Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Μην κοροϊδεύετε ποτέ τα ΑμΕΑ»: Ο 9χρονος Παναγιώτης από την Κρήτη είναι ξεκάθαρα ένα παιδί-διαμάντι!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τροφή για σκέψη μας έδωσε ο μικρός Παναγιώτης από το Ηράκλειο Κρήτης.

Το 9χρονο αγόρι, μιλώντας στην εκπομπή “Ένας παράδεισος υπαρκτός” της TV Creta και στη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

«Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει», λέει και συγκινεί με την προτροπή του.

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ότι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!»

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Στη συνέχεια ο μικρός Παναγιώτης συγκλονίζει, ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα… «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ τονίζει με παράπονο: «Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση “τι είναι παράδεισος για εκείνον”, η απάντησή του μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…».

Δείτε από το 4ο λεπτό:

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους, «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο creta24.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ