Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πίστα για αγώνες αυτοκινήτων “έκαναν” τον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Με κομμένη την ανάσα ανυποψίαστοι οδηγοί βρέθηκαν χθες τα μεσάνυχτα αντιμέτωποι με το απίστευτο σκηνικό που είχε στηθεί στην εθνική, στο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον κόμβο Καρτερού προς αεροδρόμιο Ηρακλείου, με την διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας.

Παρουσία περίπου 100 θεατών που είχαν διαμοιραστεί σε αφετηρία και τερματισμό, διοργανωτές έδιναν σήμα με τα χέρια για να ξεκινήσουν οι κόντρες μεταξύ των διαγωνιζόμενων αυτοκινήτων. Σκηνικό που θύμιζε εποχές των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Το εκπληκτικό είναι, όπως καταγγέλλουν διερχόμενοι οδηγοί, ότι λίγο πιο πέρα, στο ύψος του ΚΤΕΟ, βρισκόταν περιπολικό με αναμμένο φάρο. Κάποιοι οδηγοί περιέγραψαν ότι βλέποντας τον κόσμο μαζεμένο και αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην άκρη της εθνικής θεώρησαν αρχικώς ότι είχε συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποίησαν ότι κάποιοι είχαν μετατρέψει τον ΒΟΑΚ σε πίστα αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τους κινδύνους. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται «κόντρες» στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ.

Οι συνήθεις ύποπτες περιοχές για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων είναι ο δρόμος Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος του Αγίου Αντωνίου, και ο δρόμος προς Σκαλάνι. Κατά καιρούς η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου οργανώνει επιχειρήσεις για την πάταξη του φαινομένου που τείνει να εξελιχθεί σε «πληγή».

Από την διοργάνωση τέτοιων αγώνων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ανυποψίαστους οδηγούς, οι οποίοι ξαφνικά βρίσκονται να οδηγούν ανάμεσα στους συναγωνιζόμενους, όμως κίνδυνος υπάρχει και για τους συμμετέχοντες στις κόντρες αφού αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες!

Όπως λέγεται, οι αγώνες αυτοί δεν στήνονται μόνο για λόγους γοήτρου ή εκτόνωσης. Σε πολλές περιπτώσεις είναι στοιχηματικοί.

Στο παρελθόν σε τέτοιους αγώνες παίζονταν ακόμα και οι άδειες των αυτοκινήτων ή και τα ίδια τα αυτοκίνητα.

Πηγή: patris.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap