Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

«Ίντα θα γινόσουνε αν σου σκοτώνανε το κοπέλι; Παπαδόσηφος ή Αντρέας Γιακουμάκης;».

Δημοσιεύτηκε

στις

Παπαδόσηφος Γιακουμάκης
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
2.6K Shares

Με φοβερή, καζαντζακική γραφή, ο σπουδαίος Κρητικός δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης, αραδιάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μερικές από τις σκέψεις του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την τύχη των κατηγορουμένων στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη και την μνημειώδη αντίδραση του πατέρα του τελευταίου, Ανδρέα.

Όπως πολύ εύγλωττα αναφέρει, προσπαθεί να μπει στη θέση δύο γονιών, αμφότεροι Κρητικοί, οι οποίοι είδαν τους γιους τους να «χάνονται»: του Γιάννη Παπαδόσηφου (δες την ιστορία του εδώ) και του Ανδρέα Γιακουμάκη. Ο ένας πατέρας πήρε το νόμο στα χέρια του και λειτούργησε εκδικητικά, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο πήρε πίσω κάτι από τη χαμένη ζωή του γιου του. Ο άλλος, τραγική μα περήφανη φιγούρα, εμπιστεύτηκε το θεσμό της Δικαιοσύνης και στωικά τη δέχτηκε μετά από χρόνιους δικαστικούς αγώνες και αποτελεί με τη στάση του έναν φάρο υπερηφάνειας και Ανθρωπιάς…

Αυτοί οι δύο πατέρες, λοιπόν, επισκέφθηκαν το μυαλό του Μιχάλη Στρατάκη και ο ίδιος προσπάθησε -μάταια- να δώσει τα δίκια σε κάποια από τις δύο αντιθετικές μορφές…

Το κείμενο του Μιχάλη Στρατάκη:

«Αν σου σκοτώνανε το κοπέλι σου, ίντα θα γινόσουνε; Παπαδόσηφος ή Αντρέας Γιακουμάκης;».
Ετούτο να το ερώτημα έβαζα στον απατό μου, από την ώρα που έμαθα τις ποινές που επιβληθήκανε στους φονιάδες του ντελικανή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κι ίντα ‘θελα να ρωτήξω τον απατό μου;

Λες και ξαμόλαρα λέφτερα στα σωθικά μου ένα λιονταραρχηγό και ένα άπραγο πρόβατο.

«Παπαδόσηφος θα γινόσουνα, γιατί από λιοντογενιά βαστάς κι αυτό είναι το πρεπό, το δίκιο και τ’ αντρίκιο» μου φώνιαζε ο λιόντας κι εβρυχούντανε και σειότανε τα μέσα μου.

«Γιακουμάκης θα γινόσουνα, γιατί δε θες να ‘μοιαζες εκείνων απου εσκοτώσανε το καμάρι σου, δεν είσαι σαν και δαύτους» μου φώνιαζε το άκακο πρόβατο κι έτριβε τη μουσούδα του στο μερί μου.

Κι εγώ, εγρίκουνα το λιόντα και το πρόβατο κι απόφαση δεν εμπόρουνα να πάρω. Και των δυονών τις προσταγές, σωστές τις έκρινα.Και επαλαντζάρηζε η γνώμη μου, πότε όθεν τη μια και πότε όθεν την άλλη μπάντα.

Του Παπαδόσηφου τη μορφή επήρε, αίφνης, ο λιόντας και τη μορφή του Αντρέα Γιακουμάκη επήρε το πρόβατο.

Μα δεν εχύμα ο λιόντας, μήτε αγλάκα να χωστει και να γλυτώσει το πρόβατο. Μόνο εξανοίγονταν στα μάθια, που και των δυονών πλημμυρισμένα στα δάκρυα ήσανε.

Εκούνησα πέρα δώθε την κεφαλή μου για να συνέρθω.

Συνήρθα κι έδιωξα το βασανιστκό ερώτημα «Παπαδόσηφος ή Γιακουμάκης;». Το ‘διωξα, μα αναπάντητο το ‘διωξα.

Και κατέχω πως θα με κυνηγά, ίσαμε να πάρει την απάντηση που δικαιούται.

Ανάθεμα με κι αν μπορέσω ίσαμε να ποθάνω, να δώσω τα δίκια στο λιόντα Παπαδόσηφο ή στο άκακο πρόβατο Αντρέα Γιακουμάκη.

Παπαδόσηφος Γιακουμάκης
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap