Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Με Γαλάζια Σημαία γνωστή Κρητική παραλία! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη μια τελετή έπαρσης για Γαλάζια Σημαία στο Μαλεβίζι, με τις παραλίες του να κατακτούν η μία μετά την άλλη τη διεθνή πιστοποίηση για τα καθαρά νερά τους. Σειρά έχει η γνωστή παραλία του Φόδελε, με το ξενοδοχείο Fodele Beach να διοργανώνει ειδική τελετή έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας.

«Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τις παραλίες μας. Γαλάζια Σημαία και στην παραλία του Φόδελε, στο Fodele Beach. Οι διεθνείς πιστοποιήσεις αναδεικνύουν την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις και φορείς για να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, ως τουριστικός προορισμός. Το κλειδί είναι στο ΜΑΖΙ». ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Στην τελετή παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τι είναι η «Γαλάζια Σημαία» – Πώς απονέμεται

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους – απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη).

Σε αυτά περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – η καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το Πρόγραμμα διανύει την τέταρτη δεκαετία στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap