Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μεγάλο ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη-Πόσο “πάει” το τετραγωνικό σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει πλέον η κτηματαγορά της Κρήτης, μιας και βρέθηκε εδώ και μια δεκαετία στο “μάτι του κυκλώνα” στα χρόνια της κρίσης, με τα ακίνητα να βρίσκονται πλέον στα αζήτητα και παράλληλα η οικοδομή στο νησί να “φλερτάρει” με τον απόλυτο αφανισμό, ειδικά τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Μάλιστα, ήδη το μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη από ξένους άνοιξε πολλές πόρτες ανάκαμψης με φόντο την κτηματαγορά.

Ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με πρώτη τη Γερμανία, η ζήτηση αυξήθηκε και μέσα από αγγελίες πώλησης κατοικιών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη για τα δυτικά του νησιού, όπως στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βερολίνου, όπου διαφημίζονται πάνω από 6.000 ακίνητα στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 10 κορυφαίων προτιμήσεων των Γερμανών για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.

Στην Κρήτη, μετά την απόλυτη κατάρρευση των τιμών στην αγορά κατοικίας, μέσα στο 2018 άρχισε να καταγράφεται μια αυξητική τάση στις κατοικίες, που είναι όμως πολύ ελκυστικές για τους Ευρωπαίους αγοραστές. Διαφορετική πλέον είναι η εικόνα και στα διαμερίσματα, που άρχισαν να καταγράφουν ζήτηση και μέσα στα αστικά κέντρα της Κρήτης, με το Ηράκλειο, τα Χανιά αλλά και το Ρέθυμνο να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Μάλιστα, στο Ρέθυμνο σε κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί η έλλειψη σπιτιών αλλά και διαμερισμάτων προς ενοικίαση, με αποτέλεσμα τα ενοίκια στα ελάχιστα σπίτια να ανεβαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με σχετική έρευνα εταιρείας real estate, οι ζητούμενες τιμές στις κατοικίες σημειώνουν το 2018 άνοδο 5% έως 10% στις κεντρικές περιοχές σε σχέση με το 2017.

Στην αλλαγή της εικόνας προς το καλύτερο όσον αφορά στην κτηματαγορά σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο μέσα στο 2018 έρχεται να προστεθεί και το Λασίθι, όπου οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στην παραθαλάσσια ζώνη, καθώς και στις νέες επεκτάσεις, ενώ οι τιμές πώλησης στα παλαιά τμήματα των πόλεων είναι ελαφρώς μικρότερες, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV”, οι αριθμοί στην κτηματαγορά της Κρήτης αποτυπώνουν την αλλαγή της δυναμικής προς το καλύτερο, με βασικούς “παίκτες” όμως Ευρωπαίους, Ρώσους και Κινέζους, που προχώρησαν και προχωρούν σε αγορές σπιτιών και εξοχικών κατοικιών στην Κρήτη.

Ο χάρτης της αγοράς κατοικίας στην Κρήτη

Ηράκλειο

– 1.000 – 1.400 ευρώ / τ. μ. για κατοικίες άνω της 25ετίας, στο κέντρο
– 1.800 – 2.200 ευρώ / τ. μ. για νεόδμητα διαμερίσματα, περιμετρικά κέντρου
– 1.700 – 2.200 ευρώ / τ. μ. στις υπόλοιπες επεκτάσεις (Δειλινά, Κορώνη Μαγαρά, Μεσαμπελιές, Πατέλες, Πόρος, Κατσαμπάς, Μπεντεβή)

Χανιά

– 750 – 1.200 ευρώ / τ. μ. για κατοικίες 25ετίας – 30ετίας
– 1.800 – 2.500 ευρώ / τ. μ. για νεόδμητες κατοικίες
– 1.600 – 1.900 ευρώ / τ. μ. στη Νέα Χώρα
– 1.500 – 1.800 ευρώ / τ. μ. στα Λενταριανά και την Αμπεριά

Ρέθυμνο

– 1.050 – 1.400 ευρώ / τ. μ. για παλιές κατοικίες στην παλιά πόλη
– 1.600 – 2.000 ευρώ / τ. μ. για συμβατικές κατοικίες κοντά στο κέντρο

neakriti.gr 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap