Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ο Κρητικός καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, για την τεχνητή νοημοσύνη: «Η ευκαιρία και οι κίνδυνοι» | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που ταυτόχρονα ενέχει και πολλούς κινδύνους, επειδή, αντίθετα με άλλες τεχνολογίες, αυτή σκέφτεται κιόλας. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το φετινό διεθνές βραβείο μαθηματικών Nevanlinna.

Από την άλλη, όπως λέει, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αποδεσμεύσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τετριμμένες νοητικές λειτουργίες, ώστε το μυαλό μας να απασχοληθεί με πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Μιλώντας για την εστίαση του δικού του έργου στο ΜΙΤ, εξηγεί την πρακτική χρησιμότητα των αλγόριθμων, προκειμένου να υπάρξει μια πιο «έξυπνη» οικονομία, με online διασυνδεμένες αγορές που θα εξυπηρετούν καλύτερα τους καταναλωτές, αναφέροντας ενδεικτικά τον τρόπο που η Uber ή το Taxibeat (σήμερα πια σκέτα Beat) τείνουν να μεταμορφώσουν τα ταξί.

Στόχος του είναι το καλύτερο «πάντρεμα» της ζήτησης και της προσφοράς με τη βοήθεια της «έξυπνης» τεχνολογίας, κάτι που δεν αφορά μόνο τις εγχρήματες αγορές, αλλά και άλλες κοινωνικά ωφέλιμες υπηρεσίες, όπως π.χ. οι πλατφόρμες ανταλλαγής νεφρών, έτσι ώστε δότες και λήπτες να ταιριάζουν πιο αποτελεσματικά, ή οι online υπηρεσίες εύρεσης ταιριαστού συντρόφου.

Εξηγεί γιατί το ποίημα «Σατραπεία» του Καβάφη υποδέχεται τους χρήστες στην ιστοσελίδα του στο ΜΙΤ (παίζει το ρόλο «ηθικής πυξίδας», όπως λέει), συμβουλεύει τους νέους να σπουδάσουν μαθηματικά μόνο αν έχουν πάθος γι’ αυτά και μιλάει για την ενδιαφέρουσα εμπειρία του που είχε κατά το πρόσφατο «ντεμπούτο» του στο Φόρουμ της Χαϊδελβέργης, τη διεθνή σύναξη των βραβευμένων μαθηματικών.

Δεν βλέπει να εμφανίζει μείωση η «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) από την Ελλάδα, αντίθετα διαπιστώνει ότι ακόμη και κάποιοι αρχικά αισιόδοξοι δημιουργοί εγχώριων νεοφυών εταιρειών (start-ups) τελικά απογοητεύονται και φεύγουν σε άλλες χώρες. Όπως λέει, «αν έχεις μια κατάρτιση, είναι δύσκολο να μείνεις μέσα, γιατί θα πρέπει να παλέψεις, και πολύ πιο εύκολο, επειδή υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, να βγεις εκτός (της χώρας)».

Τέλος, υπογραμμίζει την επιθυμία του ίδιου και άλλων Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού να βοηθήσουν την Ελλάδα, αρκεί να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως λέει, «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια δομή και ένα πλαίσιο, ώστε ο χρόνος που θα αφιερώσουμε, να είναι αποδοτικός. Να έρθουμε χωρίς να έχουμε αποτέλεσμα, δεν υπάρχει λόγος».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Παύλο Δρακόπουλο έχει ως εξής:

ΕΡ: Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος στα 37 του χρόνια είναι ήδη καθηγητής στο MIT και πήρε φέτος το μαθηματικό βραβείο Νεβανλίνα, από τα σημαντικότερα στον κόσμο. Είχε την τιμή και τη χαρά να συναντηθεί χθες και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Π.Παυλόπουλο, ο οποίος τον συνεχάρη. Είναι συχνό στο MIT σε τόσο μικρή ηλικία να γίνεται κανείς καθηγητής; Είναι κάτι σπάνιο ή συνηθισμένο;

ΑΠ: Εξαρτάται από την (επιστημονική) περιοχή. Έγινα καθηγητής στα 27 μου και τακτικός καθηγητής το 2015, ενώ από φέτος το καλοκαίρι είμαι ‘φουλ’ καθηγητής. Στην επιστήμη των υπολογιστών αρχίζεις από τα 27 έως τα 32 περίπου, οπότε ήμουν από τους νεότερους. Σε άλλες περιοχές μπορεί να αρχίζεις και στα 40 σου, εξαρτάται καθαρά από την περιοχή.

ΕΡ: Ίσως σου το έχουν ξαναρωτήσει, αλλά όταν μπαίνει κανείς στην ιστοσελίδα σου στο ΜΙΤ, περιμένει να δει κάτι πάνω στο αντικείμενο σου, όμως βλέπει πρώτο-πρώτο το ποίημα «Σατραπεία» του Καβάφη. Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό; Τι συμβολίζει;

ΑΠ: Αυτό το ποίημα το έβαλα εκεί, από την πρώτη ακαδημαϊκή σελίδα που έφτιαξα με το που πήγα στην Αμερική, πρώτα απ’ όλα γιατί είναι κάτι καθαρά ελληνικό, αλλά επίσης γιατί βρέθηκα σε ένα καινούργιο τόπο, με στόχους και ένα όνειρο να γίνω επιστήμονας. Αλλά δεν ήθελα ποτέ να ξεχάσω μια ηθική πυξίδα και ένας ωραίος τρόπος να αφήσεις ένα αποτύπωμα αυτής της ηθικής πυξίδας, είναι η «Σατραπεία» του Καβάφη. Τι πιο ωραίο για να εκφράσεις κάτι, από ένα ποίημα!

ΕΡ: Μερικοί νομίζουν ότι είσαι καθαρά θεωρητικός μαθηματικός. Στην πραγματικότητα έχεις τελειώσει τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάσκεις στο αντίστοιχο Τμήμα του ΜΙΤ. Ασχολείσαι και με τα μαθηματικά και με τους υπολογιστές και με την οικονομία. Είσαι και μαθηματικός και μηχανικός και οικονομολόγος. Εσύ πώς αυτοπροσδιορίζεις τον εαυτό σου;

ΑΠ: Πάντα με ενδιέφεραν τα μαθηματικά αλλά και οι υπολογιστές και μπήκα στη Σχολή αυτή του Πολυτεχνείου, γιατί μπορούσα να ακολουθήσω και τα δύο μου ενδιαφέροντα . Τελικά αφιερώθηκα σε μια πτυχή της επιστήμης των υπολογιστών, που έχει να κάνει με τα μαθηματικά θεμέλια του υπολογισμού. Η περιοχή μου λέγεται θεωρητική πληροφορική. Οι αλγόριθμοι είναι μια οπτική γωνία με την οποία μπορείς να μελετήσεις πολλές πτυχές του κόσμου. Έτσι, βρέθηκα να μελετάω και οικονομικά συστήματα και, πιο πρόσφατα, συστήματα που προσπαθούν να επιτελέσουν νοητικές διεργασίες παρόμοιες με αυτές του ανθρώπου.

Οι αλγόριθμοι αφορούν το πώς επεξεργαζόμαστε την πληροφορία. Αν σκεφτούμε πολλές από τις αλληλεπιδράσεις που γίνονται στον κόσμο γύρω μας, από κοινωνικές, οικονομικές ως και βιολογικές αλληλεπιδράσεις, αυτές ουσιαστικά είναι αλληλεπιδράσεις που επεξεργάζονται πληροφορία και την μετατρέπουν σε κάτι καινούργιο, το οποίο μετά χρησιμοποιεί κάποιος άλλος για να κάνει το δικό του υπολογισμό κ.ο.κ. Επομένως οι αλγόριθμοι επεξεργασίας της πληροφορίας είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου και αυτή η οπτική γωνία με έχει φέρει να μελετάω, εκτός από τα μαθηματικά θεμέλια του υπολογισμού, και ποιά είναι η εφαρμογή αυτής της προοπτικής, αυτής της οπτικής γωνίας, για να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου.

ΕΡ: Δώσε μας με απλά λόγια, για να μπορεί να καταλάβει και ο κόσμος, ένα πρακτικό παράδειγμα του πώς η δουλειά σου έχει αντίκτυπο στην οικονομία, στις αγορές και στην καθημερινότητα.

ΑΠ: Θα σας δώσω μια οικογένεια παραδειγμάτων, τα οποία είναι μάλιστα πολύ σημαντικά, αν δεις τον κόσμο γύρω μας και ειδικά πώς έχει αλλάξει από τις αρχές του Ίντερνετ μέχρι τώρα. Αυτό που θα παρατηρήσεις κοιτώντας γύρω σου, είναι ότι πολλές από τις αγορές που ήταν offline και ήταν και γι’ αυτό το λόγο δυσλειτουργικές, πολλές φορές και μη παγκόσμιες, έχουν πλέον έρθει στο Ίντερνετ, έχουν γίνει πολύ πιο λειτουργικές και πολύ πιο παγκόσμιες.

Παράδειγμα είναι οι μεταφορές. Οι εφαρμογές σαν το Uber, το Lyft και το Taxi Beat φέρνουν online αγορές, οι οποίες ήταν offline. Παλιά, για να πάρεις ένα ταξί να μεταφερθείς κάπου, έπρεπε ή να το βρεις στο δρόμο ή να πάρεις τηλέφωνο κάποιο ραδιοταξί. Αυτή τη στιγμή με το κινητό σου, όπου και να βρίσκεσαι έξω στο δρόμο, καλείς ένα ταξί για να σε πάει κάπου. Σημαντικό είναι ότι πας σε μια άλλη πόλη και επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκεί την εφαρμογή σου. Δηλαδή αφενός μεν μια αγορά που ήταν τελείως offline, γίνεται πια online, αφετέρου έχεις και μια καθολικότητα, μπορείς να πάρεις την ίδια εφαρμογή σου σε διάφορες πόλεις του κόσμου και να τη χρησιμοποιήσεις.

‘Αλλο παράδειγμα είναι το Airbnb και οι εφαρμογές που λέγονται sharing economy, όπου πάλι έχεις μια αγορά, η οποία ήταν offline. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Airbnb, η αγορά του να ταιριάξεις αυτούς που έχουν σπίτια, με αυτούς που θέλουν να μείνουν σε σπίτια και να την κάνεις online και πολύ πιο παγκόσμια, ώστε η ίδια εφαρμογή να λειτουργεί σε όλες τις πόλεις του κόσμου και να είναι έτσι πολύ πιο λειτουργική. Κι εδώ είναι πολύ σημαντική η χρήση των αλγορίθμων, προκειμένου να ταιριάξουν τις δυο πλευρές της αγοράς και να φέρουν όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα για όλους.

ΕΡ: Θα έλεγα επιγραμματικά -και με διορθώνεις αν δεν είναι σωστό- ότι η δουλειά σου ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά μια πιο «έξυπνη» και πιο αποτελεσματική οικονομία.

ΑΠ: Ναι, αυτό. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι εφαρμογές online dating ή οι πλατφόρμες ανταλλαγής νεφρών. Εννοώ ότι δεν πρόκειται μόνο για αγορές ανταλλαγής αγαθών ή υπηρεσιών. Η ανταλλαγή νεφρών είναι μια αγορά χωρίς χρήματα. Απαγορεύεται στην Αμερική να πληρώσεις χρήματα για να πάρεις ένα νεφρό, ωστόσο ο παλιός τρόπος με τον οποίο γινόταν το ταίριασμα δοτών και ασθενών, δεν έφερνε πολύ αποτελεσματικά ταιριάσματα. Παλιά, γινόταν μόνο ανά ζευγάρια, δηλαδή αν ταιριάξεις τον δότη του ενός ζευγαριού με τον ασθενή του άλλου και αντιστρόφως, έχεις ένα ταίριασμα. Αυτό που συνειδητοποιήσαμε, είναι ότι αν έχεις αλυσίδες από ταιριάσματα, δημιουργείς πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα, που οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για να φέρουν καλύτερα και πιο επιθυμητά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

ΕΡ: Είσαι και μέλος του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ. Κατά τη γνώμη σου η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μεγάλο κακό που έρχεται να μας βρει ή ένα φωτεινό παράδειγμα μιας τεχνολογίας που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας; Ή μήπως δεν είναι μαύρο-άσπρο τα πράγματα και θα κινηθούμε σε μια γκρίζα περιοχή, κάπου ανάμεσα;

ΑΠ: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που ταυτόχρονα ενέχει και πολλούς κινδύνους. Όπως όλες οι τεχνολογίες, η χρήση της είναι πολύ σημαντική. Δηλαδή το πώς θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να φέρει καλά και αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά μπορεί να γίνει και λίγο πιο επικίνδυνη, γιατί, αντίθετα με άλλες τεχνολογίες, αυτή σκέφτεται κιόλας.

Τώρα, ποιά είναι η ευκαιρία που μας δίνει η τεχνητή νοημοσύνη; Είναι ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε νοητικές λειτουργίες, που δεν θα έπρεπε να απασχολούν τον άνθρωπο. Δηλαδή, αν σκεφτείς την καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας, ο οποίος είναι από τα καλύτερα κατασκευάσματα που έχει φέρει η εξέλιξη, για πολλές τετριμμένες εργασίες. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια ευκαιρία να αποδεσμεύσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τετριμμένες νοητικές λειτουργίες και να τον απασχολήσουμε σε πιο δημιουργικές, πιο ενδιαφέρουσες και πιο ταιριαστές -για ένα τόσο καλό βιολογικό υπολογιστή- λειτουργίες.

ΕΡ: Είχες την ευκαιρία -και ήταν νομίζω μεγάλη τιμή- να προσκληθείς προ ημερών μαζί με τους κατόχους των άλλων μεγάλων μαθηματικών βραβείων Abel, Fields, Nevanlinna και Turing, στο Φόρουμ της Χαϊδελβέργης, που είναι η σημαντικότερη σύναξη κατόχων μαθηματικών βραβείων. Πώς ήταν η εμπειρία;

ΑΠ: Είχε πολύ ενδιαφέρον. Ο σκοπός της σύναξης είναι αφενός οι βραβευθέντες να βρεθούν μεταξύ τους και να αλληλεπιδράσουν, αλλά επίσης -και αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι- οι νεαροί διδακτορικοί φοιτητές και καθηγητές που μόλις άρχισαν την καριέρα τους, να έλθουν σε επαφή με αυτούς τους σημαντικούς επιστήμονες. Έτσι, υπάρχει μια ζύμωση και μια κατεύθυνση από τους παλαιότερους, μια ανταλλαγή εμπειριών από πιο νεαρούς επιστήμονες όπως εγώ.

ΕΡ: Θα συμβούλευες ένα νέο παιδί να γίνει μαθηματικός, να ασχοληθεί με την πληροφορική ή να γίνει μηχανικός;

ΑΠ: Η γνώμη μου πάντα ήταν ότι πρέπει να κάνεις κάτι που σε ενδιαφέρει πραγματικά, ασχέτως με το τι σου λένε οι άλλοι, διότι μόνο τότε θα κάνεις κάτι ενδιαφέρον. Όπως είπα και πριν, ο εγκέφαλός μας πρέπει να χρησιμοποιείται για δημιουργικές και μη τετριμμένες εργασίες. Νομίζω ότι μόνο αν έχεις πάθος και πραγματικό ενδιαφέρον για κάτι, θα χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου με τον τρόπο που του αρμόζει. Θα συμβούλευα, λοιπόν, για να απαντήσω ευθέως και στην ερώτηση, ναι, εφόσον έχει πάθος για τα μαθηματικά, να το κάνει.

ΕΡ: Ζεις στην Αμερική βασικά, κάνεις όμως συχνά ταξίδια και στην Ελλάδα. Έχεις την ευκαιρία να βλέπεις και Έλληνες που φεύγουν από την Ελλάδα και έρχονται στην Αμερική. Έχεις κάποια αίσθηση εάν το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων», το brain drain όπως είναι γνωστό διεθνώς, έχει τα τελευταία χρόνια αλλάξει, αν έχει υπάρξει κάποια αναστροφή; Πολλοί Έλληνες επιστήμονες έφυγαν έξω. Συνεχίζεται η κατάσταση με τον ίδιο ρυθμό ή έχει βελτιωθεί τελευταία;

ΑΠ: Από την αρχή της κρίσης και μετά, έχει σίγουρα ενταθεί το φαινόμενο της διαρροής εγκεφάλων και είναι πολύ λογικό. Το εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό της χώρας δεν μπορεί να απασχοληθεί μέσα στη χώρα. Όταν έφυγα εγώ το 2004, δεν συνέβαινε αυτό, δηλαδή πολλοί από τους συμφοιτητές μου μείνανε εδώ, διότι ήταν εποχή προ Ολυμπιακών Αγώνων, υπήρχε μια άνοδος της ελληνικής οικονομίας, ίσως ψευδεπίγραφη απ’ ό,τι φαίνεται, αλλά εν πάση περιπτώσει υπήρχε μεγάλη δυνατότητα για απασχόληση μέσα στη χώρα. Πλέον αυτό το παραμύθι έχει ξεχαστεί και, αν έχεις μια κατάρτιση, είναι δύσκολο να μείνεις μέσα, γιατί θα πρέπει να παλέψεις, και πολύ πιο εύκολο, γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, να βγεις εκτός (της χώρας).

ΕΡ: Υπάρχει τελικά κάποια βελτίωση;

ΑΠ: Δεν το βλέπω. Για να υπάρξει κάποια βελτίωση, δεν μπορεί να γίνει εκ θαύματος. Η κρίση είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι πήγε στραβά και πώς αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε. Αρχικά είχε διαφανεί ότι υπήρχε μια ανάγκη από τους νέους να αλλάξουν την κατάσταση και να δημιουργήσουν εταιρείες start ups κλπ. Υπάρχει μια start up ‘σκηνή’ στην Αθήνα, παρόλα αυτά βλέπω ότι πολλοί που άρχισαν τις start ups, πιο πρόσφατα, λόγω του μακρού μήκους αυτής της κρίσης, έχουν απογοητευθεί και έχουν φύγει στο εξωτερικό.

ΕΡ: Να ρωτήσω το αντίστροφο. Εσένα, ο οποίος ζεις όλα αυτά τα χρόνια και κάνεις καριέρα έξω και νοσταλγείς, φαντάζομαι, την Ελλάδα, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να σε δελεάσουν για να επιστρέψεις;

ΑΠ: Προς το παρόν, δεν βλέπω να επιστρέφω 100%. Ωστόσο εγώ, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες που είμαστε στο εξωτερικό, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες δομές. Επιτυχημένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες που βρίσκονται στο εξωτερικό και -συζητώντας μαζί τους- θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τη χώρα, θα γυρνούσαν, αρκεί να μην γινόταν δύσκολη η ζωή τους, κάνοντάς το αυτό.

Είδαμε κάποια παραδείγματα πρόσφατα με τα συμβούλια καθηγητών στα πανεπιστήμια. Είδαμε πώς μπορεί το σύστημα να κάνει δύσκολη τη ζωή κάποιου, ο οποίος έρχεται πραγματικά για να βοηθήσει τη χώρα και βρίσκεται τελικά, όπως, ας πούμε, ο συνάδελφός μου ο Δημήτρης Μπερτσιμάς, σε ένα πόλεμο μηνύσεων με καθηγητές μέσα στη χώρα.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια δομή και ένα πλαίσιο, ώστε ο χρόνος που θα αφιερώσουμε, να είναι αποδοτικός. Να έρθουμε χωρίς να έχουμε αποτέλεσμα, δεν υπάρχει λόγος…

Πηγή:protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια πρώην δήμαρχος και νυν αντιδήμαρχος | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

1 Share

Σε πεδίο μάχης κόντεψε να μετατραπεί το το δημαρχείο της Γόρτυνας, με τον πρώην δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη και τον νυν αντιδήμαρχο, Κωστή Τσικνάκη να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες τινάζοντας στον αέρα την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο Ασημίου.

Στη θέα του Μιχάλη Κοκολάκη, ο Νίκος Σχοιναράκης αντέδρασε, με την ατάκα του να προκαλεί την αντίδραση του κ. Τσικνάκη. Παρότι ο Μιχάλης Κοκολάκης επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα η προαναγγελθείσα αποχώρηση ήταν η φλόγα που άναψε τη φωτιά του θερμού επεισοδίου.

«Ο κ. Σχοιναράκης, υπερέβη κάθε όριο χυδαιότητας, προσβάλλοντας την δημοτική αρχή, τον επικεφαλής της παράταξής μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη και τους δημότες μας, εκτοξεύοντας συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού απέναντι στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κωστής Τσικνάκης.

Όπως αναφέρει το neakriti, η ένταση που έβαλε φωτιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου περιείχε λεκτικά πυρά σε ξεκάθαρα πιο προσωπικό τόνο και συνεχίστηκε ακόμη και στον εξωτερικό χώρο με την κατάσταση να τίθεται εκτός ελέγχου με βαριές εκφράσεις από πλευράς του αντιδημάρχου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για συκοφαντίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων κάνει λόγο στην γραπτή δήλωση του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, υπογραμμίζoντας μάλιστα πως πρόκειται για μία μεθοδευμένη και ανήθικη επίθεση εναντίον του για την οποία πλέον το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

«Με βάση τον δικό μου κώδικα αξιών, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να ανεχθώ την απαράδεκτη και διαρκώς προκλητική στάση του κ. Σχοιναράκη, τις προσβλητικές και υποτιμητικές αναφορές του εναντίον του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του για το πρόσωπό μου. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες μας και από τον υφυπουργό για την αυθόρμητη, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, αντίδρασή μου» προσθέτει ο αντιδήμαρχος Κωστής Τσικνάκης.

συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Μεγαλόψυχος Κρητικός «τσάκωσε» επίδοξο ληστή και τον προσέλαβε στον φούρνο του!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Μία ιστορία βγαλμένη από παραμύθι, από αυτές που είθισται να περιλαμβάνουν και έναν μαγικό… φούρνο, μοιράστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, ένας αρτοποιός από το Ηράκλειο.

Πρόκειται για τον  Γιάννη Βιτσαρά, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου του αφηγήθηκε ένα συγκινητικό, προ δύο και πλέον δεκαετιών περιστατικό, όταν ο ίδιος και ο φούρνος του κόντεψαν να πέσουν θύματα ληστείας από ένα ανήλικο αγόρι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Ηρακλειώτης αρτοποιός, ο οποίος αποδείχτηκε ιδιαίτερα μεγαλόψυχος, ήταν πριν από 25 χρόνια όταν “τσάκωσε” έναν 12χρονο να επιχειρεί να ληστέψει τον φούρνο του. Ο ίδιος, αντί να καλέσει την αστυνομία, επέλεξε να επιτελέσει έναν πατρικό και περισσότερο παιδαγωγικό ρόλο προς το παιδί: Του προσέφερε δουλειά, ο ανήλικος δέχτηκε και για ένα διάστημα εργάστηκε στον φούρνο του.

Η συνέχεια της ιστορίας είχε… happy end, όπως συμβαίνει με κάθε παραμύθι:

“Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια”, είπε συγκινημένος ο κ. Βιτσαράς.

Αν μη τι άλλο, μία όμορφη ιστορία, ένα δίδαγμα για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά όταν υποπίπτουν σε κάποιο σφάλμα, ακόμη κι αν είναι τόσο σοβαρό όπως εκείνο του 12χρονου αγοριού. Το έμπρακτο ενδιαφέρον και μία κίνηση αγάπης και στοργής, μπορούν πάντα να αποτελέσουν το καλύτερο μάθημα, που ενδεχομένως να καθορίσει και την πορεία της ζωής τους.

συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Κουκλί» γίνεται το Δημαρχείο Ρεθύμνου – Ρίχνουν 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή του

Δημοσιεύτηκε

στις

δημαρχειο

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και  ενεργειακής αναβάθμισης θα προχωρήσει ο  Δήμος Ρεθύμνης στο κτίριο του κεντρικού Δημαρχείου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού. 

Ο σχεδιασμός των απαιτούμενων εργασιών και η μελέτη του αναγκαίου αυτού έργου, διαπνέονται από την προοπτική ανάδειξης της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, που μετρά 50 χρόνια ζωής αλλά και του συμβολισμού του, ως χώρος στέγασης των λειτουργιών μιας σημαντικής δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Παράλληλα, οι τεχνικές προδιαγραφές υπαγορεύτηκαν από τη στόχευση του συνολικού έργου που είναι η δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, από άποψη θερμοκρασίας, για τους εργαζόμενους και επισκέπτες του Δημαρχείου. 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 670.000 € και χρηματοδοτείται από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020» (Άξονας Προτεραιότητας 2: « «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος  και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» – Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια).

Παράλληλα με το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης, θα εκτελεστούν εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, ύψους  295.000 € που θα καλυφθούν από πόρους του Δήμου. Επομένως, η συνολική δαπάνη των εργασιών συντήρησης και του δημαρχιακού κτιρίου υπερβαίνει το 1.000.000 Ευρώ. 

Ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί από την  π. Δευτέρα 14/6/20121 και οι εργασίες που θα εκτελεστούν στα πέντε επίπεδα του κτιρίου, συνολικού εμβαδού 1.490,73 τ.μ.,  ξεκίνησαν από το υπόγειο.  

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

 • Εξωτερική θερμομόνωση σε όλες τις εξωτερικές αδιαφανείς επιφάνειες του κτιρίου.
 • Αντικατάσταση παλαιών ανοιγμάτων με νέα κουφώματα.
  • Κατασκευή οριζόντιων, μόνιμων  προβόλων αλουμινίου, πλάτους 1,5m στην εσωτερική τοιχοποιία του κτιρίου. 
  • Ειδικά στην ενιαία διαφανή επιφάνεια της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου η οποία λόγω του μεγέθους της και του νότιου προσανατολισμού της, συμβάλει δραματικά στην αύξηση των ψυκτικών φορτίων της αίθουσας, οι παρεμβάσεις έχουν λειτουργικό αλλά και αισθητικό προσανατολισμό.  Συγκεκριμένα  θα γίνει επίστρωση της τζαμαρίας με ανακλαστικές μεμβράνες  με ειδικό σχεδιασμό ώστε τα εμφανή σημεία να αποτελούν εικαστική παρέμβαση και θα τοποθετηθούν τέσσερις εξωτερικές τέντες  με αυτόματο ηλεκτροκίνητο μηχανισμό περιτύλιξης, οι οποίες   θα απεικονίζουν θέματα εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης και του Νομού μας γενικότερα.  
 • Αποξήλωση όλων των συσκευών κλιματισμού από τις όψεις του κτιρίου και αντικατάστασή τους.  
 • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου καυστήρα – λέβητα πετρελαίου με νέο καυστήρα – λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης υψηλής απόδοσης 
 • Αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα, λαμπτήρων led, χαμηλής κατανάλωσης.
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ονομαστικής ισχύος 25 KW, στο δώμα του κτιρίου.

Για την ασφαλή και απρόσκοπτη εκτέλεση των προαναφερόμενων εργασιών αλλά και για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών  που στεγάζονται στο κεντρικό Δημαρχείο, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταστέγαση τους, σε άλλα δημοτικά κτίρια. 

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε τους συμπολίτες ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα μπορούν ν’ απευθύνονται: 

 • Στο  κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου, για θέματα Δημοτολογίου, Ληξιαρχείου, Πρωτοκόλλου, Πολιτικών Γάμων και εν γένει θέματα που αποτελούν αρμοδιότητα της Διοικητικής  Υπηρεσίας. Εκεί, θα μεταφερθεί και το Τμήμα Εξυπηρέτησης κοινού της Οικονομικής Υπηρεσίας (Διοικητικό Τμήμα και Ταμείο).    
 • Στο κτίριο της Κοινωνικής Μέριμνας, στην οδό Μαρκέλλου / Μασταμπάς  όπου θα μεταφερθούν οι εξής υπηρεσίες: Πρόεδρος και Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (Γραφείο Προσωπικού), Τμήμα Πληροφορικής, Τμήμα Καταστημάτων, Γραφείο ΟΓΑ, Γραμματεία Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Γραφείο διαχείρισης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, έκδοσης πιστοποιητικών οικονομικής  αδυναμίας και παραρτήματος Ληξιαρχείου πρώην Δήμου Νικ. Φωκά. 
 • Στο Κέντρο Νέα Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης (Κέντρο Νέων), έχει ήδη μεταφερθεί και λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ.Ρ.  
 • Το Γραφείο Δημάρχου, παραμένει προς το παρόν στον ίδιο χώρο ωστόσο συνίσταται η αποφυγή των αυτοπρόσωπων επισκέψεων δημοτών, με γνώμονα τη δική τους ασφάλεια αφού το κτίριο θα μετατραπεί σε εργοτάξιο.   

Η μεταφορά  των υπηρεσιών, θα διενεργηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, οι προαναφερόμενες δημοτικές υπηρεσίες δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό. Διευκρινίζεται ότι οι υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες (Οικονομική , Τεχνική,  Δόμησης, Κοινωνική κλπ θα λειτουργούν κανονικά)   

Παρακαλούνται οι συμπολίτες,  να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τις συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες μόνον μέσω του σύγχρονου τηλεφωνικού  κέντρου του Δήμου καλώντας το νούμερο 15700 και όχι στα τηλεφωνικά νούμερα που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Το 15700 είναι  ένα αυτοματοποιημένo τηλεφωνικό μενού το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δημοτικές υπηρεσίες και προωθεί την κλήση ανάλογα με την επιλογή υπηρεσίας που θα κάνει ο πολίτης που καλεί. Επιπλέον, σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας του Δήμου ή κατά τις αργίες, καταγράφει όλα τα   ηχητικά  μηνύματα των πολιτών, τα οποία προωθεί στη συνέχεια το Τμήμα Πληροφορικής  στις δημοτικές υπηρεσίες. 

Επίσης,  τους συνιστούμε να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές δυνατότητες του σύγχρονου, αναβαθμισμένου ψηφιακού συστήματος του Δήμου Ρεθύμνης, ο οποίος πρωτοπορεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.rethymno.gr, (στο www.rethymno.gr/e-services/e-requests), επιλέγοντας τον κόμβο «e-Υπηρεσίες» και μετά «e-αιτήματα» μπορούν να κάνουν χρήση  όποιου από τα 80 διαθέσιμα ηλεκτρονικά αιτήματα επιθυμούν όπως έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ.. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα  ηλεκτρονικών πληρωμών  των οφειλών τους με πιστωτική- χρεωστική κάρτα (στο  www.rethymno.gr/e-services/e-pay), επιπλέον μπορούν  να ενημερώνονται  για θέματα πολιτικής προστασίας, κυκλοφοριακών δεδομένων, πολιτισμού και αθλητισμού  κ.α. 

 Μέσω του smart phone ή του tablet μπορούν κατεβάζοντας την εφαρμογή “Δημότης Ρεθύμνου» (Android & iOS), στο  www.rethymno.gr/e-services/apps οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήματα και να ενημερώνονται για την εξέλιξή τους, να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των αιτημάτων τους, να ενημερώσουν τις υπηρεσίες για βλάβες, ζημιές, προβλήματα καθημερινότητας. 

Προσβλέποντας στη συνεργασία και την κατανόηση των συμπολιτών, ο Δήμος Ρεθύμνης τους ευχαριστεί,  ελπίζοντας πως η αναβάθμιση του Δημαρχείου θα αποτελέσει ευκαιρία και αφορμή μεγαλύτερης εξοικείωσης τους με την ψηφιακή τεχνολογία και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει ο Δήμος,  χάρη στην εγκατάσταση πολλαπλών εφαρμογών της στο ηλεκτρονικό του σύστημα.   

δημαρχειο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Αλλαγές στα δρομολόγια της Minoan λόγω της 24ωρης απεργίας

Δημοσιεύτηκε

στις

minoan lines

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου  2021 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν, ως ακολούθως:

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΗΤΗΣ

Α.  ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE & KNOSSOS PALACE θα αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου, ώρα: 21:30.

 

 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ → H/S/F KNOSSOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.  

 

Β.  ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE &  KYDON PALACE θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Σούδας και του Πειραιά αντίστοιχα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας, ώρα: 18:00.

 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ → H/S/F KYDON PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στo λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.

 

 

ΓΡΑΜΜΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ (ΑΓΚΩΝΑΣ) 

Α. ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ (Zeus Palace)

Τo δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Πάτραςδεν επηρεάζεται και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Β. ΑΓΚΩΝΑ  –  HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (Μ/V Venezia)

Τα δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσαςδεν επηρεάζεται  και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Γ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  –  ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (M/V Florencia)

16.06.2021 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ 

Αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 16.06.2021 στις 23:59 (με τη λήξη της απεργίας), με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας, με άφιξη την Πέμπτη 17.06.2021, στις 20:00 (τοπική ώρα).

17.06.2021 ΑΓΚΩΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 

Αναχώρηση από το λιμάνι της Αγκώνας, την Πέμπτη 17.06.2021 στις 22:00 (τοπική ώρα), με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας με άφιξη στις 19:00 και της Ηγουμενίτσας με άφιξη στις 20:30, την Παρασκευή 18.06.2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 330198, Πειραιάς: 210 4145744, 210 4080028 Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12 Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα: 26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr.

minoan lines
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Οι Μινωικές Γραμμές κατέκτησαν 2 χρυσά και 3 ασημένια βραβεία στο «Tourism Awards 2021»!

Δημοσιεύτηκε

στις

minoan

Πέντε σημαντικές ανώτατες διακρίσεις, απέσπασαν οι Μινωικές Γραμμές στο φετινό θεσμό των TOURISM AWARDS 2021, που πραγματοποιήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με κυλιόμενη ροή, στο Περιστύλιο Ζαππείου Μεγάρου την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία των παρευρισκόμενων.

Στην άρτια οργανωμένη και υγειονομικά ασφαλή εκδήλωση, παρουσία φημισμένων δημοσιογράφων και μελών της κριτικής επιτροπής των βραβείων, οι Μινωικές Γραμμές κατέκτησαν:

 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Search Engine Optimization (SEO) Strategy – Στρατηγική Βελτιστοποίησης για Μηχανές Αναζήτησης, με τίτλο υποψηφιότητας ‘’Βελτιστοποίηση της SEO Στρατηγικής σε 5 χώρες’’. Η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία των Μινωικών Γραμμών αποτυπώνεται και στην εταιρική σελίδα, όπου σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά) η εταιρεία στοχεύει στο να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς και marketing στόχους της. Η SEO στρατηγική εφαρμόστηκε σε 5, ουσιαστικά, websites, με 5 αποκλειστικά κοινά το κάθε ένα, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.
 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Social Media Presence. Οι Μινωικές Γραμμές συνεχίζουν τη δυναμική τους παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Instagram), αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους, ως γνώστης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, για το χτίσιμο ενός community χρηστών από την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.
 • ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Προγράμματα Επιβράβευσης / Loyalty Programs με τίτλο υποψηφιότητας ‘’Marketing Autonomation για Αποτελεσματικό Customer Acquisition και Retention’’. Η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία των Μινωικών Γραμμών αποτυπώνεται και στο πρωτοποριακό σύστημα online κρατήσεων, το Minoan Lines Online Booking (https://ebooking.minoan.gr/), το οποίο εξυπηρετεί έναν από τους βασικότερους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας: την αύξηση των πωλήσεων. 
 • ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Online Strategy, με τίτλο υποψηφιότητας ‘’Μία ολοκληρωμένη Digital Marketing Στρατηγική με Σημαντικά Αποτελέσματα’’. Εδώ και 49 χρόνια, οι Μινωικές Γραμμές, με τα σύγχρονα, πολυτελή και οικολογικά Cruise Ferries, προσφέρουν στο επιβατικό κοινό μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.  Παρακολουθούν τις εξελίξεις και ενισχύουν την παρουσία τους σχεδιάζοντας και υλοποιώντας Digital Marketing καμπάνιες με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των εμπορικών και εταιρικών δραστηριοτήτων τους στον αναπτυσσόμενο χώρο των ψηφιακών μέσων.
 • ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τίτλος υποψηφιότητας ‘’Οι Μινωικές Γραμμές είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις αξίες του!’’ Η εταιρική υπευθυνότητα και η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κουλτούρα των Μινωικών Γραμμών. Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε πολλές χορηγικές δράσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, την ευαισθησία της στις θεμελιώδεις αξίες και την ουσιαστική της προσφορά στην κοινωνία. Οι Μινωικές Γραμμές δραστηριοποιούνται με άξονα τον άνθρωπο και έχουν αναλάβει το ρόλο ενός υπεύθυνου “πολίτη” απέναντι στην κοινωνία. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, με την πανδημία να έχει πλήξει κάθε δομή της κοινωνίας, η εταιρεία εφαρμόζει προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αποσκοπούν στην ευημερία και πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

Οι ως άνω βραβεύσεις επιβεβαιώνουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι των Μινωικών Γραμμών σε στεριά και θάλασσα  και μας δεσμεύουν να συνεχίζουμε την αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη χώρα μας και τη συνεχή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.  

minoan
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συναγερμός στο Ηράκλειο – Αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί

Δημοσιεύτηκε

στις

tui

Σε προσγείωση αναγκάστηκε το βράδυ της Τρίτης αεροσκάφος της TUI, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουριστικό αεροπλάνο τύπου Boeing 737-8, παρουσίασε μηχανική βλάβη στους τροχούς κι ενώ είχε απογειωθεί έκανε κύκλους στον αέρα, με τον πιλότο λίγη ώρα αργότερα να καταφέρνει επιτυχώς να το προσγειώσει πίσω στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την αναγκαστική πορεία προσγείωσης του αεροσκάφους

Η πτήση της TUI από Ηράκλειο προς Μάντσεστερ

Η πτήση της TUI από Ηράκλειο προς Μάντσεστερ

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει από το Ηράκλειο στις 10.45 μ.μ και να αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία στη 1.05 π.μ., όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της βλάβης που παρουσίασε.

Το αεροπλάνο παραμένει και σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

tui
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap