Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Ομάδα εθελοντών καθαρίζει τον ποταμό Κουρταλιώτη από τα σκουπίδια της νεροποντής! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την πρωτοφανή κακοκαιρία η οποία «χτύπησε» την Κρήτη, ενώ ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι -πολίτες και μέλη του κρατικού μηχανισμού- που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις όποιες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι απίστευτης δυναμικής νεροποντές.

Ανάμεσα τους, μια ομάδα εθελοντών που αποφάσισε να βάλει το… χεράκι της ώστε να μαζέψει τα σκουπίδια που άφησε η νεροποντή στο Κουρταλιώτη ποταμό!

Με σύμμαχο την καλή τους διάθεση και την υψηλή ευσυνειδησία, ανέλαβαν με γάντια και σακούλες απορριμάτων να καθαρίσουν μια μεγάλη έκταση του ποταμού και να τον παραδώσουν στη μητέρα φύση όπως του πρέπει!

Βγάζουμε το καπέλο σε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών και τους συγχαίρουμε για την κίνησή τους (την οποία όπως αναφέρουν σε σχετικό ποστάρισμα στη σελίδα «Ταξίδι στο Νότιο Ρέθυμνο», θα επαναλάβουν λίαν συντόμως).

Δείτε τις -σχετικές με τη δράση- φωτογραφίες του Στρατή Τζαγκαράκη στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα):

[Best_Wordpress_Gallery id=”229″ gal_title=”Εθελοντές – Κουρταλιώτης ποταμός”]

Λίγα λόγια για τον Κουρταλιώτη ποταμό

Ο Κουρταλιώτης ποταμός βρίσκεται στο νότιο μέρος του νομού Ρεθύμνου, από το χωριό Κοξαρέ και εκβάλλει στα νότια του νομού.

Ο ποταμός έχει ονομαστεί Κουρταλιώτης από το ομώνυμο φαράγγι, όπου λόγω του ότι φυσάει δυνατός αέρας, ακούγονται ήχοι σαν σφύριγμα, όπως περνάει ο αέρας ανάμεσα από τους βράχους και μοιάζουν σαν κούρταλα (κρόταλα) που χτυπούν μεταξύ τους.

Ο Κουρταλιώτης ποταμός πηγάζει από πέντε μεγάλες πηγές που σχηματίζουν ένα καταρράκτη ύψους 40 μέτρων, στο σημείο που βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η παράδοση λέει, πως ο Άγιος Νικόλαος άγγιξε με το χέρι του τον βράχο και αμέσως βγήκε άφθονο νερό από τα σημεία που ακούμπησε το κάθε δάχτυλο, με αναφορά στις πέντε πηγές του ποταμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap