Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μεσαρά: Προσαγωγές και απελάσεις μετά την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

επιχείρηση

Μεγάλης έκτασης και δυναμικής ήταν η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, μετά και τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας αναστάτωση και αναβρασμό.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έχει, οι προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν περίπου 110.

Το απόγευμα συνεχίζεται ο έλεγχος της αστυνομίας στα χαρτιά των αλλοδαπών και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, 20 περίπου άτομα φαίνεται πως έχουν τα απαραίτητα χαρτιά και για τους υπόλοιπους 90, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικολιδάκη, ενδέχεται ακόμα και τις επόμενες μέρες να μεταφερθούν αρχικά στην Αθήνα και να εκκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης τους.

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε επίσης πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, έγινε στις Μοίρες και το Τυμπακι, ξεκίνησε τα ξημερώματα, περίπου στις 5:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εικόνα του αριθμού των μεταναστών στον Δήμο Φαιστού, απάντησε πως με υπολογισμούς που δεν μπορούν να είναι απολύτως ακριβείς, υπολογίζονται 3.000 – 3.500 μετανάστες εκ των οποίων το 90% είναι πακιστανικής καταγωγής. Ειδικότερα, στις Μοίρες υπάρχουν περίπου 400 άτομα και στο Τυμπάκι 2.500, ενώ μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται και στα γύρω χωριά.

Υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι γίνονται με αφορμή και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου στο Τυμπάκι, όπου βίωσε νύχτα τρόμου από τις άγριες συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, με τραυματίες και μπαράζ συλλήψεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από συσκευαστήριο στο Τυμπάκι, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε σπεύσει στο σημείο απέτρεψε τα χειρότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ