Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Πρώτη η Κρήτη στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Δημοσιεύτηκε

στις

embolio-koronoios
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Πρώτη η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης στον αντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων ευθύνης της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την περίοδο γρίπης 2019-2020.

Το ποσοστό των Νοσοκομειακών Μονάδων της ανέρχεται σε 48,3%, ενώ εκείνο των Κέντρων Υγείας φτάνει το 65,0%.

Πρώτο πανελλαδικά είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο» με ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού 89,78%. Σε 100% ανέρχεται το ποσοστό εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Ο ΕΟΔΥ ενεργεί ήδη για τη διάθεση αντιγριπικών εμβολίων αριθμού ίδιου με τον περσινό στις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Το προσωπικό των κλινικών υψηλού κινδύνου πρέπει να είναι στο σύνολό του εμβολιασμένο, ενώ αναμένεται ο σχεδιασμός δράσεων για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του προσωπικού.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θερμά Συγχαρητήρια στις διοικήσεις και το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της Κρήτης για αυτήν την επιτυχία. Η ασφάλεια του προσωπικού μας αποτελεί προτεραιότητα. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και οι υγειονομικοί μας το αποδεικνύουν για μία ακόμα χρονιά.»

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική ενίσχυση του αντιγριπικού μετώπου στους εργαζόμενους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου, δηλώνοντας: «Τα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του προσωπικού των κέντρων Υγείας έναντι της εποχικής γρίπης, αποτελεί εξαιρετικά θετικό μήνυμα τόσο για την προστασία των ίδιων, όσο και για την έμμεση προστασία των ασθενών. Ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Συγχαρητήρια για το υψηλό αίσθημα ευθύνης του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κρήτης.»

embolio-koronoios
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap