Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Οικογένεια Κρητικών ζει χωρίς ρεύμα: Τρώνε χόρτα και σαλιγκάρια για να ζήσουν

Δημοσιεύτηκε

στις

ρεύμα
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, οι αρνητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης επιτείνονται με εμφατικό τρόπο εξαιτίας της τρέχουσας πανδημίας. Σε αυτήν την εφιαλτική συγκυρία, μια οικογένεια συντοπιτών μας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά – και όχι μόνο – προβλήματα και ζητά χείρα βοηθείας από όποιον συνάνθρωπό μας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι από το υστέρημά του.
Ο λόγος για μια τριμελή κρητική οικογένεια που διαμένει μόνιμα σε οικισμό στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Το νοικοκυριό δεν έχει ρεύμα από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Ο “Γολγοθάς” που βιώνει η οικογένεια του κ. Γιάννη Παντατοσάκη έγινε γνωστός μέσω της ψυχολόγου/ψυχοθεραπεύτριας Τερέζας Βαλαβάνη, η οποία πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε να βοηθήσει την οικογένεια.
Πριν από μερικούς μήνες, το νοικοκυριό του Γιάννη και της Μαρίας έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Όπως μας ενημερώνει η κ. Βαλαβάνη και οι δύο ενήλικες της οικογένειας είναι άνεργοι, ενώ η φορολογική τους δήλωση είναι μηδενική: Ως εκ τούτου, το ζευγάρι και ο 10χρονος γιος τους λαμβάνουν από τον Μάρτιο του 2019 κοινωνικό επίδομα ύψους 280 ευρώ: Πρόκειται για 140 ευρώ σε χρήματα και άλλα 140 ευρώ σε αναλώσιμα από σούπερ-μάρκετ. Με αυτό το πενιχρό βοήθημα τα βγάζουν πέρα ιδιαίτερα δύσκολα…

 

Η καλοσύνη οδήγησε σε… εκμετάλλευση

Όπως μας εξηγεί η κ. Βαλαβάνη, το χρέος προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 7.084,22 ευρώ, δημιουργήθηκε μετά από ρευματοκλοπή οικογένειας που έμενε στην αγροτική οικία της μητέρας του Γιάννη Παντατοσάκη, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο.
Η κ. Παντατοσάκη, η οποία δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, είχε παραχωρήσει το σπίτι στην οικογένεια, με τη συμφωνία ότι δε θα είχαν ρεύμα. Ωστόσο, η κ. Ευαγγελία, λόγω προχωρημένης ηλικίας και σοβαρών προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσε να επιληφθεί της κατάστασης που επικρατούσε στο σπίτι που είχε παραχωρήσει στην εν λόγω οικογένεια.
«Η καλοσύνη της να τους παρέχει δωρεάν στέγη έγινε δυστυχώς αντικείμενο εκμετάλλευσης, γιατί η οικογένεια (…) ανέβασε τον διακόπτη του ηλεκτρικού και επί δύο χρόνια έκλεβε ρεύμα δίχως αντίτιμο. Η κ. Ευαγγελία έμενε τότε στους Κουνάβους και ο γιος της, Γιάννης, στο Ηράκλειο. Ήταν υπερήλικη και υπέφερε από σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και πολλαπλούν μυέλωμα των οστών και λόγω όλων αυτών πηγαινοερχόταν στο Ηράκλειο στα νοσοκομεία», μας εξηγεί η Τερέζα Βαλαβάνη, συμπληρώνοντας ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έφυγε τελικά από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών τον προπερασμένο Μάρτιο.
Δυστυχώς, τα προβλήματα υγείας χτύπησαν την πόρτα και του Γιάννη Παντατοσάκη: Ο τελευταίος αντιμετώπισε την ίδια εκείνη περίοδο πολύ σοβαρό θέμα υγείας και υποβλήθηκε σε δύσκολη επέμβαση. Μέχρι σήμερα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ παραμένει άνεργος.
«Το 2018, για να εξοικονομήσει το ενοίκιο στο Ηράκλειο, αποφάσισε να μετακομίσει με την οικογένειά του στο παλιό σπίτι της μητέρας του (…) και έκανε αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μεταφερθεί το ηλεκτρικό στο όνομά του. Έτσι στις 28/8/2018 διαπιστώθηκε η παλαιότερη ρευματοκλοπή. Επειδή ήταν ακόμα τότε υγιής και μπορούσε να εργαστεί, έκανε το λάθος να αναλάβει το ξένο χρέος και να υπογράψει διακανονισμό με τον ΔΕΔΔΗΕ 12 δόσεων, ύψους 590,35 ευρώ/μηνιαία. Τον Φεβρουάριο του 2019, λίγο πριν το χειρουργείο του και τον θάνατο της μητέρας του, η οικογένεια μετακόμισε στο σπίτι με το ρεύμα συνδεδεμένο βάσει του διακανονισμού στο όνομα του κ. Γιάννη Παντατοσάκη. Μένοντας άνεργος λίγο μετά λόγω των θεμάτων υγείας και του χειρουργείου του (…) αδυνατούσε πλέον να πληρώνει τις δόσεις του διακανονισμού, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2020 να διακοπεί εντελώς η παροχή του ρεύματος», μας λέει η κ. Βαλαβάνη.
 

Απέρριψαν το αίτημα

Η ίδια η ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια, πάντως, επικοινώνησε με τον τομεάρχη χρηστών δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος της πρότεινε να υποβληθεί στην υπηρεσία γραπτό αίτημα ζητώντας να κριθεί «το θέμα της ηλεκτροδότησης της οικογένειας του κ. Παντατοσάκη με ανθρωπιστικά κριτήρια και να επιτραπεί να γίνει μια νέα ρύθμιση με μικρές δόσεις, ώστε να μπορεί να τις αποπληρώνουν και να επανασυνδεθεί το ρεύμα ενόψει του χειμώνα. Δυστυχώς το αίτημα που υπέβαλα στις 15/9/2020 για γραφειοκρατικούς λόγους απορρίφθηκε».
Η κ. Βαλαβάνη απευθύνει έκκληση για να βοηθήσουμε την οικογένεια του κ. Γιάννη. Όπως μας εξηγεί, το 10χρονο παιδί της οικογένειας παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο «υπερμετρωπία και έβαλε γυαλιά, καθώς και υψηλή χοληστερίνη και αρχή ζαχαροδιαβήτη λόγω ανθυγιεινής διατροφής (η οικογένεια καταναλώνει πολλά ζυμαρικά και κονσέρβες)».
Εξάλλου, σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, και η μητέρα του παιδιού αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καθώς πάσχει από σιδηροπενία, ιλίγγους και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Ωστόσο, ο πατέρας της οικογένειας είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει και δεύτερο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως μας εξηγεί η Τερέζα Βαλαβάνη, «πρόσφατα, λόγω αποκόλλησης στο αριστερό του μάτι, χρειάστηκε επειγόντως να εγχειριστεί. Από τότε βλέπει θαμπά, επειδή παρουσιάστηκε μετεγχειρητικός καταρράκτης και θα χρειαστεί να ξαναχειρουργηθεί. Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, απαγορεύεται να σηκώνει βάρη και αδυνατεί να δουλέψει, για να μπορέσει να βγάλει ένα μεροκάματο συμπληρωματικά σαν ελαιοχρωματιστής».
 

Τρώνε χόρτα και σαλιγκάρια για να ζήσουν

«Ο κ. Παντατοσάκης και η σύζυγός του Μαρία δε διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, ούτε καν ένα λιόφυτο για το λάδι της χρονιάς. Το μόνο τους περιουσιακό στοιχείο είναι ένα παλιό αυτοκίνητο. Συμπληρώνουν τη διατροφή τους όπως οι παλιοί τροφοσυλλέκτες, συλλέγοντας από την εξοχή άγρια βρώσιμα χόρτα και σαλιγκάρια. Επειδή η οικογένεια δε διαθέτει επαρκή ξυλεία, όλη την ημέρα τον χειμώνα το σπίτι τους είναι παγωμένο. Ανάβουν την ξυλόσομπα αποκλειστικά για λίγες ώρες το βράδυ και μόνο τότε μπορούν να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν. Το καλοκαίρι μαγείρευαν με υγραέριο. Χρησιμοποιούν για φωτισμό λάμπες πετρελαίου και γκαζάκια, καθώς και μια μπαταρία αυτοκινήτου και μια μικρή δανεική γεννήτρια με πετρέλαιο, που τροφοδοτεί ένα μικρό ψυγείο 12 volt και μερικές βολταϊκές λάμπες», εξηγεί η Τερέζα Βαλαβάνη, η οποία προσθέτει ότι «διανύουμε μια δύσκολη και σκοτεινή εποχή. Κάνω έκκληση στον ανθρωπισμό και στα αισθήματα αλληλεγγύης όλων μας. Αν ο καθένας, που θέλει και μπορεί να βοηθήσει, συνεισφέρει ένα μικρό πόσο, θα μπορούσαν να μαζευτούν κάποια χρήματα, ώστε να μειωθεί το πόσο της οφειλής και να μπορέσει να γίνει ένας νέος διακανονισμός. Ο Γιάννης Παντατοσάκης έχει δικαστεί ερήμην του 18 μήνες φυλάκιση για το ποσό αυτό και έχει κάνει έφεση».
«Ο καθένας μας μπορεί να εξαπατηθεί, να βρεθεί χρεώστης, άνεργος και σοβαρά άρρωστος, να απολέσει αγαπημένα πρόσωπα, να βρεθεί με κομμένο το ηλεκτρικό (…) σ’ αυτές τις σκοτεινές εποχές που διανύουμε. Ας στείλουμε λίγο από το φως της καρδιάς μας, λίγο από το φως των Χριστουγέννων, να φωτίσει έμπρακτα την οικογένεια του Γιάννη Παντατοσάκη», μας λέει η κ. Βαλαβάνη.
Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει είτε σε τρόφιμα, ξυλεία, αναλώσιμα κ.ά., είτε οικονομικά, προκειμένου η οικογένεια να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος της, μπορεί να καλεί τον κ. Παντατοσάκη στο τηλέφωνο 6942/593.435.
Πηγή: neakriti

ρεύμα
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

GOOD NEWS

Η Κρήτη είναι «γκρίζα» αλλά ΕΣΥ έδωσες χρώμα στην Τσικνοπέμπτη μας 🙂

Δημοσιεύτηκε

στις

Τσικνοπέμπτη

Πέρυσι τέτοια μέρα, τέτοια ώρα, βάζαμε πάνω τα κάρβουνα, μαζευόμασταν γύρω από τη φωτιά, γεμίζαμε και τσουγκρίζαμε ποτήρια και κάναμε χαβαλέ, τσιμπολογώντας λαίμαργα μεζέδες μέχρι να βγει το… βαρύ πυροβολικό από τη σχάρα. Μπορεί να ήταν και πρόπερσι. Δεν θυμάμαι. Έχασα το μέτρημα και να με σχωράτε.

Γράφει ο Ντίνος Ρητινιώτης για το Daynight.gr

Δύο χρόνια τώρα, η Τσικνοπέμπτη, οι Απόκριες, οι ζωές μας όλες, έχουν βγει από τις ράγες της κανονικότητας και αυτό τείνει να γίνει μια  απαράδεκτη συνήθεια.

Με τα μέτρα κατά της πανδημίας να εξαπλώνονται στιβαρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά πάνω από την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, η σημερινή ημέρα είναι αν μη τι άλλο περίεργη: Τσικνοπέμπτη σε βαθύ κόκκινο φόντο, μελαγχολική Τσικνοπέμπτη…

Να όμως, που υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν χαραμάδες για να εξέλθουν από την γκριζίλα που μάς έχει επιβληθεί, κάποιοι που με τη στάση τους ρίχνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά χρώμα στη μουντίλα του κυρίαρχου πλαισίου.

Όπως, καλή ώρα, αυτή η γυναίκα στο Ηράκλειο, που αποφάσισε να τροποποιήσει την ρουτινιάρικη βόλτα με το μωρό της, και πριν πατήσει τον κωδικό 6 στο κινητό της, φρόντισε να φορέσει την αποκριάτικη στολή για να ξεχυθεί στους δρόμους.

Το θέαμα, λογικά, θα φάνηκε παράταιρο στους περαστικούς: Έχουμε συνηθίσει, βλέπετε, να συναντάμε μυριάδες όμορφα χαμόγελα καλυμμένα με ιατρικές και υφασμάτινες μάσκες, αλλά -προς θεού- όχι δα και να βλέπουμε κάποιον ντυμένο σε καρναβαλική περίοδο.

Και να μια παγίδα: Η συνήθεια μπροστά στην εκτροπή της κανονικότητας και η νοηματοδότησή της ως κάτι το δεδομένο.

Η γυναίκα αυτή, βρήκε τον τρόπο να κάνει την μικρή της «επανάσταση» και μακάρι να βρει καθείς τον τρόπο του για να συμπορευτεί 🙂

1
ΥΓ: Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο cretalive

Τσικνοπέμπτη
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Θωμαΐδης: «Η μεγαλύτερη αύξηση σήμερα θα σημειωθεί στη Κρήτη»

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρήτη

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης σήμερα έκανε λόγο για έκρηξη στο ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη αύξηση θα σημειωθεί σε Κρήτη και Θεσσαλία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να ξεπεράσει τις 2.702. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε:

«Ειδικά στη Θεσσαλία και στην Κρήτη φαίνεται να έχουμε μια έκρηξη στο ιικό φορτίο. Την άλλη εβδομάδα θα γνωρίζουμε εάν η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων θα έχει σύντομα αποτέλεσμα. Η εκτίμηση είναι ότι μπορούν να αυξηθούν πάνω από τα 2.702 τα κρούσματα γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και στην περιφέρεια».

Σχετικά με τα «κορονο-πάρτι» ο καθηγητής ανέφερε ότι η διασπορά ξεκινά από τις νεότερες ηλικίες, κάτι που φαίνεται και από την πορεία της καταγραφής του ιικού φορτίου στα λύματα.

«Φαίνεται κι από την πορεία της καταγραφής του ιικού φορτίου στα λύματα ότι η διασπορά ξεκινά από τις νεότερες ηλικίες. Κι αυτό συμβαίνει από τους ασυμπτωματικούς που συνήθως είναι νεαρότερης ηλικίας».

Την επόμενη Τρίτη θα έχουμε νέα στοιχεία, γνωστοποίησε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί στην αύξηση των κρουσμάτων σε συνάρτηση πάντα με τα τεστ.

Κρήτη
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το χωριό της Κρήτης που «κύκλωσε» ο κορονοϊός

Δημοσιεύτηκε

στις

χωριό Κρήτης

Άσχημα τα μαντάτα για τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού στην Κρήτη, που είδαν ξαφνικά τα θετικά κρούσματα να «ξεφυτρώνουν» μέσα στα ίδια τους τα σπίτια…

Επτά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό στο σχολείο των Κουνάβων έχει κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων.

Από το πρωί γίνονται τεστ στις στενές επαφές μαθητών αλλά και στους εκπαιδευτικούς με στόχο να εντοπιστεί η διασπορά του ιού.

Η αρχή έγινε σύμφωνα με το δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων από μία δασκάλα και υπήρξε διασπορά του ιού στους μαθητές. Πλέον το σχολείο είναι κλειστό λόγω του ότι ο νομός Ηρακλείου είναι στο κόκκινο, κάτι που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης από τις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ Κοκοσάλη, αυτή τη στιγμή όλος ο δήμος είναι σε κλοιό κορονοϊού με κρούσματα να υπάρχουν σε αρκετά χωριά.

«Κάνω έκκληση στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις επαφές και τις συναντήσεις. Η κατάσταση δυστυχώς αρχίζει και ξεφεύγει επικίνδυνα. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εντοπίσουμε εστίες και συρροές όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή», ανέφερε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει 6 δημότες τη ζωή τους από κορονοϊό στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων με τις τελευταίες 3 εβδομάδες να εντοπίζονται συνεχώς κρούσματα σε χωριά του δήμου.

Πηγή: creta24

χωριό Κρήτης
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στο Ηράκλειο και την Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Ηράκλειο
37 Shares

Σε εφαρμογή τέθηκαν από τις 6 το πρωί της Τσικνοπέμπτης τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάχθηκε στο “βαθύ κόκκινο” επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, και όλες οι άλλες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης στο “κόκκινο”‘ επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από σήμερα στο Ηράκλειο ανεστάλη η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχίζει ξανά η τηλεκπαίδευση, και σταμάτησε η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας. Παράλληλα τέθηκαν σε εφαρμογή μια σειρά αυστηρότερων περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών και αλλαγές στη χρήση των κωδικών στα SMS του 13033.

Μέσω του ΦΕΚ οι διευκρινίσεις

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τις αλλαγές στους κωδικούς “2”, “3”, “4” και “6” έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους πολίτες, καθώς χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων που θα δοθούν μέσω του ΦΕΚ η δημοσίευση του οποίου αναμένεται.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που τέθηκαν σε εφαρμογή για ολόκληρη τη χώρα στις μετακινήσεις έχουν ως εξής:

SMS 2 και SMS 3: Οι δύο κωδικοί που αφορούν μετάβαση σε κατάστημα ή τράπεζες μένουν ως έχουν, αλλά η μετάβαση πλέον θα πραγματοποιείται εντός του δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

SMS 4: Δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός στο sms για μετάβαση για παροχή βοήθειας, αλλά η αστυνομία κατά τους ελέγχους θα είναι πιο αυστηρή και θα ζητάει περισσότερες λεπτομέρειες. Να ζητούν δηλαδή περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.

SMS 6: Η μετακίνηση για άθληση ή για βόλτα με το κατοικίδιο θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ποδήλατο ή πεζοί. Ουδείς πλέον θα μπορεί να μετακινηθεί με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα με κωδικό 6.

Τα μέτρα που ισχύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Από τις 6:00 σήμερα το πρωί ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 19.00 εως τις 06.00 το πρωί.
 • Yποχρεωτική τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
 • Τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών (πλην των κηδειών) στους χώρους λατρείας χωρίς την παρουσία πιστών.

Τα μέτρα που ισχύουν σε Ρέθυμνο, Λασίθι και Χανιά

 

Τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, οι οποίες εντάχθηκαν στο “Κόκκινο” επίπεδο είναι τα ακόλουθα:

 • Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί
 • Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες
 • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια
 • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών
 • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away
 • Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Πηγή: cretalive

Ηράκλειο
37 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: 7 θετικά κρούσματα σε χωριό του Μυλοποτάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία ανίχνευσης κορονοϊου με rapid test που έγινε στα Απλαδιανά του Δήμου Μυλοποτάμου.

Δυστυχώς βρέθηκαν 7 θετικοί στα τεστ και θα ακολουθηθεί για αυτούς οι διαδικασία με τα μοριακά τεστ, τα οποία θα επαληθεύσουν ή όχι για το αν έχουν προσβληθεί από τον covid – 19.

Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι έξι από τους επτά είναι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών που προέρχονται από διάφορα χωριά του μέσα Μυλοποτάμου. Ο ένας είναι ενήλικας, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Στην διαδικασία, η οποία έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνου, συμμετείχαν και εξετάστηκαν συνολικά 178 άτομα.

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Απλαδιανών

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχε κλείσει ένα τμήμα καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του σχολείου.

Στην διαδικασία rapid test που έγινε σήμερα το πρωί βρέθηκαν θετικοί ακόμα έξι μαθητές, οπότε, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν σημειώνονται πάνω από τρία κρούσματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μονάδα κλείνει. Το νηπιαγωγείο κλείνει επίσης, λόγω συστέγασης με το δημοτικό.

Τα δύο σχολεία θα είναι κλειστά για 14 ημέρες και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» το Ηράκλειο | Κλείνουν όλα τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρήτη
110 Shares

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από αύριο έως και τις 16 Μαρτίου. όπως και αρκετές ακόμη περιοχές σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο  Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που ισχύουν:

 • Yποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής
 • Απαγόρευση τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θα ισχύει από τις 19.00 έως τις 06.00 το πρωί.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς, έκανε ειδική αναφορά στην Κρήτη, «κρούοντας» τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τη διασπορά της βρετανικής μεταλλάξης στο νησί.

Να σημειωθεί ότι εκτός από το Ηράκλειο, στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από αύριο και η Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία.

 

Πηγή: creta24

Κρήτη
110 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap