Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Προσοχή: Μπαράζ τηλεφωνημάτων – απάτη στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

τηλεφωνικη απάτη
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Αναστατωμένοι πολλοί από τα συνεχή τηλεφωνήματα με αριθμούς κλήσης από το εξωτερικό – Υπάρχουν και «θύματα» των απατεώνων που έχουν χάσει χρήματα.

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, τα τηλεφωνήματα από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….) με δήθεν τεχνικούς της Microsoft να ενημερώνουν τα υποψήφια θύματά τους πως  εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους και να ζητούν την εγκατάσταση εφαρμογής για να μπορέσουν από μακριά να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή.

Υποτίθεται πως ο λόγος είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι – πράγματι – να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και να «αρπάξουν» ότι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τουλάχιστον στα Χανιά, υπάρχουν ήδη «θύματα» των απατεώνων που διαπίστωσαν πως αφαιρέθηκαν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις – με τους κωδικούς των θυμάτων – έγινε μεταφορά χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς τους σε λογαριασμούς σε χώρες εκτός Ελλάδος.

Να σημειωθεί πως στο ηλεκτρονικό σύστημα των τραπεζών, φαίνονται όλα κανονικά και πως τις τραπεζικές πράξεις τις κάνει ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού, αφού οι απατεώνες χρησιμοποιούν τους κωδικούς αριθμούς του.

Έτσι τα χρήματα «χάνονται» εκτός και αν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταφέρει να βρει κάποιους, όπως έγινε πρόσφατα με τέσσερα άτομα που εντοπίστηκαν από την Δίωξη.

Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος αντίδρασης των πολιτών είναι να έχουν οπωσδήποτε τηλεφωνική συσκευή με αναγνώρισης κλήσης και όταν δουν κάποιους τηλεφωνικούς αριθμούς  που ξεκινούν από 0035… να μην σηκώσουν καν το τηλέφωνο.

Εάν απαντήσουν στην κλήση (ίσως και λόγο απόκρυψης αριθμού) και ακούσουν κάποιον – κυρίως στα Αγγλικά – να λέει πως είναι τεχνικός της Microsoft ή κάτι ανάλογο, να μην μιλήσουν καθόλου και αμέσως να κλείσουν το τηλέφωνο.

Πηγή: Flashnews

τηλεφωνικη απάτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap