Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Η ιστορική Μονή Τοπλού όπως δεν την έχετε ξαναδεί | DRONE ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η πολύ γνωστή Μονή Τοπλού στη Σητεία, είναι ένα ιστορικό μοναστήρι το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου της αναγεννησιακής Κρήτης. Επί αιώνες διατήρησε το υψηλό επίπεδο μοναχών, την καλλιτεχνική κληρονομιά καθώς και την παραγωγή εξαιρετικών τοπικών προϊόντων. Μπορεί να έχουν αλλάξει αμέτρητα πράγματα στο νησί, αλλά η Μονή Τοπλού συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο στην Κρητική ιστορία και ευρύτερα στην διατήρηση των αξιών και της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Μια επίσκεψη στο ξακουστό μοναστήρι αξίζει και με το παραπάνω, όχι μόνο για το τοπίο όπου βρίσκεται αλλά ακόμη περισσότερο για τα σημαντικά εκθέματα που μπορεί να δει κάποιος. Εκτός από τις θαυμαστές εικόνες εκτίθενται και αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης όπως Ευαγγέλια, αργυρο-επίχρυσοι σταυροί, Πατριαρχικά Σιγίλια, Σουλτανικά Φιρμάνια, σφραγίδες, επαναστατικά λάβαρα, αρχιερατικά άμφια και άλλα. Σε κάθε περίπτωση, όποιο και να είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του επισκέπτη, η γύρω περιοχή είναι πραγματική απόλαυση καθώς κυριαρχεί το μεσογειακό στοιχείο και οι αυθεντικές εικόνες της Κρητικής επαρχίας.

Εμείς κάνοντας την βόλτα μας στο ίντερνετ, πέσαμε πάνω σε ένα σούπερ βίντεο που μας παρουσιάζει εναέρια πλάνα πάνω από την Μονή Τοπλού και κυριολεκτικά εντυπωσιάζει! Δείτε το και εσείς όπως δημοσιεύτηκε σε ένα κρητικό youtube κανάλι πριν από λίγες ημέρες:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version