Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Αντιδράσεις Μικρασιατών για ανάρτηση σχετικά με τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε

στις

mikrasiates-irakleio-metanastes1
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι περίεργες οι εποχές που ζούμε, τόσο περίεργες ώστε ακόμα και απόγονοι μεταναστών και προσφύγων να στέκουν απέναντι από μετανάστες και πρόσφυγες.

Το μήνυμα των “Μικρασιατών Ηρακλείου” προκαλεί ανατριχίλα. Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη ένα υπερφορτωμένο καράβι με μετανάστες που από το βάρος των ανθρώπων γέρνει, σα να είναι έτοιμο να βουλιάξει.

Το μήνυμα των “Μικρασιατών Ηρακλείου”;

“Κυριάκο, δε θέλουμε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Θέλουμε φόρτωμα σε καράβια και δρόμο”

Τα λόγια αυτά έρχονται από απογόνους μικρασιατών, αυτών που πριν μόλις 98 χρόνια γέμιζαν με τον ίδιο τρόπο καράβια για να σωθούν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή…

Σημειώνουμε ότι οι “Μικρασιάτες Ηρακλείου” δεν είναι ο “Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου «ο Άγιος Πολύκαρπος»”

Δείτε και κάποιες φωτογραφίες όταν τα καράβια ήταν γεμάτα Μικρασιάτες:

 

Σφοδρές αντιδράσεις

Με ξεκάθαρο τρόπο ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ηρακλείου καταδικάζει την ανάρτηση που κυκλοφορεί ήδη στα social media με την υπογραφή «Μικρασιάτες Ηρακλείου Κρήτης» και στην οποία καλείται ο πρωθυπουργός να βάλει σε μια βάρκα και να διώξει όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. «Τέτοια κείμενα μόνο απαράδεκτα μπορούν να χαρακτηριστούν και πυροδοτούν βία, διχασμό, πολέμους και καταστροφές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλατσατιανών αλλά και σε προσωπική της επικοινωνία με την «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Χατζηαδάμ.

Παρόμοιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και σε άλλους συλλόγους Μικρασιατών στο Ηράκλειο, όπως ο Σύλλογος «Ο Άγιος Πολύκαρπος» ο πρόεδρος του οποίου Νίκος Φακουρέλης επικοινώνησε με την «Εφ.Συν.» και διέψευσε κάθε σχέση του συγκεκριμένου προφιλ με τους μικρασιατικούς συλλόγους της πόλης.

Πάντως, το συγκεκριμένο προφίλ λειτουργεί εδώ και χρόνια και έχει ως «φίλους» αρκετούς γνωστούς Ηρακλειώτες, όχι μόνο μέλη και εκπροσώπους μικρασιατικών συλλόγων της πόλης αλλά και τοπικούς εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Ηράκλειο, πρώην και νυν περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους έως και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Αλατσατιανών: 

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, καταδικάζει ως απαράδεκτη την ανάρτηση ενός προσωπικού προφίλ στο F/B με το όνομα «Μικρασιάτες Ηρακλείου» με ανώνυμο διαχειριστή, δίδοντας της την υπογραφή μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων, των Μικρασιατών Ηρακλείου οι οποίοι εκπροσωπούνται νόμιμα στο νομό από τους Συλλόγους τους και όχι από την εν λόγω σελίδα!!!!!.
Ως απόγονοι Διωγμένων Μικρασιατών αποδοκιμάζουμε την εν λόγω μισάνθρωπη ανάρτηση. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακόμα νωπές στη μνήμη μας τις διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας για τις μέρες της προσφυγιάς που βίωσαν, με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο από τους αντίστοιχους «Ελληνάρες» του 22.
Ως Μικρασιατικός σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν ταυτιζόμαστε με την εν λόγω ανάρτηση. Αντίθετα λέμε ΟΧΙ στη Βία τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία και δείχνουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους, σε όποιον την έχει ανάγκη.
Τέτοια κείμενα μόνο απαράδεκτα μπορούν να χαρακτηριστούν και πυροδοτούν βία, διχασμό, πολέμους και καταστροφές.

 

Πηγή: efsyn, agonaskritis

mikrasiates-irakleio-metanastes1
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap