Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

«Μαύρη» πρωτιά της Κρήτης μετά από 27 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η οικονομική κρίση που διαδέχεται την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στον τομέα της εργασίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, παρατηρείται από τον Δεκέμβριο του 2019 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 μία κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, σε επίπεδο Κρήτης, η οποία θα έχει ανοδική πορεία και τους πρώτους μήνες του προσεχούς έτους.
«Τα στοιχεία δείχνουν τη ραγδαία αύξηση της γενικότερης ανεργίας. Από πέρυσι τον Δεκέμβριο παρουσιάστηκε αύξηση στην ανεργία που πλέον έχει υπερδιπλασιαστεί. Αυτό συνέβη γιατί η κρίση στον τουρισμό ξεκίνησε εκείνη την περίοδο που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Όσο περνούν οι μήνες όμως βλέπουμε πως υπάρχει μία ραγδαία αύξηση και στους υπόλοιπους κλάδους», επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς τονίζοντας παράλληλα πως τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα μόλις δημοσιευθούν τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2020.
«Μέχρι το Νοέμβριο στα στοιχεία των ανέργων του ΟΑΕΔ δεν έχουν καταγραφεί όσοι βρίσκονται σε αναστολή γιατί θεωρούνται εργαζόμενοι. Για να έχουμε την πλήρη εικόνα θα πρέπει να περιμένουμε τον Δεκέμβριο. Στο μήνα αυτό θα φανεί η ανεργία στην πραγματική της διάσταση γιατί τελειώνουν τα προγράμματα στήριξης της κυβέρνησης», ανέφερε σχετικά ο κ. Βοργιάς.

Πρωτιά της Κρήτης στην ανεργία της Ελλάδος

Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση ανεργίας στην Ελλάδα.
«Έχει πληγεί πλέον όλοι οι κλάδοι της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Κρήτη κατέχει, ποσοστιαία, την πρώτη θέση ανεργίας στην Ελλάδα. Αυτό είχε να συμβεί εδώ και 27 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιάς ο οποίος παράλληλα εξήγησε ποιοι κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στο νησί.
«Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, περίπου το 70%, το κατέχει ο επισιτισμός και ο τουρισμός. Φέτος όμως παρατηρείται ένας υπερδιπλασιασμός και στους ανέργους των υπολοίπων κλάδων κι αυτό αποδεικνύει ότι η απασχόληση στο γενικότερο πλαίσιο δεν πάει καλά», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Αν ελέγξει κανείς τα στοιχεία θα δει πως από το 2014 έως το 2018 η ανεργία είχε κάποια σταθεροποίηση. Κυμαίνονταν από 29.000 έως 35.000 ανέργους στην Κρήτη. Τώρα έχουμε φτάσει τους 75.000 ανέργους και αυτό το νούμερο θα αυξηθεί κατά πολύ, ειδικά όταν τελειώσουν τα προγράμματα στήριξης».

«Όσο εύκολα χάνεται μία θέση εργασίας, τόσο δυσκολότερα ανακτιέται»

Το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο για το θέμα της απασχόλησης καθώς όπως τονίζει Στέλιος Βοργιάς «όσο εύκολα χάνεται μία θέση εργασίας, τόσο δυσκολότερα ανακτιέται».
Ωστόσο, ο κ. Βοργιάς διατηρεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία για σταθεροποίηση της κατάστασης μετά το εμβόλιο.
«Ο κατήφορος της απασχόλησης θα συνεχιστεί και το 2021, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες. Το πότε θα σταθεροποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό και τα αποτελέσματά του. Σίγουρα όλη η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη ωστόσο στα τέλη του έτους θεωρώ ότι θα υπάρξει μία κάποια σταθεροποίηση. Βέβαια, θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να φτάσουμε στα περυσινά επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιάς δηλώνοντας παράλληλα πως χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές για την λύση του προβλήματος της ανεργίας.
«Αυτή τη στιγμή έχουν πληγεί πάρα πολλά νοικοκυριά καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων δεν έχει στήριξη κι αυτό δεν το καταλαβαίνει το υπουργείο Εργασίας. Εμείς έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές στο θέμα της ανεργίας. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα δημόσια έργα (όπως αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ), θα μπορούσε ο πρωτογενής τομέας να απορροφήσει κάποιους ανέργους με στοχευμένες όμως κινήσεις. Τώρα έρχονται τα μεγάλα πακέτα από την ευρωπαϊκή ένωση και θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βοργιάς.

Μόνο τρεις μήνες δούλεψαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο

Μία εφιαλτική χρονιά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αποτελεί το 2020 καθώς εργάστηκε μόνο το 60% και μόλις για τρεις μήνες.
«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι εποχικοί. Για εμάς, ειδικά φέτος, τα πράγματα ήταν εφιαλτικά καθώς υπολογίζουμε πως το 60% των υπαλλήλων εργάστηκαν τρεις μήνες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάλης και πρόσθεσε: «το υπόλοιπο 40%, μετά από πιέσεις μας προς το υπουργείο, επαναπροσλήφθηκαν από τα ξενοδοχεία και τέθηκαν σε αναστολή λαμβάνοντας για πέντε συνολικά μήνες το επίδομα των 534 ευρώ».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια στους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους εντοπίζεται στους νεοπροσληφθέντες αλλά και στους εργαζόμενους στον επισιτισμό.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι μετέωροι. Το μεγάλο μας πλήγμα το έχει ο επισιτισμός που δεν είχε το προστατευτικό δίχτυ της επαναπρόσληψης και της αναστολής. Ενώ όσοι προσλήφθηκαν δούλεψαν από ένα έως τρεις μήνες και δεν έχουν αυτή τη στιγμή ούτε δικαίωμα δώρου, ούτε επίδομα ανεργίας γιατί δεν έχουν συμπληρώσει τα 50 ένσημα ή δεν έχουν περυσινά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν είναι λίγες», τόνισε σχετικά ο κ. Κοκολάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «τυχεροί» εποχικοί εργαζόμενοι είδαν το ετήσιο εισόδημά τους να συρρικνώνεται κατά 60%!
Παράλληλα, φέτος υπήρξαν φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργοδοτών προς τους υπαλλήλους.
«Υπήρξαν ξενοδοχεία που είχαν καλές πληρότητες για ένα με δύο μήνες αλλά δεν είχαν επαναπροσλάβει όλο το προσωπικό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφεί αρκετή υπερεργασία χωρίς πληρωμή. Κάποιοι, δυστυχώς, εκμεταλλεύθηκαν την πανδημία για να έχουν λιγότερο προσωπικό το οποίο τους έβγαζε περισσότερη δουλειά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολάκης.

Κίνδυνος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να περάσουν Χριστούγεννα χωρίς ούτε ένα ευρώ

Μπροστά σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου καθώς κινδυνεύουν να περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς ούτε ένα ευρώ!
«Η στήριξη που είχαμε τελείωσε στις 31 Οκτωβρίου και δεν έχει παραταθεί. Πληρωθήκαμε στις 15 Νοεμβρίου οι τελευταία. Ήδη έχουμε κάνει τις αιτήσεις μας για να μπούμε στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ αλλά αυτό δεν προβλέπεται μέχρι τα Χριστούγεννα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκολάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το θέμα αυτό πρέπει να το λύσει η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι εργαζόμενοι στα τοπικά παραρτήματα του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πολύ δουλειά. Επίσης γνωρίζουμε ότι όλος αυτός ο φόρτος εργασίας έχει πέσει πάνω τους και δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό ως Σωματείο στείλαμε την προηγούμενη βδομάδα στο διοικητή του ΟΑΕΔ επιστολή και του επισημαίνουμε το πρόβλημα ζητώντας να απλουστεύσει στις διαδικασίες ως προς τον έλεγχο των αιτήσεων ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα και να μπορούν οι άνθρωποι να λάβουν το επίδομα για να περάσουν Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολάκης ενώ τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».
* Τα στοιχεία για την ανεργία που περιλαμβάνονται στους πίνακες είναι από τον ΟΑΕΔ.
Πηγή: cretapost

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΚΡΗΤΗ

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Μάρτυρας είδε τη δολοφονική επίθεση

Δημοσιεύτηκε

στις

από

βαλυράκης
17 Shares

Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη μετά από την κατάθεση ενός μάρτυρα.

Αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης» σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε το φόβο του, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην εκπομπή όλα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα anikolouli.gr.

Ο ίδιος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε σοκαρισμένος ο μάρτυρας.

«Αναγνώρισα τους δράστες…»

Ο μάρτυρας ανέφερε πως βρισκόταν περίπου εκατόν πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως είπε, αναγνώρισε τους δράστες.

«Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε.

«Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», πρόσθεσε. Αποκάλυψε ακόμα πως τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Ο μάρτυρας ανέφερε στο «Τούνελ» πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής.

Το φουσκωτό σκάφος του Βαλυράκη βρέθηκε σε αφύλαχτο οικόπεδο, παρατημένο, σε σημείο που θα μπορούσε ο καθένας να έχει πρόσβαση, ενώ θα έπρεπε να φυλάσσεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Μέσα σε αυτό παραμένουν τα προσωπικά του αντικείμενα, η στολή και τα ψαροντούφεκά του.

Οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος του Λιμενικού.

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής είπε:

«Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία.»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή ο κουνιάδος του άτυχου πρώην υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Είναι σοκαριστική αυτή η μαρτυρία και μπράβο στον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση.»

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.

βαλυράκης
17 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Καιρός: 30άρια και μπόλικη σκόνη σήμερα στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

από

σκόνη
53 Shares

Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένονται στην βόρεια Κρήτη το Σάββατο 17/04.  Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αναμενόμενες θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σε περιοχές της βόρειας Κρήτης σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς.

καιρός

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντικές ποσότητες Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας το Σάββατο και οι  συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες έως και τη Δευτέρα 19/04.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 17/04 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

σκόνη
53 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

53χρονος πέθανε περιμένοντας να μπει στο πλοίο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

εκαβ
29 Shares

Δραματική προσπάθεια για να επαναφέρουν στη ζωή έναν 53χρονο κατέβαλαν λιμενικοί και αμέσως μετά διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στην προβλήτα του Ηρακλείου.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην προβλήματα με το όχημα του περιμένοντας στη σειρά για να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής.

Αφού περπάτησε για αρκετή ώρα στην προβλήτα μπήκε στο αυτοκίνητο και περίμενε το σήμα των λιμενικών για να προχωρήσει.

Το όχημα παρέμεινε για ώρα ακινητοποιημένο μέχρι που λιμενικοί πλησίασαν για να του υποδείξουν να προχωρήσει και κατάλαβαν πως είχε χάσει τις αισθήσεις του. Χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως ο 53χρονος να ανταποκριθεί, καθώς μεταφέρθηκε νεκρός στο ΠΑΓΝΗ.

Τραγική ειρωνεία όπως προέκυψε το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε έρθει στην Κρήτη με τη σύζυγό του για να βοηθήσουν την κόρη τους που σπουδάζει στην Κρήτη. Νωρίτερα τις είχε αφήσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και εκείνες ταξίδευαν αεροπορικώς για την Αθήνα την ώρα που ο ίδιος άφηνε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι.

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του 53χρονου θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: neakriti.gr 

εκαβ
29 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Μια μονοήμερη εξόρμηση από το Μαριδάκι μέχρι τον Τσούτσουρο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Μαριδάκι

Η Κρήτη καθόλη τη διάρκεια του έτους “αποκαλύπτει” σε όσους τολμούν, το άγριο αλλά εξίσου γοητευτικό πρόσωπό της. Σε κάθε μεριά του νησιού υπάρχουν μοναδικά τοπία για εξερεύνηση που προσφέρουν υπέροχες εικόνες.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ιδιαίτερα η λιγότερο κατοικημένη Νότια Κρήτη, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα των πόλεων και να ανακαλύψει λιγότερο γνωστούς οικισμούς όπως το Μαριδάκι και ο Τσούτσουρος.

Μια μονοήμερη εξόρμηση λοιπόν στο νότο του νησιού είναι ιδανική επιλογή, παρά τις δυσκολίες που έχουν οι δρόμοι.

Σε κάθε περίπτωση η μοναδική θέα στο πέλαγος, τα άγρια ορεινά περάσματα και η ηρεμία της θάλασσας αυτή την περίοδο, σίγουρα θα ικανοποιήσουν όσους δεν είναι φτιαγμένοι μόνο για εύκολες καταστάσεις!

 

Μαριδάκι
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Τροχαίο στη Γαύδο: Μίλησε ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

34 Shares

Παρόμοια τραύματα με αυτά της 27χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Γαύδο είχε ο 40χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έγινε σήμερα Παρασκευή (16/4) στον τραυματία.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το flashnews.gr, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του 40χρονου πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό κατρακύλησε στον γκρεμό. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης, που είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην 27χρονη – ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

Δικηγόρος οικογένειας: Το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπο τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν και άγνωστο πως λύθηκε το χειρόφρενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν με τελευταίες δηλώσεις του, αμφισβητεί ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αναφέρει πως στα συντρίμμια του αυτοκινήτου βρέθηκε «κουμπωμένη» η δεύτερη ταχύτητα κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδών, σημαίνει πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

 

Πηγή: newsbeast.gr

34 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σκέψεις να μπει σε «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο καραντίνας
69 Shares

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο» φως για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και κατ ΄επέκταση στοχευμένες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών επικεντρώθηκαν και σε περιοχές της Κρήτης, ενώ σήμερα το απόγευμα – εκτός απροόπτου- αναμένεται να ενταχθούν 2 ακόμη Δήμοι του νησιού στο «βαθύ κόκκινο», πέρα από τους Δήμους Ανωγείων και Χανίων που ήδη συγκαταλέγονται στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, με το «βαθύ κόκκινο» «φλερτάρουν» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού, στους οποίους καταγράφεται επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Θάσος, το Διδυμότειχο, η Καβάλα, η Πιερία και η Κύθνος.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα «ανοίξουν» οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης που αφορούν χιλιάδες πολίτες, τα οργανωμένα κάμπινγκ ενώ αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» πιλοτικά για τον τουρισμό από αρκετές χώρες, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αρνητικό μοριακό τεστ ή εμβολιασμός).

Υπενθυμίζεται πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αρνητικά σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου και το θέμα θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αργότερα σήμερα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: neakriti

ξενοδοχείο καραντίνας
69 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap