Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: «Πάγωσε» το μουστάκι του–Ο Μανούσος στους -44 βαθμούς Κελσίου–Ένα όνειρο έγινε πράξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πίσω από την ιστορία, μια ομάδα νέων από την Κρήτη, που περηφανεύεται ότι έφτιαξε τον “πρώτο Κρητικό αστροναύτη”, τον Μανούσο. Χθες η ομάδα, πέτυχε να αποστείλει τον Μανούσο, μια φιγούρα αστροναύτη με κρητικό μουστάκι, πάνω από τα 28 χλμ., κατακτώντας τη στρατόσφαιρα.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στις 25 Σεπτεμβρίου, από τα Χανιά της Κρήτης. Ο Μανούσος αναχώρησε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης στην περιοχή Όασης Βαρυπέτρου στις 07:51:09 ώρα Ελλάδος, έφτασε τα 28 χλμ. ύψος και προσγειώθηκε 85 χλμ. μακριά, στην περιοχή Κλήμα Ηρακλείου στις 09:47:51, ύστερα από 1 ώρα 56 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα ταξίδι.

Η θερμοκρασία του υπολογιστή πτήσης έφτασε έως -12°C, ενώ οι εξωτερικές θερμοκρασίες που συνάντησε ήταν χαμηλότερες από -44°C. Η επιτυχία των δυο αποστολών οφείλεται στην ανάπτυξη και στον ενδελεχή έλεγχο όλων των μερών της αποστολής από την ομάδα.

  

Υπήρχαν περιπτώσεις και στις δυο αποστολές όπου προϊόντα της αγοράς (tracker, camera) δεν ανταποκρίθηκαν, μερικώς ή καθόλου, στις περιστάσεις. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τις εγγενείς δυσκολίες αυτού και αντίστοιχων εγχειρημάτων καθώς και την σημασία ελέγχου, αποσφαλμάτωσης και εκτενών δοκιμών όλων των μερών της αποστολής.

Η πορεία της ομάδας και του Μανούσου διανύει το δεύτερο χρόνο της και έχοντας πραγματοποιήσει, ήδη, δύο πτήσεις προς το διάστημα, βάζει πλώρη για νέες αεροδιαστημικές περιπέτειες, που θα αναδείξουν την Κρήτη ως σημείο τεχνολογικής καινοτομίας. Άξιο αναφοράς είναι ότι κατά την πρώτη αποστολή, διεθνή μέσα όπως η κρατική τηλεόραση της Κίνας πραγματοποίησαν αφιέρωμα στο εγχείρημα της ομάδας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το εγχείρημα υποστηρίζεται από τα πρώτα του βήματα από τον οργανισμό Youth Entrepreneurship Club στα πλαίσια της προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκολας Τσέκας – Organizational Development Manager του Οργανισμού δήλωσε “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τέτοια εγχειρήματα γίνονται πραγματικότητα με την βοήθεια μας και είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλές ακόμα ευχάριστες εκπλήξεις από τα μέλη της ομάδας του Cretan Astronaut”.

Πηγή:newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap