Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Δείτε τη στιγμή που εμφανίστηκε υδροστρόβιλος ανοικτά του Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας υδροστρόβιλος σχηματίστηκε ανοικτά του Ρεθύμνου. Ο υδροστρόβιλος ήταν μικρής έντασης και διάρκειας, αφού λίγα λεπτά μετά είχε ήδη διαλυθεί.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο που συνήθως γίνεται αντιληπτό σε καταιγίδες, ωστόσο, δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας για τον συγκεκριμένο.

Ο υδροστρόβιλος έγινε αντιληπτός από μια κάτοικο του Ρεθύμνου όταν ξύπνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και αντίκρισε τη θέα του από το παράθυρο του σπιτιού της. Έτσι, φρόντισε να καταγράψει το φαινόμενο με το κινητό της τηλέφωνο.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας.

Το κύριο αίτιο της εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των υδάτινων επιφανειών και των ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.
Παρ’ όλο που οι υδροστρόβιλοι είναι πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους, εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Όταν φτάσουν στη στεριά εξανεμίζονται, έτσι οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που σπάνια αντικρίζουμε στο Ρέθυμνο, έτσι προκάλεσε την εντύπωση κάποιων που έτυχε να τον αντικρίσουν μπροστά τους. 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ