Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Νίκος Σαριδάκης: Ο Κρητικός που «έστησε» την πετυχημένη έκθεση για τα 100 Χρόνια Ελληνικής Μόδας! | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σαριδάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα Χανιά, ο Νίκος Σαριδάκης είναι μία από τις προσωπικότητες στον χώρο του θεάτρου που ξεκίνησε με σιγανά αλλά σταθερά βήματα, αψηφώντας δυσκολίες και προχωρώντας προς τον δρόμο του ονείρου του.

Το Daynight βρέθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στην έκθεση την οποία επιμελήθηκε με τίτλο «Ελληνική Μόδα, 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας», σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου»  και μίλησε μαζί του σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του, τους στόχους, την ελληνική Μόδα και το επάγγελμα του Ενδυματολόγου.

Συνέντευξη στην Μαριάννα Τζιράκη
Φωτογραφίες: Σοφία Ζαφειροπούλου

«Γεννήθηκα στα Χανιά. Εκεί τελείωσα το Γυμνάσιο.  Τότε ήταν που συνειδητοποίησα την κλίση που είχα για το θέατρο, την σκηνογραφία και το ένδυμα, κάτι που δεν ήταν εύκολο για την εποχή. Στην συνέχεια μπήκα στην σχολή Καλών Τεχνών, όπου σπούδασα Ζωγραφική, με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη, τον Δημήτρη Μυταρά, Ιστορία της Τέχνης με την Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα αλλά και με τον Βασίλη Βασιλειάδη στο εργαστήριο Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας – Διακοσμητικής της ΑΣΚΤ»

 

-Πότε ξεκίνησε η επαφή σας με τον θεατρικό χώρο;

«Η πορεία μου ξεκίνησε στον τόπο καταγωγής μου, τα Χανιά.  Τα πρώτα βήματά μου τα έκανα στο «Χανιώτικο θεατρικό εργαστήρι» της Ελπίδας Μπραουδάκη, το οποίο ήταν ερασιτεχνικό θεωρητικά, στην πράξη όμως το διέκρινε άψογος επαγγελματισμός. Η πρώτη μου παράσταση ήταν «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρέχτ. Στην συνέχεια ήρθε στη ζωή μου το σημερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης».

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, ο Νίκος Σαριδάκης μίλησε για την πορεία του στο Εθνικό Θέατρο με το οποίο συνεργάστηκε για 12 ολόκληρα χρόνια. Ονόματα ηθοποιών, παραστάσεις, γεγονότα, ιστορικές πληροφορίες. Όλα μαζί, το ένα πίσω από το άλλο. Εμπειρίες και γεγονότα. Μία αστείρευτη πηγή γνώσεων.  Ο δημιουργός των ευφάνταστων σκηνικών πολλών παραστάσεων όπως του Εθνικού, του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, των Περιφερειακών θεάτρων Κρήτης, Ρούμελης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, του θεάτρου Τέχνης, του Ανοιχτού Θεάτρου και πολλών άλλων μίλησε για τις εμπειρίες του.

“Η Κρήτη είναι ο τόπος μου, εκεί όπου ξεκίνησα. Αν και έχω φύγει πλέον, δεν ξεχνάω πως μου έδωσε σημαντικά εφόδια. Όσον αφορά στο Κρητικό Θέατρο, για μένα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά είδη που υπάρχουν. Χορτάτσης, Κορνάρος. Αριστουργήματα”.

 

-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Ιωάννα Παπαντωνίου και το Πελοποννησιακό Ίδρυμα;

Αν και γνωριζόμαστε από το 1997, μόλις το 2014 με αφορμή την έκθεση συναντηθήκαμε σε μία έκθεση που είχε επιμεληθεί η ίδια με τίτλο «Νύφες. Παράδοση και Μόδα στην Ελλάδα» στο Μουσείο Μπενάκη. Με το τωρινό εγχείρημα για το οποίο με εμπιστεύτηκε, δούλεψα με πολλή δημιουργικότητα αλλά και δισταγμό. Η δική μου αρμοδιότητα σχετιζόταν με το «ντύσιμο» της έκθεσης, στην κυριολεξία. Δηλαδή το ντύσιμο στις κούκλες. Λόγω του αντικειμένου έπρεπε η ήδη υπάρχουσα γνώση μου να εμπλουτιστεί. Πόσο μάλλον σύμφωνα με το θέμα της ελληνικής Μόδας. Συνδυάστηκαν οι γνώσεις μου και το υλικό του ΠΛΙ, το οποίο διαθέτει ένα τεράστιο πλούτο ενδυμάτων, γύρω στα 23.000 από τα οποία έπρεπε να ξεχωρίσουμε ορισμένα και να τα εντάξουμε στην έκθεση. 137 κομμάτια για την ακρίβεια. Τα ενδύματα αυτά δεν τα συνδέει μόνο η Μόδα, αλλά και η έμπνευση του δημιουργού τους, (ο οποίος δεν είναι απαραίτητα επώνυμος) αλλά και της επιρροής που είχε το ρούχο αυτό από όλες τις περιόδους του ελληνικού πολιτισμού.

-Υπάρχουν εκθέματα τα οποία ξεχωρίζετε;

«Υπάρχουν κάποια ρούχα που ξεχωρίζω σαφώς, όχι όμως λόγω σχεδιαστή αλλά κυρίως λόγω της διαφορετικότητας τους.  Όλα τα εκθέματα που επιλέχθηκαν είναι στην ουσία  έργα Τέχνης, επιμελημένα τα περισσότερα από πανάξιες μοδίστρες οι οποίες  δεν έγιναν διάσημες, όπως οι σχεδιαστές. Αυτό όμως δεν αναιρεί την σπουδαιότητά τους και την σημασία τους στην εξέλιξη της Ελληνικής μόδας. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σε αυτή την έκθεση. Στην ουσία πρόκειται για πάντρεμα δύο κόσμων. Η συμβολή μου έγκειται στην δημιουργία ροής και ομοιογένειας της έκθεσης. Λόγω όλων των προηγούμενων και του προσωπικού γούστου της εκάστοτε γυναίκας που τα φόρεσε χρειάζεται να γίνει όλο αυτό κατανοητό στο κοινό».

 

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης ο κύριος Σαριδάκης δεν γινόταν να μην σταθεί με μεγάλη χαρά μπροστά από το έκθεμα  που από την πρώτη στιγμή τράβηξε το βλέμμα μου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φόρεμα το οποίο ανήκει στην  τέως Βασίλισσα Άννα Μαρία. Το δημιούργησε για εκείνη ο Jean Dessès το 1966. Βρέθηκε άθικτο σχεδόν στα Ανάκτορα στο Τατόι και αποτελεί ένα από τα δάνεια της έκθεσης, το οποίο παραπέμπει σε Καρυάτιδα. Με αφορμή την συγκεκριμένη λέξη, δεν γίνεται να μην αναφερθεί ένα ακόμα κομμάτι της έκθεσης αυτής  το οποίο προκαλεί μεν θαυμασμό αλλά και ένα σφίξιμο στην καρδιά. Το λευκό φόρεμα με το ονειρικό ντραπέ της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία ύμνησε την Ελλάδα με τις δημιουργίες της και αποθέωσε τα στοιχεία του Κρητικού  πολιτισμού και του Ελληνικού γενικότερα, μέσα από τις δημιουργίες της και την ματιά της. Το ρούχο αυτό είχε δωρίσει η ίδια στο ΠΛΙ και την κυρία Παπαντωνίου.

 

Όταν τελείωσε η συνέντευξη, ο κύριος Σαριδάκης με προέτρεψε να κάνω μια μικρή περιήγηση μόνη μου στην αίθουσα. Να αφήσω τη μουσική να με συνεπάρει και να επικεντρωθώ στο κάθε έκθεμα ξεχωριστά. Υφές, κλωστές, χρώματα, ακόμα και μικροί χαριτωμένοι λεκέδες  σε κάποια από τα ρούχα, που έμειναν στο βάθος του χρόνου να μαρτυρούν την δικιά τους ιστορία. Δεν πρόκειται για μία ακόμα μουσειακή έκθεση. Δεν πρόκειται για μία έκθεση σχετικά με την Ελληνική Μόδα. Πρόκειται για μία έκθεση που έχει ψυχή, πρόσωπα, συναισθήματα. Αν το επισκεφτείτε, μην ψάξετε να βρείτε τις ραφές, μην κοιτάξετε καν τις λεπτομέρειες. Τουλάχιστον στην αρχή. Κρατήστε μια απόσταση και ακούστε τι έχουν να σας διηγηθούν.

ΥΓ: Ζητήστε τον κατάλογο της έκθεσης ο οποίος αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και μια μικρή εγκυκλοπαίδεια, στην κυριολεξία!

Για προπώληση εισιτηρίων: http://tickets.hellenic-cosmos.gr

Η έκθεση διαρκεί μέχρι και τις 31/1/2020

Ωράριο έκθεσης:

ΔΕΥΤΕΡΑ                   ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ                         09:00 – 13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ                   09:00 – 13:30

ΠΕΜΠΤΗ                    09:00 – 13:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ              09:00 – 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ                   11:00 – 16:00

ΚΥΡΙΑΚΗ                    10:00 – 18:00  

Είσοδος: 5 ευρώ

Διοργάνωση:

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Β. Παπαντωνίου” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού”

Επιμέλεια έκθεσης- κείμενα:  Νίκος Σαριδάκης

Σχεδιασμός εκθεσιακού χώρου: Σταμάτης Ζάννος

Συνεργάτες: Μαρία Παπαδοπούλου, Αγγελική Ρουμελιώτη, Νίκη Σκουτέρη

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την έκθεση:

 

 

Σαριδάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

XANIA

Κρήτη: 6χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τα κύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κύματα
12 Shares

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στη παραλία του Βλητέ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ένα 6χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από τα κύματα, την ώρα που βρισκόταν πάνω σε μία φουσκωτή βαρκούλα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει.

Άμεσα οι λουόμενοι βούτηξαν στη θάλασσα για να το σώσουν, ενώ ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό. Τελικά, ιδιώτης με τη βάρκα του κατάφερε και έφτασε στο σημείο προκειμένου να βγάλει το παιδάκι στη στεριά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του.

κύματα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

10 μαντινάδες αφιερωμένες στην ΥΠΕΡΤΑΤΗ Ελληνίδα μάνα!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

μάνα
1.5K Shares

Έχουμε και λέμε. Οι μαντινάδες που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, είναι καθαρά και ξάστερα αφιερωμένες στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, μας φρόντισε και μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα. Στην μητέρα μας.

Στο Daynight, λοιπόν, αποφασίσαμε να μαζέψουμε τις 8 καλύτερες μαντινάδες και να στις παρουσιάσουμε.

Γιατί τη μητέρα μας δεν πρέπει να την αγαπάμε και να την σκεφτόμαστε μόνο στη γιορτή της μητέρας, αλλά ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ μέρα!

Πάρε ιδέες και στείλ’ της κι ένα μηνυματάκι 🙂

“Μάνα πετούνε τα πουλιά φτερά όντο δα φυτρώσου, μα ‘γώ πετώ και χαίρομαι μ’ ένα χαμόγελο σου.”

“Μέσα στης μάνας την καρδιά φωλιάζει η αγάπη και στα σκοτάδια της ζωής, όπως ο ήλιος λάμπει.”

“Ποτέ μου δεν αγάπησα στον κόσμο άλλο κανένα, όσο μανούλα μου γλυκιά αγάπησα εσένα.”

“Δεν θέλω μάνα μου φτερά ψηλά για να πετάω, πετώ, μ’ ένα χαμόγελο ‘πο σένα, π’ αγαπάω.”

“Κι ανε μ’ αρέσει η ανατολή πρωί σαν ‘ποροδιάσει, τση μανας το χαμόγελο ποτέ δε θα το φτάσει.”

“Μια μάνα έχει ο καθαείς και μια ζωή δική του, κι είν’ η ζωή του η μάνα του κι η μάνα του ζωή του.”

“Δεν επρολάβαινε ο Θεός όλους να μας φροντίζει, κι έτσι τη μάνα έκανε που πάντα μας στηρίζει.”

“Ότι τα μάτια σου ζητούν κι ό,τι ποθεί η ψυχή σου να γίνουν δώρα απ’ το Θεό μάνα μου στη γιορτή σου”

“Μια μάνα έχει δυο καρδιές, η μία είναι δικιά της και η άλλη είναι που χτυπά, πάντα για τα παιδιά της”

“Μία φορά με γέννησες και δέκα σε παιδεύω, μα εκατό σε σκέφτομαι και χίλιες σε λατρεύω”

μάνα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Συνεχίζονται οι «καμπάνες» σε ιδιοκτήτες καφενείων

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καφενείο
20 Shares

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηρακλείου, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χτες, κατά την διάρκεια του οποίου βεβαιώθηκε το πρόστιμο.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως το καφενείο λειτουργούσε με πελάτες στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σύμφωνα με το neakriti, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης ενώ στους 7 πελάτες που βρίσκονταν εντός του καφενείου, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Παράλληλα, 3.539 ήταν οι έλεγχοι που έγιναν το Σάββατο στην Κρήτη και βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά:

Άσκοπες μετακινήσεις – 40 πρόστιμα

29 Ηράκλειο

6 Ρέθυμνο

3 Χανιά

1 Λασίθι

1 ΒΟΑΚ

Μη χρήση μάσκας – 11 πρόστιμα

7 Ηράκλειο

3 Χανιά

1 Ρέθυμνο

καφενείο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Καιρός: Οι βοριάδες «έφεραν» ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καιρός
14 Shares

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Για την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Πηγή: neakriti

καιρός
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σου βρήκαμε ένα μέρος στην Κρήτη που θα ζήσεις ζωή… Αρχοντική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχοντική Ρεθύμνου
8 Shares

Στον ευλογημένο τόπο της Κρήτης εκτός από την πλούσια γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους και την παράδοση, συναντά κανείς απαράμιλλη αρχιτεκτονική σε κάθε σημείο της.  Σκαλιστές καμάρες, εσωτερικές αυλές, επιβλητικά κτίρια που μαρτυρούν ιστορίες.  Ένα από αυτά τα αρχοντικά επισκεφθήκαμε και εμείς, στον ζεστό και φιλόξενο Νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Αρχοντική, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη, στα σύνορα με τα Χανιά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορία, γνωστό από την περίοδο της Ενετοκρατίας, με βασικότερα σημεία κατατεθέν το φρούριο του Κούλε με τις πολεμίστρες, τις παλιές του εκκλησίες, το κάστρο «Καμπάλη», αλλά και τα επιμέρους βυζαντινά κτίρια.

Ο οικοδεσπότης μας, Νίκος Ρεϊζάκης φρόντισε να μας ξεναγήσει στο χωριό και να μας μιλήσει για την ιστορία του.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν «Αρκούδαινα», φόρος τιμής στη Θεά Άρτεμις και το ιερό της ζώο, την αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον μύθο στο χωριό υπήρχε Ναός λατρείας της θεάς εκεί.  Κατά την Τουρκοκρατία πάλι, το χωριό αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Εθνοσυνέλευση και την αναδιαμόρφωση του Συντάγματος της Κρήτης, το 1823 ενώ το 1866 90 χωριανοί σφαγιάστηκαν και το έτος 1897 το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε από τις στάχτες του και πολλά από τα κτίριά του, ευτυχώς, διασώζονται.

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε στις πανέμορφες και γραφικές κατοικίες της εταιρίας «Archontiki Luxury Residence», οι οποίες πρόσφατα αναπαλαιώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Κρήτη και να συνδυάσουν ξεκούραση και προσιτή πολυτέλεια, μέσα στην άνεση ενός σπιτιού.

Το κτίριο εκτός από τις έντονες ενετικές αρχιτεκτονικές αναφορές του, την εσωτερική αυλή και τις επιβλητικές καμάρες  του, αποτέλεσε το πατρικό του ιδιοκτήτη  ο οποίος είναι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον χώρο και φρόντισε να προσέξει κάθε λεπτομέρεια, διασώζοντας παλιά έπιπλα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου καθώς στην ουσία αποτελείται από δύο ξενώνες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω εσωτερικής αυλής. Το Athina House Spa & Hammam και το Angelos House Spa & Hammam, καθένα με δικές του επιμέρους ανέσεις και ενιαία αισθητική, «ρετρό» θα την χαρακτηρίζαμε, σε χρωματικές παλέτες που ξεκουράζουν το μάτι και δημιουργούν ζεστασιά. Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, εμείς θα σας αναφέρουμε βασικές λεπτομέρειες και για τους δύο χώρους…

 

Η απόλυτη χαλάρωση στο Angelos House Spa & Hammam!

Επισκεφθήκαμε πρώτα το Angelos House Spa & Hammam,το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με  άνετη τραπεζαρία.

Το σήμα κατατεθέν του είναι τα ζεστά χρώματα του ενιαίου χώρου, με τους άνετους καναπέδες, το τζάκι και την τηλεόραση επίπεδης οθόνης με Blu-ray player.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς  είναι η οροφή με τα ξύλινα δοκάρια και τον cozy φωτισμό.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, οι παροχές περιλαμβάνουν υδρομασάζ, χαμάμ, και καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Επίσης, στην εξωτερική πλευρά του καταλύματος υπάρχει σκεπαστή βεράντα με ξαπλώστρες και καναπέ για στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Θα βρείτε επίσης μπάρμπεκιου και εξωτερική τραπεζαρία για γεύματα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Εάν επιθυμήσετε υπηρεσίες μασάζ μπορείτε να το ζητήσετε έξτρα, με κάποια χρέωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

 

Μείναμε με ανοιχτό το στόμα στο Athina House Spa & Hammam!

Το Athina House Spa & Hammam εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά μέτρα, με εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και μία πανέμορφη ταράτσα με τζακούζι.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει το επιβλητικό πλακόστρωτο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, ένα πέτρινο συντριβάνι και κεραμικά πιθάρια, επιλογές αρμονικές με το ύφος του κτίσματος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Στο επάνω πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη βεράντα, με τις πρασινάδες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του στον φρέσκο αέρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι, μαζί με το τζάκι.

Τα έπιπλα του χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εναρμονίζονται με το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, με στατικό ποδήλατο, βάρη και πολλά άλλα για όσους θέλουν να μην βγουν εκτός φόρμας κατά τις διακοπές τους.

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα αποτελείται από ένα κεντρικό κρεβάτι, με άνετα στρώματα και με λευκά είδη υψηλής αισθητικής ενώ διαθέτει δικό του μπάνιο το οποίο έχει λειτουργία υδρομασάζ αλλά και ντους.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια, τα δύο με διπλό κρεβάτι και επίσης με μπάνιο με υδρομασάζ, ενώ το τρίτο διαθέτει κουκέτα. Όλα έχουν δικό τους κλιματισμό και τηλεόραση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το ωραιότερο σημείο είναι η ταράτσα του Athina House καθώς είναι διαμορφωμένη για να προσφέρει ξεκούραση, άνεση αλλά και την ομορφότερη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, με τζακούζι ενώ ολόγυρα βρίσκεται γυάλινη τζαμαρία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα τον καιρό.

Επίσης, διαθέτει μπάρμπεκιου και τραπεζαρία ώστε να απολαύσετε τα γεύματά σας εκεί, κάτω από την πέργκολα και με ξαπλώστρες ώστε να μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, το Archontiki Luxury House είναι η ιδανική επιλογή για άνετες διακοπές μέσα στην Κρητική φύση.

Εκτός από το πανέμορφο χωριό της Αρχοντικής το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, εξίσου όμορφη είναι η γύρω περιοχή του χωριού, με την Επισκοπή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά και το χωριό Αργυρούπολη, Αγία Δύναμη, Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά παραπάνω ενώ η παραλία της Επισκοπής, γνωστή για τα καθαρά νερά και την αχανή έκτασή της, βρίσκεται μόλις 4χλμ μακριά.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ένα παραδοσιακό καφέ βρίσκεται σε απόσταση 300μ. και ένα σούπερ μάρκετ είναι στα 2χλμ. από το κατάλυμα. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει 18χλμ., (στην ουσία περίπου 20 λεπτά) ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων είναι 55χλμ. μακριά.

Ο Νίκος Ρεϊζάκης φροντίζει κάθε επισκέπτης να νιώθει σαν το σπίτι του, έχοντας για καλωσόρισμα ένα πλεκτό παραδοσιακό καλάθι γεμάτο με καλούδια, όπως κρασί, τοπικά ποτά και εποχιακά φρούτα ενώ στα μπάνια, όπως μας αποκάλυψε βρίσκονται τα χειροποίητα σαπούνια της μητέρας του, Αγγελικής, με βάση τους το παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αιθέρια έλαια. Στα plus των καταλυμάτων, βάζουμε την σειρά από ποδήλατα που υπάρχουν στον χώρο και διευκολύνουν τους επισκέπτες στην μετακίνηση και την εξερεύνηση του τοπίου! Όλα τα σημεία διαθέτουν WiFi και πολλές άλλες επιμέρους παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι η πιο σημαντική λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά ήταν η ζεστή Κρητική φιλοξενία που δεχτήκαμε!

 

Αρχοντική Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: «Σκωτσέζικο ντους» ο καιρός – 11 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Καιρός
33 Shares

Αλλάζει και πάλι «πρόσωπο» ο καιρός αύριο Κυριακή, «δημιουργώντας» σκηνικό που δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο που επικρατούσε, ανήμερα του Πάσχαοπότε και είχαν καταγραφει θερμοκρασίες ρεκόρ, οδηγώντας τους Κρητικούς στις κοντινές παραλίες για όαση δροσιάς.

Κρήτη

Αναλυτικότερα ,πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 11 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται για αύριο στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των  μεγίστων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 09/05, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου 08/05.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. οι συγκεκριμένες τιμές, αφορούν τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο στο νησί, ενώ την ίδια ώρα, οι ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού

Ελλάδα

Αντιστοιχη θα είναι η εικόνα του καιρού και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Λόγω των βόρειων ανέμων θα υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Αναλυτικότερα, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται έως νωρίς αύριο το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, όμως σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Φωτογραφία αρχείου: intime

Πηγή: neakriti

Καιρός
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap