Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Καρναβάλι Ρεθύμνου: Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει και η Έλενα μας εξηγεί όλη τη διαδικασία! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

Πλησιάζει το Καρναβάλι του Ρεθύμνου και όλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μπαίνουμε στο ρυθμό προετοιμασίας. Όπως μας λέει η Έλενα – Μαρία Βενιανάκη: «Είναι η χαρά μας, το περιμένουμε όλο το χρόνο και ζούμε γι’αυτό!». Η Έλενα, είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής βιοτεχνίας ενδυμάτων, ασχολείται με την παραγωγή στολών καρναβαλιού, ακόμη και με την στυλιστική τους επιμέλεια.

Σήμερα την επισκέφτηκα για να μας χαρίσει τα φώτα της από τον χώρο της προετοιμασίας, κάτι που κάνει με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι από το 2009. Αναλαμβάνει κάποιες ομάδες από την αρχή ως το τέλος του καρναβαλιού, ποικιλοτρόπως και σε οτιδήποτε μπορεί να τους στηρίξει! Όπως μας λέει και η ίδια: «Ζούμε μέσα στον παλμό του Καρναβαλιού, είμαστε πρώτα από όλα καρναβαλιστές και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Oι 5 ομάδες που έχει την χαρά και την τιμή να επιμελείται φέτος είναι οι εξής: «Alter Ego», «Επόμενοι», «Ταραξίες», «Αλαδανάρηδες» και «Σαν τη μύγα μες το γάλα».

Η εργασία της Έλενας ξεκινάει από τα πρώιμα κιόλας στάδια του στησίματος. Είναι η ειδικότητά της αυτή, που της δίνει τη δυνατότητα να πάρει τις ιδέες των ομάδων και να τις αποτυπώσει σε χαρτί, με αρμονία χρωμάτων και ευκολοπροσάρμοστο σε διάφορους τύπους σωμάτων, στήσιμο των υλικών.

Για να τελειοποιηθεί η κάθε στολή, βρίσκει τα κατάλληλα υφάσματα και προχωράει στα πατρόν και στη ραφή για την ολοκλήρωσή τους, μαζί με ανθρώπους των ομάδων για να αισθανθούν και οι ίδιοι την μαγεία της δημιουργίας των στολών τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στα πατρόν και στην παρασκευή κάποιων καπέλων, ενώ λίγο αργότερα, ο χώρος της θα γεμίσει με 5 άτομα αφοσιωμένα στη ραφή των στολών και των αξεσουάρ.

Η Έλενα μας εξηγεί ότι υπάρχει πλήρης αφοσίωση σε αυτό το σημαντικό και ξέφρενο γεγονός για τον τόπο μας. Υπάρχει πλήρης στήριξη των ομάδων στο θέμα, στο στήσιμο ακόμη και στο άρμα, από την αρχή έως και το τέλος, αφού όλα είναι χειροποίητα και με πολύ μεράκι.

Και πώς να ήταν διαφορετικά μιας και το καρναβάλι για το Ρέθυμνο είναι τρόπος ζωής για όλους μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ