πάχνες στα Λευκά Όρη.

Σήμερα, έπειτα από αφηγήσεις ορειβατών που έχουν ολοκληρώσει την συγκεκριμένη ανάβαση αρκετές φορές, Χειμώνα-Καλοκαίρι, είμαι πεπεισμένος πως δεν είναι απλά μια ανάβαση, αλλά εμπειρία ζωής που πρέπει να ζήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του κάθε κρητικός!

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου (www.eosrethymnou.gr) «πάτησε» για ακόμη μία χρονιά τον Ψηλορείτη και όλοι οι ορειβάτες έπειτα από πεζοπορία ωρών, κατάφεραν στο τέλος να απολαύσουν την πανοραμική θέα από την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού. Μέσα Δεκέμβρη και όπως θα δείτε στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που παραχώρησε στο daynight.com.gr ο Ανδρέας Μελαδάκης, το χιόνι έχει ντύσει στα λευκά το βουνό!

Είμαι σίγουρος πως μόλις φθάσουν στο τέλος των φωτογραφιών,  κάποιοι από τους αναγνώστες θα βάλουν την ανάβαση αυτή ως έναν από τους στόχους της επόμενης χρονιάς…

Απολαύστε Ψηλορείτη, απολαύστε την Κρήτη πάνω από τα σύννεφα!

Το ξεκίνημα της ανάβασης θέλει πάντα πείσμα και πίστη στις δυνάμεις σου…

 

Πολυπληθής η ομάδα κορυφής του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου!

 

Όταν το λευκό του βουνού γίνεται ένα με τα ολόλευκα σύννεφα!

 

Λίγα μέτρα από την κορυφή…

 

Η κατάκτηση της κορυφής και τα μοναδικά συναισθήματα της στιγμής…

 

Η εντυπωσιακή θέα προς την θάλασσα από τα 2.454 μέτρα!

 

Το ξεκίνημα της επιστροφής σε ολόλευκο, εντυπωσιακό τοπίο.

 

Η Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού σχεδόν κρυμμένη στο χιόνι!

 

 

 

 

 

 

 

– Ευχαριστούμε πολύ τον ορειβάτη του Ο.Σ.Ρ. Ανδρέα Μελαδάκη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού / Περισσότερες πληροφορίες για τις αναβάσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου μπορείτε να βρείτε στο www.eosrethymnou.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap