Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις και στην Κρήτη, αλλά “πάγωσαν” οι πληρωμές για χιλιάδες αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών της Κρήτης και όλη της Ελλάδας φυσικά, τα χρήματα για την πληρωμή των ποσών της β΄ δόσης της βασικής ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης, καθώς και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί, συνολικού ύψους 870,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο πολλοί αγρότες από την Κρήτη, με χρέη σε εφορία και ταμεία δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς. Μια εξέλιξη που ήρθε μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν χθες στη Βουλή, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή της ψήφισης της ρύθμισης για το ετήσιο ακατάσχετο των αγροτών, το οποίο και αφορά τις επιδοτήσεις.
Έτσι, με βάση τη λογική, οι άμεσες ενισχύσεις θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες μέρες στους λογαριασμούς αυτών των παραγωγών, οι οποίοι αγγίζουν τις 16.000 με 17.000 συνολικά.

Το παρήγορο είναι ότι με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη και σε συνεννόηση με την Τράπεζα, θα προστατευθούν όσοι δικαιούχοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, έως ότου ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία για το ακατάσχετο και εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Πιθανή είναι η εκδοχή να ψηφιστεί η τροπολογία άμεσα στο σαββατοκύριακο έτσι ώστε οι πληρωμές να ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό και για όσους έχουν ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσή τους.

Γίνεται αντιληπτό πως για να πληρωθούν όμως οι παραγωγοί, τέθηκε σε ισχύ το νέο σχέδιο εξαίρεσης των χιλιάδων παραγωγών που έχουν χρέη και υπάγονται στην κατηγορία εκείνων που για να πληρωθούν, έχουν ανάγκη την ψήφιση του ακατάσχετου, ύψους 7.500 ευρώ ετησίως. Σήμερα εξάλλου είναι να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση, με τους δικαιούχους να μοιράζονται ένα ποσό περίπου 230 εκ. ευρώ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα 20/12/2018 (χθες) πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των ποσών της β’ δόσης της Βασικής Ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί, συνολικού ύψους 870,9 εκατ. ευρώ. Τα ποσά των δικαιούχων θα πιστωθούν από σήμερα το βράδυ στους  λογαριασμούς τους.

Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε διαδικασία ψήφισης η τροπολογία για την θέσπιση του ακατάσχετου των ως άνω ενισχύσεων για τους αγρότες στο , για όσους δικαιούχους υφίστανται στα χέρια των τραπεζών (ως τρίτες) ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσης των εν λόγω ενισχύσεων, η απόδοση των σχετικών ποσών από τις τράπεζες, θα ολοκληρωθεί μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας και την έκδοση του ΦΕΚ».

Πηγή: ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap