Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πολιτική Προστασία: Πολύ μεγάλος κίνδυνος για φωτιές στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

ελικοπτερο κατασβεση
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία για πολύ υψηλό κίνδυνο για να εκδηλωθούν φωτιές στην Κρήτη το Σάββατο (15.07.2022). Οδηγίες στους πολίτες για προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας και αποφυγή εργασιών, όπως κάψιμο ξερών χόρτων.

Με ανακοίνωσή της σχετικά με το ενδεχόμενο να σημειωθούν φωτιές, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Κρήτης, είναι στο 4 δηλαδή πολύ υψηλός.

Όπως αναφέρει, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στον σχεδιασμό μας για τη λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Δύσκολες ώρες στο Ρέθυμνο – Διπλό το μέτωπο της φωτιάς!

Πολιτική Προστασία: Τι να προσέχουν και τι να αποφύγουν οι πολίτες

Μάλιστα, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται προς τους πολίτες η απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών και την απαγόρευση χρήσης ψησταριών και οποιασδήποτε χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις.

Από την απαγόρευση όπως επισημαίνεται, εξαιρούνται τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης.

Δείτε τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο(16.07.2022):

Πηγή: newsit.gr

ελικοπτερο κατασβεση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap