Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Ο Κρητικός παραγωγός στη «μάχη» του φρέσκου μανιταριού

Δημοσιεύτηκε

στις

kalliergitis
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μπαίνει» στην Κρητική κουζίνα το καλλιεργημένο φρέσκο μανιτάρι.

Ελάχιστοι είναι σήμερα οι κρητικοί παραγωγοί φρέσκου μανιταριού (4-5 σε όλη την Κρήτη) που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της καθιέρωσης του καλλιεργημένου φρέσκου μανιταριού, στην κρητική σπιτική κουζίνα, στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, που μέχρι πριν λίγα χρόνια γνώριζαν τα μανιτάρια της υπόλοιπης Ελλάδας και κυρίως τα κονσερβοποιημένα εισαγόμενα.

Στο Νομό Λασιθίου ο μοναδικός που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια την καλλιέργεια των πλευρωτών μανιταριών, και συνεχίζει με επιτυχία την εντατική παραγωγή, είναι ο 65χρονος Μανόλης Ρεμουντάκης, που δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει σχέδια για το μέλλον και να παρακολουθεί κάθε νέα εξέλιξη στο θαυμαστό και εντυπωσιακό πολλές φορές… μανιταρόσκοσμο.

«Κλείνω φέτος 12 χρόνια κοπιαστικής αλλά ενδιαφέρουσας από κάθε άποψη προσπάθειας, στην σύγχρονη καλλιέργεια των πλευρωτών μανιταριών και παρόλα αυτά, κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Τώρα πια και τα μυστικά της καλλιέργειας τα γνωρίζω, σε βαθμό που να μη ρισκάρω, να χάσω κάποια παραγωγή, αλλά και την Κρητική αγορά έχω μάθει και με έχει μάθει και αυτή. Συνεργάζομαι και με άλλους παραγωγούς από το Ηράκλειο και τους τροφοδοτώ με μανιτάρια όταν εκείνοι δεν έχουν δική τους παραγωγή. Στην Κρήτη οι Νομοί Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, καταναλώνουν πολύ περισσότερο το είδος των πλευρωτών μανιταριών, ενώ στο Νομό Λασιθίου προτιμούν τα «κουρουπάκια» (αγαρικά). Ίσως επειδή βρίσκονται και άγρια αυτοφυή σε περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας», μας λέει ο Μανόλης Ρεμουντάκης.

Κίνδυνος δηλητηρίασης άγριων μανιταριών

Κάποια σοβαρά κρούσματα δηλητηρίασης από κατανάλωση αυτοφυών άγριων μανιταριών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν αποθαρρύνει εκείνους που χωρίς να γνωρίζουν πήγαιναν στα βουνά, μάζευαν ότι μανιτάρια έβρισκαν και μετά χωρίς να γνωρίζουν αν είναι βρώσιμα, προσπαθούσαν να τα σερβίρουν σαν σπάνιο μεζέ στην οικογένεια η την παρέα τους, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει μέχρι και σε θανάτους από κατανάλωση δηλητηριωδών άγριων μανιταριών.

manitari_

 

«… Εμείς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τον μύκητα του μανιταριού»

«Μπορεί τον τελευταίο καιρό όλος ο κόσμος να ασχολείται με τον θανατηφόρο κορωνοϊό που έχει εξαπλωθεί σε όλο σχεδόν τον κόσμο, εμείς όμως συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τον μύκητα του μανιταριού, προσφέροντας στους καταναλωτές, ένα απολύτως καθαρό και υγιεινό προϊόν που μπορεί να το καταναλώνει άφοβα. Επειδή έχουν περιοριστεί οι έξοδοι, η κατανάλωση τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιάσει μια σχετική πτώση, αλλά θεωρώ ότι είναι παροδικό το πρόβλημα και θα επανέλθουμε σύντομα στους κανονικούς ρυθμούς», προσθέτει ο Μανόλης Ρεμουντάκης.

Η μονάδα παραγωγής μανιταριών του 65χρονου Μανόλη Ρεμουντάκη βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας. Αποτελείται από 4 σύγχρονα σέλτερ εξοπλισμένα με συστήματα τεχνολογίας αιχμής, όπου καλλιεργεί 4 διαφορετικά είδη πλευρωρτών μανιταριών.

Ξεκίνησε πριν 12 χρόνια να παράγει και να διακινεί μανιτάρια στην αγορά της Κρήτης, έχοντας δημιουργήσει τέσσερις υπερσύγχρονες αυτόνομες μονάδες παραγωγής συνολικής έκτασης ενός στρέμματος.

Μετά την εγκατάλειψη της καλλιέργειας μανιταριών, από έναν πρωτοπόρο γεωπόνο και παραγωγό, τον Κώστα Στεφανάκη που είχε φτιάξει την πρώτη μονάδα της Ανατολικής Κρήτης, στο Καλό Χωριό Μεραμπέλλου, τη σκυτάλη της καλλιέργειας του πλευρωτού μανιταριού, έχει πάρει ο  Μανόλης Ρεμουντάκης.

«Τριάντα ολόκληρα χρόνια καλλιεργούσα θερμοκηπιακή ντομάτα. Την  εγκατέλειψα όταν μετά από μια ανεμοθύελλα, ο αέρας μου κατέστρεψε 3 στρέμματα θερμοκηπίου. Τότε έψαξα να μάθω για την καλλιέργεια των μανιταριών. Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Αλλά με πείσμα, επιμονή και πάρα πολύ δουλειά, βρήκα τις λύσεις αρχικά για την καλλιέργεια και την παραγωγή ενός υγιεινού ποιοτικού προϊόντος.

Ακόμα προσπαθώ και συνεχώς προσθέτω καινούργια πράγματα, γιατί είναι μια πάρα πολύ δύσκολη η καλλιέργεια», μας είπε ο  Μανόλης Ρεμουντάκης.

kalliergitis

Έκανε πολλά ταξίδια σε περιοχές όπου υπήρχαν ανάλογες μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να πάρει την τεχνογνωσία που δεν είχε, έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει βιώσιμη της επιχείρηση του.

«Κατάφερα τελικά να δημιουργήσω μέσα στις 4 μονάδες, και στους 12 μήνες του χρόνου, το ιδανικό μικροκλίμα με την σωστή θερμοκρασία και την κατάλληλη υγρασία που χρειάζεται ο μύκητας, για να δώσει την παραγωγή που θέλω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν πάρω από κάθε σακί 4 κιλά μανιταριών στην κάθε καλλιεργητική περίοδο. Τα σακιά με το άχυρο και το μυκήλιο του μανιταριού που προμηθεύομαι από την Εύβοια,  ανανεώνονται κάθε 2,5 μήνες περίπου. Αυτά που αποσύρω τα χαρίζω στον κόσμο που τα διατηρεί σε υγρό δροσερό και σκιερό μέρος, παίρνοντας ακόμη κάποια καλή παραγωγή για ιδιωτική κατανάλωση», προσθέτει ο Μανόλης Ρεμουντάκης.

Τα καλλιεργημένα μανιτάρια και κυρίως τα Ελληνικά pleurotus που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα, ειδικά τώρα κατά την περίοδο της Σαρακοστής, είναι βιολογικής καλλιέργειας, και είναι απόλυτα ασφαλή, δεδομένου ότι, δεν έχουν πάνω τους σκόνες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα, καθώς από τη στιγμή που θα μπει το άχυρο στο σακί, μέχρι να φτάσει το μανιτάρι στον καταναλωτή, όλα γίνονται ελεγχόμενα με βιολογικό τρόπο. Το μανιτάρι που παράγεται στην Κρήτη είναι από μόνο του πεντακάθαρο και δεν πρέπει να πλένεται, γιατί χαλάει η ποιότητα του και αλλοιώνεται η γεύση του.

 

Πηγή: Neakriti

kalliergitis
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο στο Μπαλί: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία «Άκουσα μια φωνή…»

Δημοσιεύτηκε

στις

ιωαννινα ηλικιωμενη πτωση απο σκαλα λεκανη χορτα

Νέα μαρτυρία από υπάλληλο του δήμου σοκάρει με το πόσο κοντά πέρασαν από την άτυχη 32χρονη που χαροπάλευε στον γκρεμό.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο συνέβη τέσσερις με πέντε ημέρες πριν εντοπιστεί ο ίδιος νεκρός στον γκρεμό και η σύζυγός του βαριά τραυματισμένη, δίπλα του.

Τρία εφιαλτικά 24ωρα η γυναίκα πίστεψε ότι η βοήθεια δεν θα έρθει ποτέ ώσπου άκουσε τον δυνατό ήχο ενός μηχανήματος και κατάλαβε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν κοντά της. Τότε, η 32χρονη προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια.

Ο δημοτικός υπάλληλος Χαράλαμπος Τσαρλιώτης, που βρισκόταν στο σημείο συγκλονίζει με την περιγραφή του για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή. «Κάποια στιγμή που σταματήσαμε ακούσαμε ένα κάλεσμα, σαν βέλασμα μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή από ζώο. Φώναξε μία φορά ένα σαν βέλασμα σαν να ζήταγε βοήθεια κάτι αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Να πει βοήθεια».

Ο ίδιος κοίταξε από τον γκρεμό αλλά από το σημείο που βρισκόταν δεν μπόρεσε να δει ούτε τη μοτοσικλέτα ούτε την τραυματισμένη γυναίκα. Όταν άκουσε από τις ειδήσεις τι συμβαίνει, κατέρρευσε. «Σε εμένα έτυχε αυτό; Να είμαστε εκεί την Πέμπτη, να δουλεύουμε και η φουκαριάρα να καλεί βοήθεια και να μην μπορούμε να βοηθήσουμε. Κι εγώ έχω παιδιά κι είμαι συνέχεια στον δρόμο. Να μην μπορεί κάποιος να τα βοηθήσει; Ακούς ένα ‘εεεε’ ξεψυχισμένο. Δεν σου πάει ο νους ότι μπορεί να είναι άνθρωπος από πάνω».

Η 32χρονη γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. «Φάνηκε ότι η γυναίκα που φορούσε κράνος και κουνούσε έτσι το χέρι της άρα ήταν ζωντανή, ενώ σε μικρή απόσταση απ’ αυτήν σε άλλο σημείο υπήρχε ένα πτώμα ανδρός σε προχωρημένη σήψη» δήλωσε ο διοικητής ΒΟΑΚ Χρήστος Παπαδάκης. Στο μεταξύ, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 42χρονο Νάθαν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 42χρονο Νάθαν

Το θανατηφόρο τροχαίο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε πριν από μερικές ημέρες, ο θάνατος του 42χρονου Νάθαν προήλθε από γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος και ενισχύει το σενάριο που θέλει τον 42χρονο να έχει βγάλει μόνος του το κράνος που φόραγε, το οποίο βρέθηκε ακριβώς δίπλα του. Η σύζυγός του, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για τουλάχιστον 100 ώρες, όπως εκτιμάται. Η 32χρονη φέρει κακώσεις σε όλο της το σώμα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως και κατάγματα στα άκρα.

 

Πηγή: newsbomb

ιωαννινα ηλικιωμενη πτωση απο σκαλα λεκανη χορτα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Ομόφωνα ένοχος ο Μανώλης Καλομοίρης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Δημοσιεύτηκε

στις

μανωλης-καλομοιρης-δικογραφια

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Μανώλης Καλομοίρης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια.

Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το μόνο που μένει τώρα από το δικαστήριο είναι να αποφασίσει αν αναγνωρίζει ελαφρυντικά, με τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου να ζητούν να αναγνωριστεί μεταξύ άλλων και αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας στην πρόταση του πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πως ο Ξυλούρης από την αρχή δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον Λ. Καλομοίρη.

μανωλης-καλομοιρης-δικογραφια
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο παλμός του Ρεθύμνου μέσα από ένα ανεπανάληπτο βίντεο!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ρέθυμνο
79 Shares

Οι ντόπιοι ξέρουν, οι συχνοί επισκέπτες γνωρίζουν και όσοι δεν έχουν έρθει στο Ρέθυμνο είναι αδύνατο να «νιώσουν» τι μπορεί να προσφέρει η μοναδική αυτή πόλη μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ωστόσο, βρήκαμε ένα βίντεο το οποίο μπορεί να βοηθήσει κάπως την κατάσταση…

Σε αυτό, οι ομορφιές και οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Ρεθύμνου αποτυπώνονται εξαιρετικά σε μία παραγωγή τουριστικής σελίδας που με βεβαιότητα εντυπωσιάζει κάθε θεατή…

Σε ένα βίντεο μόλις δυο λεπτών, έστω και νοερά μπορεί ένας τρίτος να «νιώσει» για λίγο τι σημαίνει να ζεις στο Ρέθυμνο ή να το απολαμβάνεις ως τουρίστας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα, η πόλη έχει να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και άμεσα σε φέρνει πιο κοντά στην Κρητική παράδοση, την μεσογειακή ομορφιά των τοπίων και φυσικά την φιλοξενία των ντόπιων.

Όσο δύσκολο και αν είναι μια, μια τόσο προσεγμένη παραγωγή καταφέρνει να αναδείξει τα υπέροχα τοπία του Ρεθύμνου, τις στιγμές επαφής με την παράδοση του τόπου και βεβαίως την πολύπλευρη χαλάρωση που μπορεί να βρει ο επισκέπτης της πόλης.

Εμείς, πάντως, το λατρέψαμε 🙂

ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

XANIA

Έκαναν εκταφή νεκρής για να ρίξουν «φως» στο μυστήριο

Δημοσιεύτηκε

στις

νεκροταφείο
5 Shares

Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του  ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της.

Με λίγα λόγια, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο  ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι έφτασε σε εκταφή σορού, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κατηγορίες, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκταφή που έγινε την Πέμπτη, αποτελεί ένα μονάχα – αλλά πολύ σημαντικό – μέρος της.

Δείτε ΕΔΩ τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το zarpanews.gr από την εκταφή

νεκροταφείο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και σκόνη στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

καιρός
17 Shares

Αλλάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα από αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με τις βροχές, τη σκόνη και στη συνέχεια τους ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό του επόμενου τριημέρου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σάββατο οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμαιία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Αυξημένες, όμως, θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο.

(Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Στο χάρτη επισημαίνονται με βέλη η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων.)

Τι θα γίνει στην Κρήτη

Στην Κρήτη, η σκόνη θα κάνει την επέλασή της, ήδη από την Παρασκευή και αναμένεται να επιμείνει μέχρι και το Σάββατο.

Και μπορεί το Σάββατο ο καιρός να είναι σχετικά καλός, ωστόσο, την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν βροχές – κατά τόπους έντονες – σχεδόν σε ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές, ισχυροί άνεμοι έως και 8 Μποφόρ θα «χτυπήσουν» το νησί την Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά

Πού θα βρέξει την Κυριακή στην Κρήτη:

 • Αγία Βαρβάρα
 • Άγιος Νικόλαος
 • Αμάρι
 • Άνω Βιάννος
 • Ανώγεια
 • Αρκαλοχώρι
 • Αρχάνες
 • Βρύσες
 • Γάζι
 • Γαύδος
 • Γέργερη
 • Ζάκρος
 • Ηράκλειο
 • Κάνδανος
 • Καστέλλι
 • Κίσσαμος
 • Κρουσώνας
 • Μάλια
 • Μουρνιές
 • Νέα Αλικαρνασσός
 • Νεάπολη
 • Παλαιόχωρα
 • Πάνορμο
 • Πρέβελη
 • Ρέθυμνο
 • Σητεία
 • Σπήλι
 • Σταυράκια
 • Σφακιά
 • Τζερμιάδο
 • Φαλάσαρνα
 • Χανιά

Ισχυροί άνεμοι, έως και 8 Μποφόρ, Κυριακή και Δευτέρα σε:

 • Αγία Βαρβάρα
 • Αμάρι
 • Άνω Βιάννος
 • Γέργερη
 • Ζάκρος
 • Πρέβελη
 • Σητεία
 • Σφακιά
 • Τζερμιάδο

Πηγή: neakriti

καιρός
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γιατί οι Αρχές «καλωδίωσαν» ιερέα στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

ιερέας
5 Shares

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που «έστειλαν» στο εδώλιο  ιερέα από την Μεσαρά για την κατηγορία της εμπορίας όπλων, δεν ελήφθησαν τελικά υπόψη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από σχετική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης περί απολύτου ακυρότητας των συνομιλιών λόγω χρήσης παράνομου αποδεικτικού υλικού. Έτσι ο ιερέας και οι δύο συγκατηγορούμενοι του (για τους οποίους δεν υπήρχαν αντικειμενικά ευρήματα) απαλλάχθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και οι τρεις είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί ανά περίπτωση ποινές από 15 έως 18 μήνες με αναστολή. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, Λευτέρη Κάρτσωνα, Κώστα Πατρικαλάκη και Μαρίας Κοκοτσάκη, έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή και έτσι υπήρξε διαφορετική ποινική αντιμετώπιση.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη τον Ιανουάριο του 2014 διαχωρίστηκε ως προς τα πλημμελήματα και τα κακουργήματα.

Σε ό,τι αφορά τις κακουργηματικές πράξεις, η εκδίκαση της υπόθεσης παραμένει σε εκκρεμότητα (λόγω αναβολών) ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2013 όταν μία ανώνυμη καταγγελία τοποθέτησε τον ιερέα στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Ηρακλείου ως ύποπτο για εμπορία όπλων αλλά και αρχαίων αντικειμένων. Κινήθηκε η διαδικασία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου αρχικώς για το τηλέφωνο του κληρικού ενώ στην πορεία προστέθηκαν και άλλα πρόσωπα. Μεταξύ άλλων παρουσιάζει ενδιαφέρον το σημείο των συνομιλιών που αναφέρεται σε τρίτα πρόσωπα και αφορά στη φερόμενη  κλοπή βαρύ οπλισμού από αυτοκίνητο στην περιοχή της Μεσσαράς. Γίνεται λόγος για καλάσνικοφ, υποπολυβόλα και χειροβομβίδες. Ο κλεμμένος οπλισμός αποδίδονταν σε έγκλειστο την περίοδο εκείνη στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Πηγή: cretalive

ιερέας
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap