Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Οι Κρητικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση «Ριχάρδου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ως βασικό μέλος της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις με το λαθρεμπόριο χρυσού, περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού ένας 44χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην Αττική.

Στο πολυσέλιδο δικόγραφο γίνεται μνεία και γι’ άλλους Κρητικούς, τρεις στον αριθμό, οι οποίοι, αν και δεν είναι «πρωτοκλασάτα» μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, φέρονται ωστόσο να είχαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σημαντικό κομμάτι στη συλλογή και στη διακίνηση του χρυσού εκτός Ελλάδας.

Στη δικογραφία υπάρχει ένας ακόμη Ηρακλειώτης ηλικίας 39 ετών για τον οποίο γίνεται η αναφορά με την ένδειξη «είναι υπό διερεύνηση η συμμετοχή του», αλλά και ένας ακόμη 44χρονος, καθώς κι ένας 49χρονος που φέρονται να ήταν ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία, οι 85 εμπλεκόμενοι με έδρα στο κέντρο των Αθηνών και με δίκτυο που επεκτεινόταν πανελλαδικά, ήταν μέλη δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην κακουργηματική λαθρεμπορία χρυσού κυρίως σε μορφή σκραπ μέσω της τέλεσης περισσότερων αξιόποινων πράξεων σχετικά με την αποφυγή καταβολής νόμιμων φόρων και άλλων νόμιμων επιβαρύνσεων κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, παράδοση, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή στην Τουρκία.

Οι ποσότητες χρυσού προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων, λιρών και άλλων τιμαλφών, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών ή ενεχυριάσεων, ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος.

Χθες, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο Ριχάρδος. Συνολικά 8 έχουν προφυλακιστεί έως τώρα.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap