Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Το Κρητικό εστιατόριο που βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Εστιατόριο Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

εστιατόριο Πεσκέσι


Το εστιατόριο Peskesi βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο εστιατόριο παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα» από τον οδηγό Gault & Millau.

Ο Gault & Millau είναι θεσμός διεθνούς εμβέλειας με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας.

Εκδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες και κάθε έκδοση περιλαμβάνει επιλογές εστιατορίων που πληρούν μια σειρά συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Το εστιατόριο Peskesi που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου , πρεσβεύει την αυθεντική κουζίνα του νησιού.

Πεσκέσι

Δημιουργός του εστιατορίου είναι ο Παναγιώτης Μαγγανάς , και όπως ο ίδιος λέει , δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο , δηλαδή να αναβιώνει παλιές συνταγές και ξεχασμένα υλικά του τόπου του .

Το εστιατόριο Peskesi είναι ήδη πολυβραβευμένο και με εκτενείς αναφορές στον εγχώριο και διεθνή τύπο.

Πεσκέσι

Κύριε Μαγγανά πως νιώθετε για την βράβευσή σας ως το”Καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας για το 2020 από το Gault&Millau;

Νιώθω μεγάλη χαρά αλλά και βάρος συγχρόνως. Μεγάλη χαρά γιατί επιβραβεύεται ο κόπος μας , αλλά και βάρος γιατί αυξάνονται οι προσδοκίες των ανθρώπων που μας επισκέπτονται .

Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία σας;

Το εστιατόριο μας βασίζεται σε 3 πυλώνες από την ημέρα που άνοιξε .

Πρώτον στην πολυετή έρευνα της γαστρονομικής μας παράδοσης , η οποία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, δεύτερον στο βιολογικό αγρόκτημα που διατηρούμε στο Χαρασό όπου σε μία καλλιεργήσιμη έκταση 100 στρεμμάτων παράγουμε βιολογικά λαχανικά , αυγά, βότανα , μέλι και ελαιόλαδο, τα οποία χρησιμοποιούμε στο εστιατόριο , δίνοντας μας τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, και τρίτον , η ομάδα που απαρτίζει το Peskesi , που υπηρετεί πιστά ένα κοινό όραμα , να δούμε την Κρήτη μας να πρωταγωνιστεί γαστρονομικά , όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί η Κρήτη μας μπορεί.. Φαίνεται αυτό το τρίπτυχο να λειτουργεί.

Μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε κάποια από τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ένα από τα σχέδια μας είναι , στο αγρόκτημα να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας με θέματα την περιβαλλοντική ευαισθητοποιηση , βιοποικιλότητα και τροφοσυλλογή, αλλά και για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που θα αφορά γνωριμία με το ποιοτικό ελαιόλαδο , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, συνδυασμούς με το φαγητό.κ.α.

Επίσης το εστιατόριο μας είναι ήδη βιώσιμο, δηλαδή τηρεί πιστά τις αρχές της βιωσιμότητας

-προέλευση πρώτων υλών

-κοινωνία

-περιβάλλον

και έχουμε στόχο με διάφορες ενέργειες να επηρεάσουμε και άλλους να μπουν σε αυτή τη φιλοσοφία , γιατί για εμάς είναι σημαντικό να καλύπτουμε τις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους.

Πεσκέσι

Πηγή: cretalive

εστιατόριο Πεσκέσι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap