Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πάτρα: Ο ρόλος της Κρήτης στις έρευνες των ειδικών – Τι είπε ο Γρηγόρης Λέων

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
29 Shares

«Ουσιαστικά έχει λυθεί το θέμα της αιτίας θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για τη χρήση κάποιας ουσίας. Αυτό λοιπόν το εύρημα, για να μπορέσουμε να το πάμε και πίσω στον χρόνο, δηλαδή για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει γίνει και αν υπήρξαν και προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες με φαρμακευτικές ουσίες, η μόνη μέθοδος είναι αυτή της ανάλυσης των τριχών», δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο neakriti.gr.

«Το καινούριο που έχουμε, είναι ότι η διαδικασία πλέον ελέγχεται από τους δικαστικούς λειτουργούς. Συνεπώς όλοι οι πραγματογνώμονες θα καταθέσουν ουσιαστικά τις απόψεις τους. Ο καθένας ξεχωριστά για τα περιστατικά του», πρόσθεσε ο κ. Λέων, εκτιμώντας ότι οι ιατροδικαστές, οι παθολόγοι και οι τοξικολόγοι θα συμβάλλουν στη διαδικασία, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα ερωτήματα αναφορικά όχι μόνο με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και των δύο άλλων παιδιών.

Μάλιστα, απαντήσεις ενδέχεται να δώσει ένα βιολογικό υλικό, που δεν είναι άλλο απο την ανάλυση των τριχών του άτυχου κοριτσιού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ερευνών, αναμένεται να παίξει και η Κρήτη, με το πρωτοπόρο εργαστήριο ανάλυσης τριχών που διαθέτει το νησί.

Ο κ. Λέων ανέφερε πως «στην Ελλάδα έχουμε ένα εξαιρετικό εργαστήριο, το οποίο μάλιστα είναι πρωτοπόρο στην ανάλυση τριχών εδώ και πάρα πολλά έτη. Συνεπώς έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αναλύσει τις τρίχες και να μας δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Πρόκειται για το εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών στο οποίο προΐσταται ένας επιστήμονας απο τους δέκα καλύτερους στην Ελλάδα, ο καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης».

Αναφορικά με τις έρευνες για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας ο κ. Λέων εκτιμά ότι το εργαστήριο στο νησί «μπορεί να συμβάλει σε μια τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει και με μακροχρόνια χρήση ουσιών, θα είναι πολύτιμη. Ουσιαστικά έχει λυθεί το θέμα της αιτίας θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για τη χρήση κάποιας ουσίας. Αυτό λοιπόν το εύρημα, για να μπορέσουμε να το πάμε και πίσω στον χρόνο, δηλαδή για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει γίνει και αν υπήρξαν και προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες με φαρμακευτικές ουσίες, η μόνη μέθοδος είναι αυτή της ανάλυσης των τριχών. Και το πλέον αξιόπιστο εργαστήριο στην Ελλάδα για αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στην Κρήτη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap