Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ετοιμάζονται γήπεδα-μπαλόνια στο Ρέθυμνο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατασκευή δύο αθλητικών γηπέδων – μπαλονιών προσανατολίζεται ο δήμος Ρεθύμνου, οι τεχνικές υπηρεσίες του οποίου φαίνεται να καταλήγουν στην συγκεκριμένη επιλογή, για να διευθετηθούν δύο σημαντικές εκκρεμότητες που αφορούν στην προπόνηση των αθλητών των τοπικών ομάδων μπάσκετ και ενόργανης γυμναστικής.

Η ανοδική και επιτυχημένη πορεία της ομάδα μπάσκετ «Ρέθυμνο Cretan Kings» αλλά και η συνεχώς ανερχόμενη και με πολλές επιτυχίες ομάδα της ενόργανης γυμναστικής δημιουργούν ασφυκτική πίεση στην Δημοτική Αρχή να εξεύρει λύση ως προς την προπόνηση των αθλητών, που σήμερα γίνεται υπό αντίξοες έως και ακατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μίνωα Αλεφαντινό η επιλογή κλειστών αθλητικών γηπέδων με οροφή – μπαλόνι είναι εφικτή, οικονομικά συμφέρουσα και τεχνικά εύκολη. Προς τούτο και διερευνάται σοβαρά η προοπτική αυτή και για τις δύο περιπτώσεις που απαιτούν άμεση εξεύρεση χώρων προπόνησης.

Έτσι προωθείται η κατασκευή ενός γηπέδου – μπαλονιού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γάλλου για τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής και ενός άλλου στο σημείο των σημερινών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ δίπλα στο παρκινγκ της πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων που θα καλύψει τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ «Ρέθυμνο Cretan Kings».

Το πρώτο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί με έξοδα του δήμου ενώ το δεύτερο συζητείται να γίνει σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Νιάρχος», που συνεργάζεται με την ομάδα «Ρέθυμνο Cretan Kings» στην υλοποίηση του προγράμματος «Rethimno assist».

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης χώρων προπόνησης της νεολαίας της πόλης» δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Αλεφαντινός για να τονίσει, ότι «με τα γήπεδα αυτά όχι μόνο οι δύο αυτές ομάδες αλλά και όλες οι άλλες θα έχουν την δυνατότητα εξασφάλισης χειμερινών εγκαταστάσεων άθλησης».

Ο ίδιος δήλωσε, ότι «δεν έχουμε λάβει τις τελικές μας αποφάσεις, ωστόσο, διερευνούμε τα κόστη και τις δυνατότητες που έχουμε να προβούμε σε αυτά τα έργα ενώ παράλληλα θα δούμε και την λειτουργία ενός τέτοιου γηπέδου που ήδη λειτουργεί στην Δράμα, προκειμένου, να οριστικοποιήσουμε την τελική μας επιλογή. Πάντως ένα από τα πολλά θετικά ενός τέτοιου γηπέδου, είναι, ότι καθίσταται εύκολο να μεταφερθεί σε ένα άλλο χώρο, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Είναι δηλαδή, μετακινούμενες υποδομές, εφόσον χρειαστεί ή βρεθεί κάποιος πιο κατάλληλος χώρος.»

ghpeda-mpalonia-2

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ  ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Τα γήπεδα – μπαλόνια, ονομάζονται έτσι, διότι η στέγαση της αθλητικής υποδομής γίνεται από κατασκευή, που υποστηρίζεται από αέρα και δεν έχει κανένα ιστό στήριξης.

Το κύριο υλικό κατασκευής είναι μεμβράνη, που έχει ένα φοβερό πλεονέκτημα, την εξοικονόμηση χώρου και απαιτεί μόνο την εργασία τοποθέτησης καθώς δε χρειάζεται καμία προεργασία ή κάποιο περιμετρικό τοιχίο για την συγκράτηση της κατασκευής.

Τέτοιου είδους κατασκευές, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη υπαίθριων εκδηλώσεων, εστιατορίων, κτήματα με παγόδες, υπαίθρια προσωρινά μαγαζιά, σε διάφορες διοργανώσεις, συναυλίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες και για κάλυψη εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων όπως γήπεδα μίνι-ποδοσφαίρου, βόλευ, beach volley, beach soccer, παγοδρόμια και άλλες αντίστοιχες υποδομές.

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ