Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μια μίνιμαλ μονοκατοικία στο Ηράκλειο με απίθανη αρχιτεκτονική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
41 Shares

Η κατοικία που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην περιοχή Μεσαμπελιές σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Οικονομάκη. Η συνθετική δομή του κτιρίου είναι ένα μονολιθικό κέλυφος λευκού όγκου, με επένδυση πετρώματος έως το ύψος του ισογείου, με κεκλιμένη στέγη και εκτεταμένες επιφάνειες ανοιγμάτων.

Η κατοικία έχει τοποθετηθεί στο βορειοδυτικό σημείο του οικοπέδου με τη βορεινή να παρουσιάζει ερμητική όψη λόγω επαφής της όμορης ιδιοκτησίας. Ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός βοηθά το φως να εισδύει άπλετα μέσω των ανοιγμάτων αλλά και των οπών που υπάρχουν στο εσωτερικό της κατοικίας.

Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου διαμορφώνεται ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες. Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η άμεση επικοινωνία του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, στην καθημερινότητα αλλά και στη θέαση.

Η κατοικία οργανώνεται σε τέσσερα επίπεδα: Στο ισόγειο, στη νότια πλευρά, τοποθετείται η κεντρική είσοδος, το χωλ με τους βοηθητικούς χώρους (gdr, wc) και το γραφείο. Στη δυτική πλευρά βρίσκεται η σκάλα με τον ανελκυστήρα και την τραπεζαρία ενώ στη νοτιοανατολική πλευρά η κουζίνα το καθιστικό και το σαλόνι.

Στον όροφο ανατολικά έχουν τοποθετηθεί τα τρία υπνοδωμάτια. Το κεντρικό υπνοδωμάτιο με το χωλ εισόδου, τον εξώστη νότια, το λουτρό και το βεστιάριο με ένα μικρό εξώστη δυτικά.

Τα υπόλοιπα δυο υπνοδωμάτια έχουν πρόσβαση στον ανατολικό εξώστη και υποστηρίζονται, από ένα κοινόχρηστο λουτρό, ένα χώρο καθιστικού με τον εξώστη του δυτικά. Μια μικρή σκάλα οδηγεί στο χώρο γραφείου που βρίσκεται στη σοφίτα.

Στο υπόγειο έχει μελετηθεί χώρος ξενώνα με λουτρό, χώρος (Loundry) πλυντηρίου, στεγνωτηρίου και αποθήκευσης ρουχισμού, αποθήκη τροφίμων και οινοθήκη. Επίσης υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, γενικές αποθήκες, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και ηλεκτρολόγου.

Η φέρουσα κατασκευή του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Εφαρμόστηκε οικολογική μόνωση, τοποθετήθηκαν ενεργειακά κρύσταλλα, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου και αντλία θέρμανσης – δροσισμού.

Τα υλικά κατασκευής προβάλλουν κατά το δυνατόν τη φυσική του υπόσταση. Επιφάνειες ανεπίχριστου σκυροδέματος και δρύινα πατώματα κυριαρχούν στο εσωτερικό της κατοικίας. Εξωτερικά οι επιφάνειες δαπέδων είναι επενδυμένες με ξυλεία iroco (deck) και βοτσαλόπλακες, υλικά τα οποία διακρίνονται για την έντονη και απτή υλικότητα τους.

 

 

Πηγή: designhome

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap