Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αναβίωσε στο Ρέθυμνο ο παραδοσιακός Κρητικός γάμος | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός σύλλογος ΑΡΚΑΔΙ με τη συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης πριν από λίγες ημέρες αναβίωσε με τον πιο όμορφο τρόπο τον παραδοσιακό Κρητικό γάμο.  Με την πολύτιμη βοήθεια πολλών εθελοντών, διοργάνωσε έναν αυθεντικό γάμο που θύμισε άλλες εποχές με τα τραγούδια που ακούστηκαν, τα έθιμα που ακολουθήθηκαν και βεβαίως τις μοναδικές τοπικές φορεσιές.

Την εκδήλωση αυτή στήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, δήμος Ρεθύμνης και άλλοι ιδιώτες χορηγοί. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι του Ρεθύμνου, ανάμεσά τους και ο σύλλογος Μελαμπιανών.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Ρέθυμνο για να συμμετέχει στην συγκεκριμένη προσπάθεια αναβίωσης και φυσικά να απολαύσει από πολύ κοντά τις υπέροχες αυτές στιγμές που θύμισαν πολλά στους πιο ηλικιωμένους και έμαθαν πολλά άλλα στους νεότερους που παρακολουθούσαν με θαυμασμό και καμάρι.

Ο γάμος ήταν μια πολιτιστική αναπαράσταση, και όχι αληθινός, η οποία εκδήλωση αφιερώθηκε στην μνήμη των δύο αίμνηστων κυριών του πολιτισμού, της Ιωάννας Βαλαρή πρ.πρόεδρος του ΛΕΡ. και της Σοφίας Ηλιάκη πρ.πρόεδρος του Λαογραφικού συλλόγου ΑΡΚΑΔΙ, που ήταν πρωτεργάτριες στην αναβίωσή του από το 1993.

Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης: 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap