Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Έτσι θα γίνει φέτος το μεγαλύτερο πανηγύρι της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

πανηγύρι Αγίας Μαρίνας
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Η πανδημία έχει φέρει πολλές αλλαγές στις ζωές μας και σίγουρα θα δούμε ακόμα περισσότερες.

Μια από αυτές έρχεται με την απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδος και αφορά στον εορτασμό, στις 17 Ιουλίου, της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη. Εκεί που κάθε χρόνο είχαμε το μεγαλύτερο πανηγύρι της Κρήτης, φέτος θα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, κανένας πάγκος δεν θα στηθεί στο χώρο και σε συνεργασία με την Εκκλησία και την Αστυνομία θα υπάρξει σχεδιασμός για την προσέλευση των πιστών αλλά και την αποχώρησή τους. Στόχος φυσικά να μην υπάρξουν φαινόμενα συγχρωτισμού, κάτι που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει πρόβλημα “δημόσιας υγείας”. Επίσης δεν θα επιτραπεί η διανυκτέρευση για όσους προσκυνητές θα το ήθελαν.

Ο κ. Φραγκάκης δέχθηκε ότι η απόφαση να μην δοθούν άδειες σε μικροπωλητές σημαίνει “στέρηση εσόδων” ωστόσο τόνισε ότι μόνο έτσι είναι δυνατό να γίνει ο εορτασμός και οι πιστοί να προσκυνήσουν – όπως κάθε χρόνο – χωρίς δυσκολίες και προβλήματα.

Το αποφασίσαμε με βαριά καρδιά, όμως οι ευθύνες είναι τεράστιες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος δεν μπορεί να τις επωμιστεί.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Μινώα, μπορεί να μην επιτραπεί να στηθούν πάγκοι αλλά τα καταστήματα της περιοχής θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, πάντα βέβαια με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που απαιτούνται βάση των συνθηκών που επέφερε ο κορoνοϊός.

Πηγή: cretalive

πανηγύρι Αγίας Μαρίνας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap