Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Οι «κραυγές» της φύσης: Πληθαίνουν τα εξαντλημένα όρνια στην Κρήτη | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μία μικρή ανάσα δροσιάς αναζήτησε στη θαλάσσια περιοχή του Κερατόκαμπου ένα διψασμένο και εξαντλημένο όρνιο.

 

Σε ημιθανή κατάσταση και προφανώς επειδή δεν βρήκε νερό στα βουνά, όπου είναι το φυσικό του περιβάλλον, το αρπακτικό πέταξε μέχρι τις νότιες ακτές της Κρήτης όπου έπεσε στη θάλασσα για να πιει επιτέλους λίγο νερό, έστω και θαλασσινό.

Ευτυχώς για το άγριο πτηνό έτυχε να βρίσκεται κοντά ο Αστυνομικός Νίκος Μαθιανάκης, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ο οποίος έσπευσε κοντά του, το έβγαλε από το νερό και με προσοχή αφού του έδωσαν πόσιμο νερό το παρέλαβε μία γυναίκα για να το μεταφέρει σε κτηνίατρο

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πολύωρη αναζήτηση εξαντλούν τα άγρια πτηνά και γι’ αυτό βλέπουμε εικόνες να καταρρέουν εξαντλημένα σε εθνικές οδούς και ακτές της Κρήτης.

Αναφορικά με το φαινόμενο ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε: «Οι θερμοκρασίες έχουν συντελέσει σε αυτά τα φαινόμενα. Ειδικά τα νέα, όπως είναι αυτοί που έχουμε δει, που έχουν γεννηθεί στις αρχές της Άνοιξης, έχουν απειρία και οι υψηλές θερμοκρασίες τα έκαναν να φύγουν πιο γρήγορα από τις φωλιές. Πιθανόν να μην βρήκαν εκεί κοντά νερά ώστε να πιουν νερό και να συνεχίσουν τα πρώτα τους βήματα, με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε ακόμα και στη θάλασσα».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής μας το δίνουν τα ζώα. Για εμάς το γνωρίζαμε, αλλά τώρα είναι εμφανές σε όλον τον κόσμο και το βλέπουμε περισσότερο, γιατί οι δείκτες μας είναι τα ζώα και η ίδια η φύση που μας δείχνει την αλλαγή».

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version