Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο «πόλεμος της καντίνας» και φέτος στις παραλίες – Κινδυνεύουν με λουκέτο πολυσύχναστα αναψυκτήρια

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λουκέτο» πιθανόν να μπει σε δύο αναψυκτήρια σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους μετά από ακύρωση του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στην οποία προσέφυγαν οι δύο πλειοδότες! Πρόκειται για τις θέσεις ΑΚ8 και ΑΚ13 οι οποίες «έκλεισαν» στα 37.000 ευρώ και 65.000 ευρώ αντίστοιχα και ήταν οι μόνες που «χτυπήθηκαν» δυνατά από τρεις και τέσσερις αντίστοιχα ενδιαφερόμενους.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Χανίων, η οποία αποφάσισε να προσφύγει στο άρθρο 152 κατά της συγκεκριμένης απόφασης της Αποκεντρωμένης (λήφθηκε στις 8 Μαΐου) ζητώντας να ισχύσει ο διαγωνισμός με το σκεπτικό ότι οι λόγοι της ακύρωσης είναι πρακτικά λάθος. Οι δύο πλειοδότες, προσέβαλαν την δημοπρασία υποστηρίζοντας πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν είχαν προσκομίσει τα νόμιμα δικαιολογητικά, συνεπώς το τίμημα για τις καντίνες ανέβηκε με τεχνητό τρόπο. Πάντως, παρόλο που η προσφυγή έγινε δεκτή, στον Δήμο Χανίων επιμένουν ότι η διαδικασία έγινε σωστά καθώς, όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το δικαιολογητικό που έλειπε ήταν ένα χαρτί από το ΕΒΕΧ, το οποίο όμως δεν εκδίδεται πια. Εξάλλου, όπως τονίστηκε από την νομική εκπρόσωπο του Δήμου ακόμα και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, η τιμή εκκίνησης θα είναι η τιμή κατακύρωσης αφού αυτό ορίζει ο νόμος. Συνεπώς, το τίμημα για τους δύο πλειοδότες δεν πρόκειται να μειωθεί, σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων.

Την ίδια ώρα, όσο ο διαγωνισμός παραμένει «στον αέρα», οι δύο καντίνες κανονικά δεν πρέπει να λειτουργούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, θα ζητήσει να ξεκινήσει η διαδικασία διοικητικής αποβολής των δύο επιχειρηματιών από τις καντίνες μέχρι να αποφανθεί για το θέμα η επιτροπή του άρθρου 152, με το σκεπτικό ότι εφόσον οι ίδιοι έχουν προσβάλει το αποτέλεσμα που τους κατακυρώνει τις καντίνες, δεν μπορούν να συνεχίσουν να τις εκμεταλλεύονται και μάλιστα χωρίς ο Δήμος να εισπράττει τα νόμιμα.

Σημειώνεται δε πως οι δύο επιχειρηματίες -είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονταν τις καντίνες και πέρυσι- έχουν παραδώσει τα κλειδιά στον Δήμο Χανίων ήδη μετά την λήξη της περιόδου της μίσθωσης. Ωστόσο τα αναψυκτήρια λειτουργούν κανονικά και όπως οι ίδιοι υποστήριξαν ενώπιον της επιτροπής, αυτό είναι σωστό εφόσον είναι οι πλειοδότες.

Πηγή: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap